iPon Hírek

Windows 8-as táblagépen dolgozik a HP

Dátum | 2012. 05. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Hewlett-Packard is lázasan készül már a következő generációs Microsoft operációs rendszerek fogadására. Olyannyira, hogy már az első konkrét végtermék néhány részletével is megismerkedhettünk, egy kiszivárgott képnek köszönhetően.

A HP a Slate 8 nevet adta a táblagépnek. A kiszivárgott dokumentum szerint az eszköz Windows 8 Professionallal a fedélzetén érkezik majd. A gép előlapján egy 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzőt láthatunk, melyet egyszerre több újjal, vagy digitális ceruzával is vezérelhetünk. A gép vastagsága 9,2 milliméter lesz, ami 680 grammos súllyal párosulhat. A gyártó első Windows 8-as tabletje 8 és 10 óra közötti üzemidőre lehet képes, de a képről nem derül ki, hogy ezt milyen felhasználás mellett tudja teljesíteni. Az x86-os utasításkészletet használó Slate 8 az Intel Atom processzora köré épülhet majd, így valószínűleg az Intel korábbi terveinek megfelelően egy Z2580-as SoC-ot találhatunk majd a burkolat alatt. Ebben két Saltwell mag és egy SGX544MP2 grafikus egység lapul majd. Az összeszerelés és az anyaghasználat minőségére minden bizonnyal nem lehet majd panaszunk, mivel az eszköz az EliteBook termékvonalat erősítheti, így jó eséllyel a fémekkel sem bántak szűkmarkúan.


Arról sajnos egyelőre nincsenek pontos információink, hogy mikor kerülhet sor a HP művének bemutatására, de mivel az operációs rendszer is csak az év második felében válik elérhetővé, így biztos nem a közeljövőben lesz a rajt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. IBasterd
2012.05.02. 14:54
Részemről várom a W8-as táblákat... Érdekel, mit fog kihozni a cuccokból az ablakos cég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. badly85
2012.05.03. 11:32
Én is nagyon kíváncsi leszek ... mert jó jó az android, de mégis windowshoz vagyunk hozzászokva a legtöbben, és milyen jó lesz ha az asztali gépen is és a tabletünkön is windows fog futni. várom naon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dfsz34
2012.05.03. 14:10
Windows-os táblán már én is elgondolkodok. Értem, hogy van minden androidra meg ios-ra is, de van egy csomó windows applikáció, amit már megszoktam és kényelmes a kezelésük és nem szeretném lecserélni. Meg heggeszteni sem akarom az applikációkat, hogy mást nem mondjak vért izzadtunk havernál, hogyan nyomtasson a tabletjéről. Voltak okos javaslatok, hogy cserélje le a nyomtatót, de nem akarta. Persze a windows 8 esetében még kérdés a visszemőleges kompatibilitás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... dfsz3...
2012.05.03. 14:20
w8-ra lesz értelme fejlesztenie a gyártóknak. a 6312 féle tabletre nem fognak
szóval én nem aggódom a hardware támogatása miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!