iPon Hírek

Windows 8.1 lehet a Windows Blue végleges neve

Dátum | 2013. 04. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az elmúlt hetek pletykái, illetve hírei alapján már tudunk egyet s mást a Microsoft következő nagy dobásáról, amely Windows Blue kódnév alatt fut. A Windows 8-hoz készülő, teljesen ingyenesen letölthető funkcióbővítő-csomagérkezésére még elég sokat kell várni, az viszont biztató, hogy a csomag ütőképes újításokkal teszi vonzóbbá az olykor-olykor keményebben is kritizált Windows 8-at. A ZDNet egyik munkatársa, Mary-Jo Foley most egy újabb darabbal járult hozzá a nagy Windows Blue kirakóshoz, így a kép végre kezd egyre jobban összeállni. Azt már eddig is sejthettük, hogy a Windows Blue elnevezés sokkal inkább tekinthető munkanévnek, mint az új funkcióbővítő-csomag végleges nevének - ezt erősíti a legfrissebb hír is. A ZDNet munkatársának informátorai azt is elárulták, milyen elnevezésre számíthatunk: a Microsoft illetékesei végső döntésként Windows 8.1 névvel látták el az új csomagot.

Windows Blue, azaz Windows 8.1
A fenti elnevezés elsőre szokatlannak és furának tűnik, ám ha górcső alá vesszük a Microsoft eddigi stratégiáját, egyből találhatunk is egy remek példát az efféle eljárásra. Korábban a Microsoft a Windows Phone 7 esetében is azt választotta, hogy a friss szoftver érkezésével továbbra is megtartja a Windows Phone 7 márkanevet, így az új változat a Windows Phone 7.5-ös nevet kapta (majd később jött ki még nagyobb számú verzió is). Ez a gyakorlat most asztali fronton, a Windows 8 esetében is megismétlődni látszik, ugyanis a Windows 8-as márkanév-alap megmarad, az csak kismértékben egészül ki. További érdekesség, hogy a Windows 8.1 Mary-Jo Foley informátorai szerint idén augusztusban éri el a gyártásra kész állapotot. Korábban maga a Windows 8 is augusztusban nyerte el gyártásra kész állapotát, majd október végén meg is jelent - jó eséllyel a Windows 8.1 esetében is hasonló ütemterv valósul majd meg. Amennyiben így lesz, úgy a Windows 8.1 a Windows 8 első születésnapján érkezhet meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. Seraph6
2013.04.03. 11:55
És még mindig egy félkész hulladék az új felület, és a motorháztatö alatt hiába remek a rendszer ha a GUI egy borzalom. Start8-cal letilva a hot cornereket és visszahozva a start menüt már teljesen jó, az áruházban pedig a megjelenés óta sincs olyan alkalmazás amit bármelyik akár ingyenes asztali alternatívája nem röhögne körbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. bitterke
2013.04.03. 12:09
Ez szerintem csak simán egy SP1 lesz csak nem merik bevallani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. tibaimp
2013.04.03. 12:30
bitterke: +1 pont erre gondoltam én is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. proton
2013.04.03. 12:39
Persze, hogy sp1 lesz, csak ezen a téren is egységesítenek. Az meg, hogy milyen hulladék az új start menü egyéni preferencia, de nekem pl jobban tetszik mint a régi. És én nagyon szeretem a 8-at.
Mindig is értetlenül álltam az elött, hogy az aktuális friss win-t miért kell szapulni, aztán 1-2 év után mindenki megszokja és csillapodnak a kedéjek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Seraph6
2013.04.03. 12:39
Kapunk teljes képernyös számológepet is, meg több hátteret. Persze sajátot még mindig csak bugos külsö programokkal lehet berakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Enno
2013.04.03. 13:06
Proton véleményét osztom mindenképp.
Én is tökéletesen elégedett vagyok vele, meg is vettem hogy a sok kellemetlenségtől és cécótól megkíméljem magam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. bitvarg17
2013.04.03. 13:27
Sok értelme amúgy nincs itt dicsérni, mert ezeket csak az olvassa jó részt aki szereti. De azért nagyon jó
Remélem a bugos Üzenetek alkalmazás javítva lesz, nekem WP8-am van azon is javíthatnák!
Ezen kívül minden tök jó, végre a Microsoft küzd az emberekért és szeretne valami jót adni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. maláj
2013.04.03. 13:48
esélytelen, hogy feltegyem ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. gab78
2013.04.03. 13:59
Oh jaj, mire ebből használható OS lesz, tartani fogunk a 8.8-nél is... át kéne gondolni a koncepciót, és megérteni, hogy a tábla nem egyenlő az asztali gépekkel, így azok kezelése, használata sem... komolyan nem értem microsoftéknál mindenkinél lekapcsolták a villanyt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. LechooEdy
2013.04.03. 14:11
Volt egy jó mondás a Win8-ra.
"Ha a PC-t le akarod butítani egy okos telefonra."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mythbuster
2013.04.03. 14:21
Szerintem elmebetegek a microfosnál. Míg ki nem gányolják a metrót és vissza nem hozzák a startmenüt normális formában, valamint azt a gané szalagsávot el nem tűntetik onnan, addig marad a win server 2008 r2 a szerveren,a windóz 7 az asztali gépen. Idióta nyomorék banda, nem fogják föl, hogy a PC nem okostelefon és normális ember a büdös életben nem fogja összegányolni a monitort az idióták miatt... Felhasználóbarát, ember-kompatibbilis felületet akarok, asztali szegmensre, NEM okostelefonra! Az okostelefonomon iOS fut, az sincs szétbarmolva mint a win8, dolgozni szeretnék a számítógépen és nem képesalbumot nézegetni a hulladék MS terméken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. CyberPunk6...
2013.04.03. 15:40
Mindent tud amit a régi, szóval az okostelefonra butítás nevetséges. Mintha nem lenne asztal meg semmi csak a start menü helyetti modern UI-ból állna az egész..

De minek is koptassam a billentyűzetet, aki utálni akarja, az utálni is fogja. Én szeretem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. codex
2013.04.03. 16:18
Én használok windows 7-et és windows 8-at egyaránt. Mindkettőt itthon, a 7-es asztali pc-n van, a 8-as laptopon. Vannak jól kitalált dolgok a win 8-ban, nem olyan rossz az. Sajnos a csempés GUI-val nekem sem sikerült barátságot kötnöm, úgyhogy a win 7-ből megszokott régi start menü vissza lett állítva. Miután mindkettőt használom tudok róla objektíven nyilatkozni. Van pár dolog ami jobban működik a 8-ban, és hardverbarátabb is, ettől függetlenül azonban én még mindig inkább a win 7-et preferálom, számomra a 7 logikusabban van felépítve. A 8-nál annyira törekedtek arra, hogy egyszerű legyen, hogy sokszor átestek a ló túloldalára. Nem értem tovább miért kellett kivenni az asztali minialkalmazásokat, mikor nagyon jó szolgálatot tettek, illetve az aero-t sem értem, akinek nem kellett kikapcsolta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2013.04.03. 16:47
"Mindent tud amit a régi ..."

Soroljam mit nem? Szó se róla jobb mint a Win7, de azt állítani hogy mindent tud amit a régi ... Inkább fogalmazzunk úgy hogy mindent tud amire te használtad, de néhány dolgot nem amire én használtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mythbuster
2013.04.03. 17:32
Mit tud amit a régi? SEMMIT!

Van egy fogyatékos tálcával rendelkező fogyatékos asztalod, egy marha nagy helyet foglaló szalagsávval az intézőben és egy ba..ottnagy képesalbumod. Ez nem oprendszer, ez egy vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim mythb...
2013.04.03. 17:37
Ilyenkor merül fel bennem a kérdés hogy mi lett volna ha az IBM nem cseszik ki Gary Kildallal, és Gates soha nem jut el odáig hogy a saját koncepciói szerint hozzon létre egy operációs rendszert ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Intelboys
2013.04.03. 17:40
A windows 7-et soha nem cserélném le semmire, a win7 az egy tökéletesen sikerült rendszer, soha nem volt vele semmi bajom, windows 8 meg egy k*lap sz*r, windows betöltési logója egy nevetséges, az asztali felületről meg ne is beszéljünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Intelboys
2013.04.03. 17:41
a legújabb rendszer sem lesz külömb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kunrichard
2013.04.04. 00:02
Eleinte még tetszett az új Windows mikor még CP fázisban volt.
de mikor kidobták a teljes verziót és komolyabban használni kezdtem ez kezdett a visszájára fordulni. hogy miért?
Azért mert kaptunk egy baromi gyors rendszert egy baromi lebutított kinézetet és baromi használhatatlan alkalmazásokat hozzá ami kb fél lvvel a hivatalos megjelenés után sem változott semmit. az alkalmazások ugyan úgy használhatatlanok, szinte már butábbak mint 5 éve a java alkalmazások telefonon minimális beállítási lehetőséggel amik az ég világon nem jók semmire.
A Számítógép parancsikont csak kisebb bűvészkedés sorozatával lehet kivarázsolni az asztalra. nem jelentkezik be magától, (gondolom rajtam és a szüleimen kívül sokan hozzáférhetnek még a géphez) mondjuk a szellemek?
Ezt is csak kisebb bűvészkedéssel lehet megoldani egy kész rendszernél szép.
Az csempe alkalmazások használata is elég idiótára sikerült, talán egy WII vagy kinnect szenzorral még szórakoztató is lenne na de egérrel...
Aztán 1-2 héttel a használat és néhány fontos frissíés elteltével kezdtek előjönni a rendszer rákfenéi.
Feladatkezelő, amit elég sűrűn használok mondjuk játék alatt ha elakadtam vagy jött egy skype üzenet akármi. megnyílik majd 1-2 másodperc elteltével eltűnik mintha misem történt volna, úgyhogy feladatváltás felejtős.
Megnézném hogy milyen idő várható meg talán az időjárást is de hiába nyitom meg az alkalmazást mert fogja magát és átköltözik az oldalsávra ahonnan szintén megjelenik 1-2 másodpercre majd eltűnik.
Gépházbeli beállításokról már nem is beszélve reboot nélkül akár el is lehet felejteni.
Aztán ottvannak még a kikapcsoláskori memóriacímzési hibák vagy éppen a CCC.exe hibája.
Hát kéremszépen először kiálltam az mellett hogy a windows 8 egy nagyszerű rendszer csak szokni kell. most éppen az ellenkezőét tudom mondani, gyerekek ez a rendszer botrányos, állítom hogy ez a rendszer lett eddig a legrosszabb. aki a Vistát szidta az próbálja ki ezt.
Egyszerűen hihetetlen hogy 2013-mat írunk és egy olyan rendszer van forgalomban ami gyárilag hibás és használhatatlanná teszi a gépet. néhány ismerős is meglepődött mikor mondtam neki hogy ez egy rakás sz@r pedig az elején még az ellenkezőjét állítottam. hogy miért? azért mert a CP legalább még működött.
Ez elég hosszú válasz lett de sajnos erre a véleményre jutottam a windows 8-cal való hosszas szenvedés után. szerencsére azóta beszereztem egy SSD-t így a Windows 7-re sem kell többet várni mint a 8-ra bootoláskor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gyuszi02 kunri...
2013.04.04. 01:03
Egyetlen általad említett hibával sem találkoztam. Sőt, a munkatársam se.. Viszont van erre egy jó mondás: Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alfoldi
2013.04.04. 01:11
Hát ha így áll a helyzet akkor én is kihagyom a nyolcat, megvárom a kilencet addig nem váltok a hétről, de remélem azt már a pc szegmensre optimalizálják, s a nyolcat pedig hagyják az érintő kijelzőre, de lehet hogy addigra amúgy is aább hagy ez a taperoló mánia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fillesy
2013.04.04. 11:02
Engem mindig megnevettet amikor egyesek a bootolási időt hozzák fel mint tényezőt egy operációs rendszer megítélésében. Most komolyan, 5 percenként újraindítjátok a gépet?! Ha valami tesztelő írná ezt, aki BIOS-ban módosítgat percenként és mindig várnia kell hogy elinduljon a gép akkor megérteném, de mint otthoni (vagy akár munkahelyi) felhasználóként aki több mint egyszer indítja naponta a gépét, ott valami gond van.
Az új csempés felületről csak annyit hogy természetesen ez teljesen személyes véleményem de semmi gond nem lett volna vele ha a MS mint VÁLASZTHATÓ OPCIÓ teszi bele az oprendszerbe. Nem úgy hogy ez az alap, csak hekkelgetve lehet valamennyire visszajutni a Win7 féle megszokott (és BEVÁLT) rendszerre. Nekem még soha semmi gondom nem volt a Win7-tel pedig nem egy programot telepítettem-töröltem úgyhogy már épp elfelejtettem/megbocsájtottam volna a Vista-féle kisiklást, erre jön ez a hibrid-förmedvény? Sokszor olyan érzésem van hogy az ilyen termékeknél nem bolt igazi QA illetve valós (nem-MS-dolgozó általi) tesztelés.
gyuszi02 - neked meg csak annyit üzennék, hogy talán nem kellene a másikat lehülyézni (még ilyen bénán árnyaltan sem) csak mert nem ért veled egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!