iPon Hírek

Windows és Windows Phone rendszerű eszközök az Allview-tól

Dátum | 2014. 06. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Allview Mobile a szomszédos Romániában alakult még 2002-ben, akkor kezdett el szűk körben dupla SIM-es mobiltelefonokat forgalmazni, mostanra pedig már 12 országban van jelen. A brassói központú vállalat az évek során minduntalan növelte a választékát, és mostanra a kínálatában számtalan okostelefon, táblagép, navigációs rendszer található, de forgalmaz noteszgépet és egyéb elektronikai termékeket is. Ezúttal az Allview egy újabb területre lépett be, bár itt most csak az operációs rendszerek jelentik az újdonságot. Megjelent a vállalat kínálatában az Impera termékcsalád, amibe olyan készülékek sorakoznak be, amelyeken a Microsofttól származó rendszer teljesít szolgálatot. Az Impera i8 táblagépnél a Windows 8.1-ről beszélhetünk, míg az Impera i és Impera S okostelefonok esetében értelemszerűen a Windows Phone 8.1 került előtérbe. Allview Impera i
Allview Impera i
A frissen leleplezett sorozat legkisebb tagja az Impera i lesz. Ezért a készülékért 160 eurót fognak elkérni a debütálását követően, erre pedig valamikor augusztusban kerülhet sor. Az okostelefon egy 4,7 hüvelykes átmérőjű, 1280 x 720 képpontos felbontású megjelenítőt kapott, így a pixelsűrűsége 312 PPI, ami jelen esetben már teljesen egybefüggő képet rajzol ki átlagos használati távolságból. Az élesség persze nem minden, de a tervezés során szerencsére a körítésről is gondoskodtak, OGS eljárással készül, és IPS technológiával, valamint Dragontrail védőüveggel látták el a készüléket. (A Dragontrail Glassról viszonylag keveset lehet hallani, de egyébként ez az egyik legkomolyabb vetélytársa a Corningtól származó Gorilla Glassnak.) A gépezet szívében egy Snapdragon 200 szériás lapka teljesít szolgálatot, mely négy 1,2 GHz-es Cortex-A7 processzormagnak és egy Adreno 302 grafikus feldolgozónak ad otthont.
Allview Impera i
Ha fotózni szeretne vele a jövendőbeli tulajdonosa, akkor egy 8 megapixeles kamera kerül a képbe – ennek a munkáját egy LED-es vaku is segíti –, amennyiben viszont videóhívásokról van szó, már az előre tekintő 2 MPixeles egység bizonyíthatja a rátermettségét. A rendszermemóriája 1 GB-osra lett szabva, a tárkapacitása pedig 8 GB – ez utóbbit lehet majd microSD-vel bővíteni, így csak első hallomásra tűnhet problémásnak a szűkössége. A hátoldala mögött két SIM kártyának van helye, ami nem meglepetés a vállalat gyökereit tekintve, a 42 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtető 3G HSDPA+ modem viszont csak az elsődleges SIM „barátja”. Az Impera i egyébként nagyon vékony, mindössze 7,2 milliméteres, de sajnos ennek megvan az ára. A kecsesség rovására ment az akkumulátor mérete, csak egy nagyon szerény, 1750 mAh-s megoldás került bele, tehát számolni kell azzal, hogy az üzemideje nem lesz túl fényes. Több részlet csak a megjelenés után várható, de már ezek alapján is látszik, hogy a zsenge grafikus képességeit leszámítva egész kellemesnek ígérkezik a gépezet.
Allview Impera i
Allview Impera S
Allview Impera S
Az Impera i és az Impera S specifikációin végigtekintve nagyon sok közös pontot fedezhetünk fel. A kamerarendszer a számok tekintetében teljesen azonos (de a főkameránál más a szenzor, így lehet minőségbeli különbség), vagyis ezúttal is egy 2 megapixeles felel a videócsevegésekért, a fotózások alkalmával pedig egy 8 MPixelesen lesz a sor, ami rossz fényviszonyok mellett a LED-es villanóra támaszkodik. Hasonló a helyzet a szerkezet belsejében is, hiszen érintetlenül maradt a rendszermemória és a tárhely 1 és 8 GB-os konfigurációja. Sőt mi több, a Qualcommtól származó chip is ugyanaz a Snapdragon 200 szériás, 1,2 GHz-es megoldás maradt, így a teljesítmény tekintetében nem lesz semmilyen különbség. Az egyetlen említésre méltó eltérés a külső megjelenésen túlmenően, hogy az Impera S-nek a képátlója már 5 hüvelykes, de ezt leszámítva itt is minden maradt a régiben, tehát OGS eljárással és IPS technológiával készül a kijelző, a védelemről pedig a Dragontrail Glass gondoskodik. A méreteinél fogva itt a telep kapacitása 2000 mAh-s lett, de ez nem igazán jelent majd az üzemidőben komolyabb előrelépést, hiszen a megnövekedett képernyő extra fogyasztásával is számolni kell.
Allview Impera S
Mivel az Allview Impera S szinte alig különbözik a kistestvérétől, az ára sem ment sokkal fentebb. Ez az eszköz szintén augusztusban fog befutni, és 170 eurónak megfelelő összeget kérnek majd el érte, ami mindössze 10 eurós felárat jelent. Allview Impera i8
Allview Impera i8
Az újdonságok harmadik tagja már egy táblagép. Az Impera i8-nak már a neve is beszédesre sikeredett – rögtön utal a képátlóra. A 8 hüvelykes képernyő természetesen IPS technológiás, a felbontása pedig 1280 x 800. Attól függetlenül, hogy egy táblagépről van szó, nem hanyagolták el a tervezők a kamerákat sem. Az emlékezetes pillanatok megörökítésére egy 5 megapixeles egység szolgál, a videóhívásokért és önarcképekért pedig egy 2 MPixeles fog felelni, videózni minden irányba Full HD-ben tud. Sajnos LED-es villanó nincs a tarsolyában, így a képminőség együtt romlik majd a fényviszonyokkal. Itt a Windows 8.1 egy speciális kiadása lesz egyébként jelen, aminél az alapértelmezett böngészőn belül a Bing keresőmotort nem lehet lecserélni. Cserébe ez a variáns teljesen ingyenes a 9 colnál kisebb tabletek esetében, és ez a gép árán is meglátszik. Ráadásul az operációs rendszerrel együtt jár az Office 365 irodai programcsomag, valamint még 1 TB tárkapacitás is a OneDrive felhőben.
Allview Impera i8
Az Impera i8 belsejében egy Intel Atom Z3735E lapka húzta meg magát. Ez a SoC már 64 bites, a négy processzormagja pedig 1,33 GHz-es órajelen üzemel átlagos terhelés mellett, Turbo Boost esetén viszont két aktív maggal akár 1,83 GHz-ig gyorsíthat (ha mind a négy mag megy, akkor ez a frekvencia 1,58 GHz-re csökken). A rendszernek 1 GB-nyi memória beosztását kell menet közben megoldania, a háttértár pedig alapból 16 GB-tal szolgál a felhasználók számára, de van bővítési lehetőség is. Mivel a Windows 8.1 elég „kövér”, így minden bizonnyal a legtöbb esetben nem marad majd üresen a microSD kártya helye. A készülék kapcsolati képességei között van Bluetooth 4.0 modul és 802.11 b/g/n Wi-Fi. A 206,5 x 122,8 x 9,07 milliméteres vonalakkal körülrajzolható tábla 358 grammot nyom, ami egészen jónak számít ilyen méretben. Az akkumulátor kapacitásával ismételten szűkmarkúan bántak, mivel csak egy 3800 mAh-s egység került bele. Ebből fakadóan a feltöltést követően csak 4,5 órán át bírja majd a strapát.
Allview Impera i8
Az Allview Impera i8 esetében a megjelenés időpontjáról nem esett szó, de remélhetőleg nem kell már rá sokat várni. Az ára egy hajszállal 200 euró alatt alakulhat. Ehhez készültek még egy billentyűzetes tokkal is, ami kényelmesebbé teheti a használatot. Az Allview termékek elérhetőek Magyarországon is, így várhatóan a hazai érdeklődők sem fognak lemaradni a Windows és Windows Phone rendszert futtató készülékekről.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. SirAlo
2014.06.30. 17:46
Nah ez a Windows meglepett, Amugy az Allview eleg jo kis telefonokat gyart, nekem is az van, de eddig csak egy ilyen noname kinai markanak tartottam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabest
2014.06.30. 22:13
Bárki kimehet az alira és rendelhet ilyet százával az őstermelőtől. Annyira olcsók, hogy megéri átmatricázva eladni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!