iPon Hírek

Windows 8 alapú újdonságok Toshiba módra

Dátum | 2012. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A vállalat egyik legérdekesebb újdonságáról, a Satellite U925t tábla-ultrabook hibrid megoldásáról már egyik korábbi hírünkben beszámoltunk, de rajta kívül egyéb friss konfigurációk is feltűntek a Toshiba termékpalettáján.

Satellite U845W
Kevésbé izgalmas újítás, hogy a 21:9-es képátlójú Satellite U845W noteszgép és az LX835-ös egybegép egyaránt megkapja majd a Windows 8-as operációs rendszert, ám hardver tekintetében már nem számíthatunk semmiféle változásra. Persze mellettük jó néhány újdonság is megjelenik a listán.

Az első újdonságok, amelyek 14 hüvelykes és 15,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkeznek, ultravékony dizájnjukkal és rendkívül versenyképes ajánlott végfelhasználói árukkal próbálják meghódítani a vásárlók szívét. A 14”-os modell, amely a Satellite U945-ös típusjelzést kapta, egy karcsúsított noteszgépnek felel meg. Ez a példány választásunktól függően Core i3-as, illetve Core i5-ös processzorral érkezhet. Az adatok tárolásáról 500 GB-os merevlemezből és 32 GB-os, gyorsítótárként funkcionáló SSD-ből álló hibrid adattár gondoskodik, de a kínálat részét képezi majd egy LED-es háttérvilágítással ellátott billentyűzet is. Az USB 3.0-s porttal is ellátott notesz várhatóan a Windows 8 hivatalos megjelenésével egy időben kerül a boltok polcaira.

Satellite S955
A 15,6” colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott Satellite S955 már érdekesebb megoldás lesz, ugyanis alacsonyfeszültségű Core i5-ös Ivy Bridge, valamint Trinity alapokon nyugvó A8-as központi egységgel egyaránt elérhető lesz – csak rajtunk múlik, végül melyiket kérjük a noteszgépbe. Az adatok tárolásáról itt már akár 750 GB-os merevlemez is gondoskodhat, rendszermemóriából pedig akár 8 GB-nyi So-DIMM modul elhelyezésére is van mód.

Satellite P845t
A friss kínálat egyetlen normál méretű noteszgépe a 14 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott Satellite P845t lesz. Ennek a notebooknak az a különlegessége, hogy kapacitív érintőkijelzővel rendelkezik, ami Windows 8 alatt kifejezetten jól jöhet. A mobil PC rendszermemóriaként 6 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es So-DIMM memóriamodult alkalmaz, az adatok tárolásáról pedig 750 GB-os merevlemez segítségével gondoskodik. A három darab USB 3.0-s porttal ellátott Satellite P845t fentebb említett társaihoz hasonlóan szintén október 26-án válik elérhetővé.

A felsoroltak mellett érkezik a Satellite U940-es ultrabook is, amely 14 colos képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, LED-es háttérvilágítású LCD kijelzőt alkalmaz. Ez a modell 339,8 x 238,3 x 20,9 milliméteres mérettel bír és mindössze 1,7 kilogrammot nyom a mérlegen.

Az Ivy Bridge sorozatú mobil processzorral ellátott ultrabookban maximum 16 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemória kaphat majd helyet, az adatok tárolásáról pedig akár 1 TB-os merevlemezből és 32 GB-os SSD meghajtóból álló hibrid rendszer is gondoskodhat. Igény esetén persze akár 256 GB-os SSD meghajtóval is felruházható az újdonság.

Satellite U940
A processzorban lapulú Intel HD Graphics 4000-es sorozatú IGP mellé akár 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott GeForce GT 630M típusú videokártya is kérhető lesz, amely természetesen az Optimus technológiában rejlő lehetősége kiaknázására is módot ad. A 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, Bluetooth 4.0-s adapterrel és Wireless Display 3.5-ös támogatással ellátott ultrabook SRS Premium Sound 3D audió rendszert alkalmaz, így a minőségi hangzás szinte garantált.

A noteszgép repertoárjában két USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port, valamint egy HDMI videó kimenet szintén jelen van, sőt, még 1 megapixeles beépített webkamerát és SD memóriakártya-olvasót is kínál. A termék 2012 negyedik negyedévében válik elérhetővé.

Végül, de nem utolsó sorban érkezik majd a Satellite U920t is, ami egy 12,5 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott ultrabook-tábla hibrid lesz. Az érintőkijelzőt Corning Gorilla Glass üvegréteg védi a karcoktól és a kisebb fizikai erőhatásoktól.

Satellite U920t
Az elegáns magnézium házzal rendelkező újdonság harmadik generációs Intel mobil processzorral, DDR3-as rendszermemóriával és akár 256 GB-os SSD meghajtóval is kérhető lesz. A kínálatból a 802.11b/g/n típusú WiFi adapter, a Bluetooth 4.0-s adapter és a WiDi támogatás sem hiányzik majd.

A friss, kecses noteszgép USB 3.0-s portokkal, SD memóriakártya-olvasóval és HDMI videó kimenettel egyaránt rendelkezik, sőt, még egy előlapi és egy hátlapi webkamerát is tartalmaz - utóbbi 3 megapixeles felbontást és autofókuszt is kínál.

Sajnos a termékek várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban nem érkeztek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások