iPon Hírek

Windows 7: sok-sok lehetőség érintésnyire

Dátum | 2009. 03. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft már korábban is számos információt osztott meg a Windows 7-ben rejlő érintőképernyő kezelési funkciókról, ám most újabb részletek láttak napvilágot arról, hogy mit is várhatnak az érintőképernyős rendszerrel dolgozó felhasználók.

A vállalat bejelentése szerint az érintésvezérlést a rendszer első bétájának megjelenése óta folyamatosan tökéletesítik. A szoftvermérnökök a tesztelők visszajelzései alapján dolgoznak és igen figyelemreméltó megoldásokkal látják el a Win7-et. Korábban az érintéseket parancsokká átalakító szoftvermotor kissé pontatlan volt: a gyors mozgásokat rendszerint nem tudta felismerni.


A kissé felturbózott érintésérzékelő motor a Release Candidate, azaz a kiadásra jelölt változatban debütál majd és sokkal hatékonyabb lesz, mint a bétában helyet foglaló megoldás. A vállalat időközben arról is adott némi tájékoztatást, hogy az érintésérzékelő funkciót pontosan mely gépekkel lehet jelenleg használni: a készülékek között megtaláljuk a  HP TouchSmart All-in-One PC-ket (IQ500-as és IQ800-as sorozat), a TouchSmart tx2 Tablet PC-t, és a Dell Latitude XT, valamint XT2 Tablet PC-t egyaránt.

Az érintésvezérléssel kapcsolatos újításokról és funkciókról videók is készültek, amelyek a szavakkal ellentétben sokkal hatékonyabban mutatják be a különböző vezérlési megoldások működését és lényegét. Következzen is a két rövid videó:

                                                               

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.03.26. 11:12
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2009.03.26. 12:24
Nem lesz benne, már a fejlesztés megkezdésekor leszögezték. Inkább abba ölnék az energiájukat, mint ebbe az érintéses marhaságba, amit ezer emberből egy, ha használni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2009.03.26. 13:00
Kénytelenek foglalkozni vele, mert a rendszert nem egy évre tervezik, így a jövőbeni piaci trendekre is figyelniük kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hunmyke
2009.03.26. 14:48
SSD jó alternatíva lenne, de az ára még mindig a fellegekben jár. Engem a winfs az adatbázis szerű hozzáférés miatt érdekelne. Amúgy azt az egyet nem értem, ha már x ideje készen vannak vele, miért nem rakták a win7-be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Xeon
2009.03.26. 22:50
Vannak ott 5letek nekem soha eszembe se jutott volna hogy érintőképernyős monitor máshol már láttam ilyeneket na de otthonra... Mongyuk jó hogy vannak ilyenek mert ma el se tudnám képzelni a gépet egér nélkül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!