iPon Hírek

Windows 8: felhőben tárolt beállítások

Dátum | 2011. 09. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft egyik munkatársa, Katie Frigon a Building Windows 8 Blog virtuális hasábjain egy kis bemutatót tartott azzal kapcsolatban, hogy a Windows 8 miként tárolja majd beállításainkat a felhőben, persze csak akkor, ha használni szeretnénk ezt az opciót. A megoldás lényege abban rejlik, hogy személyes beállításaink azonnal elérhetővé válnak, ahogy egy Windows 8-as rendszeren bejelentkezünk saját Windows Live ID-nk segítségével. A szolgáltatás tulajdonságairól az alábbi felsorolás ad képet:

Az újításról egy videó is készült. Íme:

 


Ahogy Frigon is kiemeli, a felhő alapú szinkronizációs funkció teljesen opcionális, azaz felhasználói fiókunkat, vagy fiókjainkat nem muszáj összekapcsolnunk a felhővel, ha nem szeretnénk. Egyesek személyes adataikat – alkalmazásoknál és weboldalaknál használt bejelentkezési adatok – aligha fogják felhő alapú szolgáltatás rendelkezésére bocsátani, és ennek jogosságát ésszerű érvekkel alá is tudják támasztani. Ha ők nem is, azért sokan fognak örülni az új lehetőségnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. axe
2011.09.27. 11:49
csak játékok miatt használok windows-t, de linux azér még mindig ott van.... ha valamit egyszer beállítottam az úgy megy addig amig szét nem esik a gép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. cydelion
2011.09.27. 13:32
Én se értem, miért nem lehet 2 felület. Az egyik a hülye usernek metro felülettel, a másik, ahol mindent be tudok állítani részletesen. Ennyire egyszerű lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. feher.agos...
2011.09.27. 13:40
a hírek alapján elég jó lesz a win8. ha a végén még az is kiderül, hogy ingyenes lesz, akkor talán visszatérek linuxról
egyébként ez a rendszer androidon már működik. ha veszel egy új telót, elég összekötnöd a google accountoddal és felrakja az összes programot, a beállításokat, naptárat, címlistát, e-mailt. elég kényelmes lesz, ha az ember több helyen használ windowst.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2011.09.27. 21:28
cydelion:

mindket UI elerheto lesz,a hagyomanyos felulet a metro alol mintegy applikacio is bekapcsolhato,de ha akarod,akkor eleve a regi felulettel all majd fel a win.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2011.09.27. 21:36
hogy a Windows 8 miként tárolja majd beállításainkat a felhőben,

Ilyenek olvasásakor értem meg Prohleb-et
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!