iPon Hírek

Windows 7: üzleti felhasználóknak előbb jön

Dátum | 2009. 07. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft legfrissebb operációsrendszere, a Windows 7 pont a napokban aranyozódik be, azaz elkészül a szoftver végleges változata. A termék megjelenésével kapcsolatban már tudható a pontos időpont is: a nagyvállalat várhatóan október 22-én dobja piacra az újdonságot, azaz innentől kezdve lesz elérhető a végleges változat az átlagfelhasználók számára. A Windows 7 RC változata addig nyugodtan, ingyenesen használható.

Az Amerikai Egyesült Államokban, egészen pontosan New Orleans-ben tartott Worldwide Partner Conference alkalmával a szoftveróriás illetékesei egy meglehetősen érdekes információt osztottak meg a résztvevőkkel, ami igen kedvező hír lehet az üzleti élet szereplőinek. A Microsoft tervei szerint a cégek és vállalkozások számára a hivatalos rajt előtt több, mint egy hónappal elérhetővé válik az új operációsrendszer, azaz innentől kezdve a partnerek előrendelhetik a Windows 7 Enterprise változat mennyiségi licenceit az MSA-n (Microsoft Software Assurance) keresztül.

A Windows 7 Enterprise főbb szolgáltatásai:

DirectAccess: egyszerű hozzáférés a mobil felhasználók számára a vállalati hálózathoz VPN használata nélkül.
BranchCache: gyorsabb hozzáférés a hálózaton megosztott tartalmakhoz, egyúttal gyorsabb letöltés
Enterprise Search Scopes: részletes információk a hálózati helyekről egyszerű kezelőfelülettel
BitLocker & BitLocker To Go: Titkosításon alapuló adatvédelem a PC-k és a hordozható meghajtók esetében, helyreállító kulcsokkal.
AppLocker: a futtatható alkalmazások korlátozása központilag vezérelve, egyszerű, csoport alapú szabályok alapján.
Virtual Desktop Infrastructure (VDI) Optimisations: továbbfejlesztett VDI többmonitoros és mikrofontámogatással. A virtuális gép képfájljait egy hagyományos számítógép bootolásához is fel lehet majd használni.
Multilingual User Interface: Egyetlen operációsrendszer telepítő, amely tartalmazza az összes fontosabb világnyelvet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Terror
2009.07.14. 17:19
Áhh, akkor nagyobb lenne a mérete, és többet kéne letölteni, az ember különben is csak egy nyelvet használ, akkor meg minek a dvd-re az összes nyelv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sede
2009.07.15. 15:40
Fura, hogy az üzleti felhasználók előbb kaphatnak a kiforratlan termékből...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!