iPon Hírek

Windows 8.1: visszatér a start gomb és az asztalon végződő rendszerindítás?

Dátum | 2013. 04. 17.
Szerző | gabi123
Csoport | SZOFTVER

A Windows 8.1 (vagy Windows “Blue”) kapcsán lehetséges, hogy vissza fogja hozni a sokak által hiányolt start gombot és a start menüt, ezen felül az sem kizárt, hogy a felhasználónak majd lehetősége lesz olyan opciót választani, hogy a boot folyamatot követően a rendszer ne a Metro UI kezdőképernyőjével induljon, hanem a használó azonnal az asztalra érkezhessen meg, miután a rendszer felállt. Azon emberek közül, akik nem érintőképernyős kütyüvel rendelkeznek, sokan panaszkodtak a Windows 8 modern kezelőfelületére, nem érezték benne otthon magukat és a kezelhetőséget is nehézkesnek tartották. Tény, a Metro UI érintőképernyős környezetben jól muzsikál, de az asztali funkciók használata érintéses vezérlés nélkül sokszor nehézkes, körülményes. Most már a Microsoft is láthatja, hogy a tűzzel-vassal történő rákényszerítős taktika nem feltétlenül járt sikerrel, és a felhasználók nagy része továbbra is visszaköveteli a start gomb - start menü párost.
Ki gondolta volna, hogy egyszer majd
Ki gondolta volna, hogy egyszer majd "könyörögni" kell érte...
A szoftver óriás azt állította, a Windows 8 UI könnyen tanulható, főleg érintőképernyős környezetben. Ezzel még nem is lenne gond, de napjainkban még nem használ az egész világ touchscreenes eszközöket, egy hatalmas tömeg továbbra is billentyűzettel és egérrel kezeli a számítógépét. Az kétségtelen tény, hogy a piac és a fogyasztás egyre inkább a kompakt, mobil eszközök felé tolódik, ahol az ujjakkal történő vezérlés az egyeduralkodó, de vannak és lesznek olyan területek, ahol még sokáig a hagyományos kezelés marad a porondon, például az üzleti élet és a PC-s játékok, stb. Természetesen és egyben sajnálatos módon a start gomb visszatérése nem hivatalos, egyelőre csak pletyka szinten létezik, de a forrás megjegyzi: “amíg a szállítás meg nem indul, addig bármi megváltozhat.” Van remény, így minden esetre célszerű összetenni a kezünket és elmormolni egy imát, hogy a következő nagy Windows frissítés visszahozza azokat a jól bevált dolgokat, amiket hiányolunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

45. thedevelop...
2013.04.17. 18:48
Kiváló (lenne)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Stark
2013.04.17. 18:56
Úgy legyen.
Nem bánnám ha szépen fejlesztenék tovább az asztalt is a Modern UI mellett, nem pedig elsorvasztanák.
Ha egyszer mégis eljutnának oda, hogy kirakják belőle az asztalt, Én is kirakom az egész Windowst...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. I.Jozsef83
2013.04.17. 19:08
Csak belátták a sok sok panaszos észrevételt és hogy nemúgy fogy ahogy szeretnék ???

Meglesz ez a kétféle választási opció ... cégek , állami intézmények stb nem váltanak Win8 -ra , max 7 re ... amit tudnak is használni , mert ...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Bitorlo
2013.04.17. 19:19
Már annyira hozzászoktam a start nélküliségre meg a metrohoz, hogy majd nem fogom tudni kezelni ha újra lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. gab78
2013.04.17. 19:25
Már a 8 esetén is így kellett volna kezdeni, hogy választható, nem ráerőszakolni mindenkire azt a szutyok muuuuuit...

Bár azt gondolom, hogy csupán annyit tenni, hogy újra elérhetővé teszik a start menüt, nem lesz elég. A Win7 elemeihez kell visszatérni, azt finomítani, különben esélytelen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Sunajj
2013.04.17. 19:41
Sztem a metró az eddigi legjobb dolog amit kitaláltak! Én is iszonyatosan hozzászoktam, teljesen testre szabható, és sok ember úgy ítéli el, hogy ki sem próbálta. Először nekem sem tetszett.. Viszont most már azt mondom: Kell a francnak a start menü!
Nehéz megszokni, de sokkal felhasználóbarátabb ha rájössz, hogyan is működik ami max 1 hét. 1 hónap után már a w7-et fogod szidni.
Am meg az emberek a szokások hívei, ha nem úgy van ahogy elképzelik, akkor az úgy már nem is jó, valamint az újat ki sem próbálják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. jozsefm
2013.04.17. 20:14
Na, még további 5-6% esés a tőzsdei részvényárfolyamban, és ott tart a 8-as ahol a felhasználók is szeretnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Stark
2013.04.17. 20:15
Sunajj

Én kipróbáltam, és nem a W8 nem tetszik, csak maga a metro (modern UI). Meg hogy rám van erőszakolva hogy ezzel indul az egész, mintha ez lenne maga a "fő" rendszer.
Asztali gépen nekem marhára nem gyere be hogy kirak a Full HD-s monitoromra egy bazi nagy teljes képernyős appot, ami tudásban a béka segge alatt van, és még örüljek is neki hogy milyen innovatív. Hát kösz nem.

Elhiszem hogy táblagépre meg érintős bizbaszokra jó ez, de ne akarják mindenhol rám erőszakolni, legyen meg a választási lehetőség hogy azt akarom-e elsődlegesen használni, vagy a hagyományos asztalt, és ne nyomja a képembe mindenhol a metro-t ha akarom ha nem.

Tessék csak szépen tovább fejlesztgetni a jó öreg desktopot is, mert asztali PC-re még mindig az a legjobb, és a metro csak opció legyen, amit ha akarok használok, ha nem akarom meg nem is látom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. rajnavikto...
2013.04.17. 20:16
Megmondom őszintén, semmi gondom nincs a csempékkel, csak az hogy nem működnek, rákattintok, ezután eltűnnek a semmibe, telepítés után kb. 5 napot bírnak,ezután vagy csinálok egy új felhasználói fiókot, vagy visszaállítom a rendszert az eredeti állapotba (a Microsoft ezt javasolja a fórumán, na persze majd 5 naponta állítgatom a rendszert). Én 5 esélyt adtam a Win 8-nak, kétszer tettem fel a Consumer Previewet, 1-szer a letöltött RTM-et, és kétszer az eredetit, amiért pénzt adtam ki (hatalmas hiba volt részemről), ugyanis a fent említett hiba mind a két konfigomat érintette, minden próbálkozás után. És utána van pofájuk azt mondani, hogy állítsam vissza a rendszert eredeti állapotba, leshetik hogy mikor fogok még egyszer pénzt kiadni a hitványul megcsinált rendszereikért. Ja azt már meg sem említem, hogy a nyomtatóm illesztőjét nem kezeli normálisan a rendszer. Ezen kívül tényleg egy jó rendszer, addig amíg meg nem öli magát. De azért ha valaki tud megoldást erre a problémára, azt szívesen fogadom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. jzb
2013.04.17. 20:27
Classic shell, ennyi. Ja és ki kell hajítani azt a 2 gigabájtnyi szutykot a %ProgramFiles%WindowsApps mappából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ThompsoN rajna...
2013.04.17. 20:28
A nyomtatód illesztőjére lehet, hogy tudok megoldást. A Gépházban van arra lehetőség, hogy speciális módon indítsd el a rendszert. (Sajnos nem emlékszem, hogy pontosan hol, valahol ott, ahol gyári állapotba vissza lehet állítani.) A lényeg, hogy Digitális aláírás cuccot ki kell kapcsolni egy indításig. Ekkor fel fogod tudni telepíteni a drivert, majd elő kell venni a konzolt, és beírni ezt: (admin jogokkal)

bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON

Ekkor tesztmódba teszi a Windowsot, és a drivert így már minden további nélkül tudod használni. Én ezt egy AVR programozó miatt csináltam meg (magánemberek által fejlesztett modell). Persze mire ezt megtaláltam, az volt vagy 1 hét.

A cikkhez hozzászólva: nem volna rossz, mert nem kéne 3rd party program ehhez. (Start 8-at használok emiatt.) Az viszont örvendetes, hogy a Win8 feladatütemezője jelentősen javult, és az FX energiamenedzsmentjét teljesen ki tudja használni. Kár, hogy ezért néhol teljesítménycsökkenéssel, a látvány romlásával (Win7 azért mégis szebb volt), és néhol stabilitási problémákkal társul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. I.Jozsef83
2013.04.17. 20:30
Stark - 2013-04-17 20:15:17

Magasan +1 *****

Mert aki használja is a gépet az tudja is az okát ... Fennvolt nekem is szinte elsők között, ~4 hónap után visszajött 7 ...

rajnaviktor - 2013-04-17 20:16:16

Meg mennyi mindennel nem kompatibilis... ennyi elcseszett , elírt CD / DVD -m nem volt több év alatt - Win7 -alatt ua író proggi elsőre 100%-osan megírta ... lehetne sorolni sok-sok bosszantó hibát ...
De aki csak faszbukk meg csett meg mailok , persze hogy nincs gondja ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. j.panzer
2013.04.17. 20:46
Hát csak minden idők legnagyobb Windowsos buktája kellet hozzá, hogy az MS kihúzza a fülét a biliből, és meghallgassa azt, amit a felhasználók az első nyilvános verziók óta, egy éve szajkóznak.

Persze én már óvatos vagyok, az MS annyira sötéten viselkedett az elmúlt 2 évben, hogy én már csak akkor hiszem el ezt a cikket, ha a működés közben látom.
Simán kinézem belőlük, hogy tovább folytatják ezt az irányvonalat, más kérdés, hogy az egyenértékű a harakirivel.
Egyébiránt nem csak a metró felületet kell lepucolni PC-s környezetből, de a "régi" start menüt is kérnénk vissza, mert ez a mostani sokszor bejön magától, mikor nem akarom, és néha nem jön be, ha akarom. Tehát használhatatlan. A régi start gomb hibátlanul működött, kérjük vissza.

Köszike MS!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Genoxid001
2013.04.17. 20:50
Én körülbelül 4 hónapja használom a windows 8-at , és nekem sokkal szimpatikusabb mint a win7. Sokkal gyorsabb mint a régebbi és a Metro UI valamint az azzal együtt lévő keresővel gyorsabb megtalálni a dolgokat a gépen. Én laptopon használtam és minden hardverrel és minden programommal kompatibilis volt. Egyet értek Sunajj-al, ha elkezded használni nagyon könnyű megszokni és utána már a win 7-el lesznek problémáid.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. DACAAA
2013.04.17. 20:55
Rengeteg a tévhit a Windows 8-al kapcsolatban. Ajánlom mindenkinek, tegyen egy próbát, ha Windows 7-hez elegendő géppel rendelkezik az illető. Először én is nagyon szkeptikus voltam a rendszerrel kapcsolatban, de már rájöttem, kár volt hinni a vérpistikéknek. Végre egy operációs rendszer hosszú idők óta, ahol az MS mert újat húzni. Szerintem tisztában voltak vele, hogy nagyon kockázatos, mivel pár dolgot újragondoltak. PC-n annyira nem érződik a Metro UI előnye/hátránya, mivel érintőképernyőn szerintem sokkal több értelme van tesztelni. Metro UI-n van Boot után a Windows. És? A bootolás eleve felére lett csökkentve, gyakorlatilag 10 ms alatt benn vagyok már. Metro UI után egy gombnyomásra a régi/hagyományos asztalon vagyok. Nincs Start menü? Kinek hiányzik? A Win 8 keresőmotorja nagyon gyors, ráadásul minden ikont kihúzhatunk a képernyőre, amiket gyakran használunk. Ha valakit nagyon bántanak ezek, program segítségével visszahozhatja a Start menüt.

Tehát azt kell mondjam, elégedett vagyok a Windows 8-al, s nem értem a sok értetlenkedőt, vagy besült agyút.

+ Gyorsabb bootolási idő/gyorsabb kikapcsolás
+ Sokkal gyorsabb böngészés és multimédia megjelenítések
+ DirectX 11.1 teljes támogatása
+ A játékok ugyanolyan jól muzsikálnak, mint Win7-en.
+ A Metro UI, és a Start menü "hiánya" gyorsan megszokható

Egyetlen negatívum, hogy még mindig kiforratlannak érzem, s néha instabil a rendszer.
Várjuk a Windows Bluet szerettel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Terror
2013.04.17. 21:02
Én sem értettem őket, aztán felnőttem, és elkezdtem dolgozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. maxpapa DACAA...
2013.04.17. 21:12
Jelentem a próba megvolt. Anyám véleményét nem merem leírni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. CyberPunk6... Terro...
2013.04.17. 21:13
Ne legyél már ilyen lekezelő kérlek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. crowly
2013.04.17. 21:19
Pokki. Avagy ingyenes start menü program win8-ra. Azt is megoldja, hogy asztalra bootoljon a gép. Első naptól fent van és azóta se látom a modern UI-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. zkovacs
2013.04.17. 21:24
Szerintem a Metro UI a Microsoft részéről egy nagy kapufa volt. Annyit kellett volna tenni, hogy telepítéskor (vagy akár már használat közben)választani tudjon a felhasználó, hogy melyik a szimpatikus. Elejét vették volna a sok kritikának és 10x ennyit adtak volna el belőle. Ez a rákényszerítős móka, hogy ez lesz mert ezt mondtam, nagyon sok embernek nem szimpatikus. Feltettem, erőlködtem vele 1-2 napig aztán külső programmal visszaraktam a start menüt, végül leb@sztam az egészet és újra boldog Win7 felhasználó vagyok .

Másrészről megértem a MS-t, mert enélkül értelmetlen lett volna kiadni. Nincs benne egy új oprendszert kiadó újdonság. Ennyi gyordulást egy Win7 sp2-vel is el tudtak volna érni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. msznagyb
2013.04.17. 21:31
Elnézést a Windows 8-cal kapcsolatban annyi a véleményem hogy hiába látom meg 10 ms alatt a login screent, a rendszer ezerrel tölt mellette... Akkor hol is a teljes boot 10 ms alatt??? Gyakorlatilag jobban optimalizált és kissé rendbe rakott boot szerintem, amivel nincs is gond, de ha tehetném a metro-t kiírtanám belőle mert van akinek tetszik nekem nem, de engedjük már meg hogy azt válasszam ami nekem jó. Én elfogadom a másságot és vele együtt a metro ui-t is de tessék azt is megérteni hogy ha nekem nem kell attól még ugyanolyan ember vok.
Hogy még tetőzzem, ubuntu linux-on megjelent a gnome helyett a unity, és kapásból cseréltem le más shell-re. Jah és azt telepítem ami nekem tetszik vagy olyan disztrot teszek fel ami nekem tetszik és egy így helyes. És lám mit is használok most is, MATE, ami dettó gnome csak nem a hivatalos mert ugye az is el-android-osodott. Már uncsi, de ez van. Elfogadom de más is fogadja el nekem hogy nekem nem kell!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Reinkz
2013.04.17. 21:42
DACAAA:

ssd és ugyan ott vagy boot időben, de tény hogy mellette szól mível az első indítás után a vinyora ment dolgokat majd csak vissza olvassa ellenben a win7 aki mindig betölti a 0-ról

dx 11.1-et semmi nem használja és egy darabig nem is fogja tekintve hogy csak amd radeon kártyák támogatják az a dx 11.1-et

ettől függetlenűl használható rendszer csak leszednék hozzá egy start menu appot nekem nem kell csempe nem rossz dolgok hidd el 2nap alatt hozzá szoknék csak asztali pc-t használok és oda nem kell kész mindenhol máshol jó de itt nincs rá szükség és nem azért mert szr egyszerűen zavar egy fölös oldal amit skippelnem kell minden egyes belogolás-nál mert nem kell.

és mível a boot időn kívűl kb semmi nem szol a win8 mellett így nem látom értelmét a váltásnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. jozsefm
2013.04.17. 21:42
Hát ez vérmérséklet kérdése is kicsit.
A vásárlás egyfajta szerződés eladó és vevő között. Ha én a kereskedőtől egy kék színű robi kapát akarok venni, akkor nekem ne adjon egy zöld simsont, amit ha átfestek, és kicserélem a kerekét, éles görbe fémlemezekre, akkor akár kapálni is lehet vele, és legfőképp ne akarjon meggyőzni arról, hogy nekem ez kurv@ jól esik.
A jelek szerint mi voltunk többen, hála a jó égnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Poli27
2013.04.17. 22:03
Én se használom a csempéket, teljesen felidegesített 2-3 nap kínlódás után, hogy semmit se találok,keresgessem mindig!Arról nem beszélve hogy mindig telerakta ezer ikonnal a csempés felületet, ha valamit telepítettem!Arról meg nem is beszélek, hogy még egy óra sincs rajta alapból......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. zkovacs
2013.04.17. 22:18
Ezt a gyors boot időt mindenki hatalmas pozitívumként hozza fel. Szerintem kb 20. szempont. Senki nem kapcsolgatja 10 percenként a gépet ki-be. Nekem teljesen mindegy, hogy 10 v. 25 mp alatt indul el a gépem, amikor elindult legyen jól használható. Aki gyors boot-ot akar vegyen ssd-t a Windows 8 árán .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. LechooEdy
2013.04.17. 23:07
Ezek miért nem lehet alapból benne hagyni? Nagyon örülnék ha visszajönne. A start mellett iszonyúan örülök, hogy a boot az asztalra dobjon be. Végre, előbb-utóbb bele kell rakniuk.
A Startnál még amúgy sem találtak ki jobbat. Na jó a gondolat irányítást.

DACAAA Igen a hiányok megszokhatóak, ha csak játszadozik és netezget az ember. Ha dolgozik, baromi idegesítő. A bootolás nem nagyon érdekel, így is elég gyors.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. pal07
2013.04.17. 23:11
Szerintem akik gépen dolgoznak és igen komoly munkájuk van ahhoz mindig is kell bill+egér, ezt anno bevalotta egy MS fejes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. thedevelop...
2013.04.17. 23:30
józsef m.: Off The Shelf software mond valamit? Magyarul 'dobozos', tehát nem egyénre szabott, hanem tömegeknek szánt. Lehet, hogy marketing szempontból nem volt egy jó ötlet a Start menü kihagyása, de nehogy már a nyúl kergesse a vadászt...
Egy antivírus programban sem lehet skin-eket változtatni, mert nem az a dolga, hogy vizuális élményt nyújtson.
Ettől függetlenül én is örülnék, ha visszakerülne a gomb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. mythbuster
2013.04.17. 23:54
maxpapa
Az én anyám is kib@xná az egészet a 8. ról, gépestől mindenestől együtt...

cikk
"Van remény, így minden esetre célszerű összetenni a kezünket és elmormolni egy imát, hogy a következő nagy Windows frissítés visszahozza azokat a jól bevált dolgokat, amiket hiányolunk."

Na imátkozzatok csak, én továbbra is maradok szerveren a server 2008 R2 -n, asztalin a win7 -n(játék és mutternek tervezés), minden másra ott az OSX!

vélemény
Szerintem nem fogják kigányolni a metrót és a startmenü sem kerül vissza, annak az esélye, hogy mindkettő teljesül és lévén betekintést nyerjünk az MS kánaánban abszolút elképzelhetetlen és halott ügy.

Kérés a microsofthoz
Adjátok már ki a VS -t OSX -re nyomorékok! Ha megigértek valamit akkor legalább azt tartanátok be, sokkal jobban örülnénk neki mint a taknyos képregénynek vagy a használhatatlan asztalnak, a cuki szalagsávval együtt az intézőben.

Win8 rajongók
Ti kajak minden nap újra indítjátok a gépeteket, hogy ez a gyors boot ekkora szenzáció? Én mindíg altatom, az MS indítja újra kétnaponta a retardált frissítéseivel. A MacBookom 3 hónapja nem volt újraindítva, az iPhonom pedig fél éve? Kb ennyit a minőségi szoftvertermékekről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. CyberPunk6...
2013.04.18. 00:10
Laptop esetén szempont a boot idő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. mythbuster
2013.04.18. 00:10
Amin sokat gondolkodtam, hogy miért csapatják ilyen ocsmányra a dizájnt? Kidobták az összes dizájnert, vagy önmaguktól mondtak fel? A Windows 7 egy minőségi munkát foglalt magában, látszott rajta a szoftveres kohézió. Elég ha csak ránézünk, teljesen letisztult igényes kinézet, az üveges hatás nagyon jól talál mindenhez, és a welcome logó is király. Ehez képest a win8 trágya a trágyán, gondolom nagy nehézséggel sikerült összerakniuk 4 téglát és elforgatni 3D -ben, ez lett a logó. Az asztal olyan windows 3.1 beütésű, 32 bittes színtartománnyal. Az intézőből lett office, és erre jön körítésként a Metró. Steve Ballmert el kéne különíteni az emberiségtől míg teljesen gajra nem vágja a Microsoftot.

CyberPunk666
Te a laptopodat ki szoktad kapcsolni? Én csak lehajtom és alszik, ha fölnyitom minden ott van előttem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. thedevelop...
2013.04.18. 00:19
mythbuster:
Minek kell a VS OSX-re? Mono-ra akarsz C# kódot írni, hagyjál már. Pusztán C++, és Objective-C miatt meg felesleges a Visual Studio.
Még *nix alatt is megvan nélküle az ember, gondolom OSX-en is van valami jó alternatívája.

"Szerintem nem fogják kigányolni a metrót és a startmenü sem kerül vissza, annak az esélye, hogy mindkettő teljesül és lévén betekintést nyerjünk az MS kánaánban abszolút elképzelhetetlen és halott ügy"

Valóban nincs rá sok esély, hogy visszateszik a Start menü-t, de ki tudja, lehet, hogy engednek a nyomásnak.
Amúgy munkakörnyezetben egy irodában valahogy én sem tudom elképzelni a ModernUI-t. Semmi haszna nincs és pusztán a felület miatt egyik cég sem váltana a Windows7-ről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. pdx06
2013.04.18. 00:32
Nem értem hogy egyáltalán minek adnak ki asztali pc-re ilyet? Senki nem fog érintőképernyőt használni egy asztali pc-n, sem laptopon. Windows 8-om van, de fél év alatt egy percet nem töltöttem a metro kezelőfelületen. Egy számológépet nem találok meg a windows 8-on 10 perc alatt vaze, kénytelen vagyok a google ba keresni webes számológépet. Annyira erőltetett és átláthatatan az egész hogy csak na. Tudásban viszont nincs gond vele. A kezdőképernyő pedig egy nulla. CGA időket idéző kékeslila egyszerű logó. Gondolom azért változtatták meg mert hasonlít a metrora. Azok is ilyen egyszerű négyzetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim pdx06
2013.04.18. 00:48
"Nem értem hogy egyáltalán minek adnak ki asztali pc-re ilyet?"

Hogy a felhasználónak folyamatosan orra előtt legyen a tapicskolós rendszer grafikus felülete, hogy így ezt megszokva windows tabletet vegyenek, ne androidost. Szóval ezzel a Windows PC-s helyzeti előnyét akarták kihasználni arra, hogy tablet szegmensben is terjedjen. Ez persze nem jött be nekik ...

"Egy számológépet nem találok meg a windows 8-on 10 perc alatt vaze [...]"

- megnyomod a start gombot a billentyűzeteden
- elkezded bepötyögni, hogy "szá", és az lesz az első, nyomsz egy entert
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mythbuster
2013.04.18. 00:52
thedeveloper

Miért kell nekem a Visual Studio?
1. suli miatt még egy évig tuti kelleni fog
2. tök jó dolgokat lehet írni C# -ban
3. sokkal kényelmesebb és biztonságosabb honlapokat ASP.Net -ben írni, mint jávában és phpban nyomorogni
4. LINQ -> adatbáziskezelés és szolgáltatások kánaánja
5. gyors, egyszerű és biztonságos

Tehát nekem szükségem van a Visual Studiora, de csak ezért nem akarok fönntartani egy virtuális gépet. És megigérték, hogy kiadák!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. vlevi
2013.04.18. 07:31
Nekem sem tetszett meg az uj felulet. pedig a legelso publik betatol hasznaltam a nyolcat, amig le nem jart az enterprise eval 90 nap. tehat tobb, mint fel evig.
ami nem tetszett az az, hogy sokakhoz hasonloan en sem talaltam a metro appok kozott egyetlenegyet sem, amit erdemes lett volna hasznalni.
Azt, hogy ikonokat pakoljak ki a desktipra, mindig is ruhelltem, ezt a reszt tehat hagyjuk.
a win8 keresoje is eleg bena. ha keresek valamit, akkor a kep jobb szelen van a keresett szoveg, es baloldalt a talalatok. nagy monitoron ez elegge idetlenul nez ki.
a start menu okosabb volt, mint ez a felulet. a gyakran hasznalt programok odakerultek a start menu elejere, igy nem kellettkeresni, a nyolcban ezt nekem kezzel kellene wmegcsinalni, hat, kosz, de nem fogom. mappakat sem kezel a start kepernyo, emiatt 1-2 honap alatt nalam egy atlathatatlan katyvasz ikonhalmaz lett az egesz. raadasul mocskosul helypazaro is, mert kb 4-8x annyi helyert foglal rajta egy ikon, mint kellene. nem is beszelve, ha a hetesnek a kis ikonjaival hasonlitom...
gyorsabbb boot idot sem vettem eszre. igaz, hogy maga a boot gyors, amig a live loginnal belep, az sok ido.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. blcd
2013.04.18. 07:37
@mythbuster

" Ehez képest a win8 trágya a trágyán, gondolom nagy nehézséggel sikerült összerakniuk 4 téglát és elforgatni 3D -ben, ez lett a logó. Az asztal olyan windows 3.1 beütésű, 32 bittes színtartománnyal. Az intézőből lett office, és erre jön körítésként a Metró. "

Micsoda?? 32 bit(t) már megbocsáss, de hehehe... nem kicsi színtartomány. Mi az, hogy az intézőből lett office és erre jön körítésként a Metró? Nem tudom értelmezni a mondatot magát. Az asztal olyan lenne, mint 3.1-ben? Ember, te használtál már Windows 8-at?!?
Ízlések és pofonok, teljesen megértem, ha valakinek nem tetszik az új felület, de azért ilyeneket ne írjunk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Smooth44 mythb...
2013.04.18. 08:02
Iphone félév? Hátttezzzzseniáális
Az én fantasztikus iPad-em meg sorra zárja be az alkalmazásokat, már egy kurva böngésző sem képes akadozás mentesen, kilépkedés nélkül futni. Ha újraindítom, akkor kb egy óráig képes viszonylag használható formában üzemelni - ami annyit tesz, hogy nem zárja be azonnal az egészet. A túlhypeolt droiddal szerelt telefonomat kb 3-4naponta újra kellett indítani, hogy használható legyen. A WP8as telefonom hibátlanul működik, gyors, precíz, megbízható és még az üzemideje is messze sokkal jobb, mint a nagyobb akkuval szerelt droidosé valaha volt. (pedig az még egy - állítólag alacsonyabb fogyasztású - AMOLED-et is kapott)

Az XP-t én anno kb negyedévente újratelepítettem, a W7-et már vagy 3éve nem, a W8 meg ugye nincs még meg ennyi ideje, de ugyanúgy fut még most is, mint mikor felraktam. Egy SSD-vel megtámogatva a leggyengébb FM2-es rendszeren is úgy üzemel, mint egy tablet. Ha nem vagy egy "új kapu előtt nyálát csorgató borjú", akkor kb 10másodperc alatt elsajtítható az egész UI. Kb ennyi idő alatt is áll fel a rendszer (sleep módból meg 3). Apám, aki sosem ült PC előtt, kicsit óckodott a gondolattól, h most már rákényszerül, korábban távolról látva a korábbi winek "bonyolultságát". Felraktam Neki a W8-at és imádja. Úgy ügyködik benne, mintha világ életében PC-n dolgozott volna. A buta telefonjának a menüjét nem tudta még ilyen mélységben elsajátítani. Ergo, ha nem vagy autista, aki rángógörcsöt kap, ha nem jobb oldalra áll az elé lerakott bögre füle, Te is könnyedén tudsz navigálni egy végre erősen javuló tendenciát mutató OS-ben.
Én spec k*rvára remélem, hogy nem hagyják el a metrot. Felőlem opcióként beletehetik, hogy "klasszikus módra" tudjanak váltani szerencsétlenek (legalább a hisztiroham befejeződjön) - mint az XP-nél... évekig kellett még 98-as design-ra állítanom a frissen telepített rendszereket, mert a sok szerencsétlen az új Start menüt sem volt képes feldolgozni (erre most meg ezt sírják vissza )
Nem mindegy, hogy az asztalt hányod tele ikonokkal, vagy egy ilyen panelt? Nem olyan bonyolult ez, ha nem vagy teljesen primitív
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pdx06
2013.04.18. 08:18
Az Appokról nem is beszélek. Mind használhatatlan ami a metroban található. A media player hulladék. Néha az eredeti megszokottat indítja el te többnyire ez az APP változat jön be, használhatatlan és szarul néz ki. Nem volt fent Acrobat Readerem, gondoltam nem gond mert a Windóz 8 ban már van PDF olvasó. Igen ám csak nem lehet kinyomtatni. Na ekkor lett elegem az egészből. Az összes korlátozva van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nancsi
2013.04.18. 09:10
Nagyot változott a világ. 5 éve még lenyomták a vevők torkán a szalagmenüt - ami a desktopos Metro UI-hoz hasonlóan egy UI nonszensz -, ma már nem tudják ugyanezt megtenni ugyanezt a Win8-al. A végén még eljutunk oda, hogy az MS-nél nem csak muszájból csinálnak beta tesztet, hanem figyelembe is veszik a tesztelők visszajelzéseit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csabi02
2013.04.18. 11:11
lehet,hogy igaz:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kleinguru
2013.04.18. 12:07
Írták előttem a win8 keresőt, hogy milyen szuper...
Ha rendszer programot keresek, akkor nem jeleníti meg egyből kategóriát kell váltani.
Ha csórikámnak wqhd felbontású monitora van, akkor teljesen logikus, hogy amit írsz a keresőbe az a bal oldalon jelenik meg (ott a szövegmező), mert ugye a papírra is jobb oldalról kezdünk írni (diszlexia rulz), a találati lista meg a bal oldalon jelenik meg... nagyon király a keresője... okádék.

Teszem hozzá, hogy egyébként tetszik főleg a taskmanager a multiscreen kezelés, de ez a metros cucc, nekem nem kellett volna desktopra [TROLL ON]Touchra meg ott az Apple[TROLL OFF]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2013.04.18. 15:33
Az Apple is épít a multitouchra, de ők logikusan csinálják. Nem az a cél, hogy a kijelzőt baxogasd, hanem hogy könyebben, gyorsabban, átláthatóbban tudd kelezni a MacBookodat. Ezért van nagy touchpad a kicsi helyett, és normális profi látószöget biztosító IPS kijelző.

Aki már dolgozott valaha is MacBookon annak nem hiányzott soha az egér, egyszerűen minden funkció multitouchra épül, és ha tudod kezelni nagyon gyorsan és kényelmesen tudsz dolgozni rajta, sokszor kényelmesebb mint az egér.

Vannak jó kis bevállt gesturek:
- két ujjal az objektumra elődobja a jobb egérklikk funkciót
- 3 újjal fel-le átláthatóvá tudod tenni a teljes ablakban megnyitott alkalmazásokat
- 3 újjal jobbra-balra mozgatás pedig lapozás a programok között
- 2 újjal finom görgetés érhető el, ne úgy mint winfoson hogy egyből az aljára ugrik vagy elhúz 200 -al.
- 4 új összehúzására előugrik a launchpad, ahol megtalálható az összes program
- böngészőkben 3 uj, és fel-le-jobbra-balra mozgatás pedig böngésző szintű funkciók, pl újratöltés, leállítás, vissza, tovább

http://www.youtube.com/watch?v=SUUQVs6M30I

Ugyanezeket meg lehetne oldani windowsban is, csak az ész hiányzik hozza. Ehelyett akartak retkes kijelzőket notebookon és asztali szegmensben, ami röhejesen hangzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Phantomstr...
2013.04.18. 21:33
Én már eljutottam oda, hogy nem érdekel az MS milyen operációs rendszert ad ki. A mostani 7-est is csak addig tartom meg, amíg végleg össze nem tojja magát megint, aztán felőlem az MS a répájára húzhatja a Windowst.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.05.04. 03:07
Köszönjük M.S.e Win98SE óta a 7 a leghasználhatóbb bár van itthon 2003 R2 is ami erősen hasonlít megbízhatóságban a 7-hez és 98as játékokat is viszi míg a 2000 és XP nem!
Applet nem veszek mert nem tetszik és nem is tudnám használni tanulni meg nem érek rá így felejtős win-be már tudok turkálni olyanokat állítok át hogy haverok guvadt szemmel figyelik hogy mit csinálok, Apple gépnél meg azt se tudom mit csináljak.
De hogy a Win8al vannak problémák már itt a telepen jönnek nekem hogy ez nem fut a drivert nem akarja felrakni a ha felmegy nem megy lefagy szenved vagy else indul a játék vagy program. Én nem is foglalkozom már vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!