iPon Hírek

Windows 8-as nyíllal támad a Fujitsu

Dátum | 2013. 03. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Fujitsu mostanában elemében van. Minden technológiai kiállításra van valamilyük (általában a vállalati szféra számára), és még a köztes időszakban sem hagynak minket unatkozni. Ezúttal az Arrows széria bővült ki valamelyest egy Windows - x86 párost tartogató megoldással.

Az Arrows Tab Wi-Fi QH55 névre keresztelt táblagépben az Intel Clover Trail platformjával futhatunk össze. Az Atom Z2760 két Saltwell processzormagot foglal magába, melyek egyenként legfeljebb 1,8 GHz-en járnak Boost mellett, az IGP szerepét pedig egy PowerVR SGX545 tölti be 533 MHz-es órajelen. A Windows 8 operációs rendszer egy kicsit nagy falatnak tűnhet, de reméljük a Fujitsu újdonsága sikerrel veszi ezt az akadályt. Ebben lesz még a segítségére a 64 GB-os háttértár és a 2 GB-nyi rendszermemória is. És mivel a tárhely szép részét a nagyra nőtt Windows 8 töltheti ki, a microSD kártya hely is jól fog jönni. A vízzel és porral szemben teljesen (IP57) védett burkolatot szemből egy 10,1 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami az IPS technológiával és az 1366 x 768 képpontos felbontással igyekszik megfelelni az elvárásainknak. Valamint nemcsak mi látjuk a táblát, hanem ő is minket, nem is akár milyen felbontásban. Az előlapon egy 2 megapixeles kamera díszeleg, míg a főkamera szerepét egy 8 Mpixeles megoldás tölti be LED villanóval kiegészülve. Végül találunk 802.11 b/g/n Wi-Fi-t, GPS vevőt és Bluetooth 4.0 modult is a fedélzeten. A mindössze 9,9 milliméteres masina nagyon könnyű, csak 574 grammot nyom, de ennek ellenére nem spóroltak az akkumulátorral sem. A gyártó állítása szerint, egyetlen feltöltést követően több mint 10 órán át használhatjuk a gépet.

A Fujitsu Arrows Tab Wi-Fi QH55 ezekből már sejthető, hogy nem lesz olcsó tablet. Az ára közel 900 dollárnak megfelelő japán jen, vagyis ezzel is inkább a különböző vállalatoknál futhatunk majd inkább össze, ahol a komplett infrastruktúrához igazítva vásárolnak be a cégek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. jozsefm
2013.03.18. 20:03
PowerVR SGX545 Azt tavaly ilyenkor egyszer már kukázták, mert nem bírt el a win7-el. (bár az atom se nagyon)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Supra
2013.03.19. 07:42
De legalább egyik paramétere sem emelkedik ki az elégtelen kategóriából :-)
Az SSD meg imádni fogja az állandó swappelést...

Ennek egyetlen pozitívuma, hogy natívan futtatja a régi, X86-os programokat is, de kérdés, hogy egy olyan régi program, amit billentyűzetre írtak, mennyire lesz használható érintőképernyőről...

Amúgy meg, számoljunk. Az eszköz darabonkánt kb 2.5 kerül annyiba, mint 1 normál tablet. Ha egy cég venne belőle 100 darabot, akkor 100x500$ az 50.000$ - annyi pénzből azért nyugaton is meg lehet íratni egy nativ android/tablet alkalmazást, a webes megoldásról nem is beszélve...

Szóval szerintem ez inkább akar lenni egy divateszköz, mint bármi más.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. letepem
2013.03.19. 10:50
én már elfelejteném (a gyártók helyében) az atomokat látva a temash teljesítményét!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pidzse
2013.03.25. 12:32
Az nem értem ami ilyen gyenge arra minek a windows? A windowsra legalébb egy gtx 540 videokártya kéne a tabletbe hogy érdemes legyen megvenni és persze mindezt hütés nélkül ,hiszen én azért választok tabletet hogy ne legyen benne semmi mozgó alkatrész igy ventillátor sem. a tablet amig ilyen gyenge simán maradjon androidon .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!