iPon Hírek

Windows gomb is került a Microsoft két új egerére

Dátum | 2013. 05. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Windows 8-as operációs rendszerhez készített egerek újításként Windows gombot is kaptak, amellyel hatékonyan és gyorsan előcsalogatható a Start képernyő - korábbi Windowsoknál pedig a Start menü. Persze gombról valójában csak az egyik egérnél beszélhetünk, ugyanis a másiknál egy kékre festett érintés-érzékeny felület tölti be a gomb szerepét, ami a Start képernyőre való navigáláson kívül másra is használható.
Sculpt Comfort Mouse
Sculpt Comfort Mouse
A két új Microsoft egér közül a Sculpt Comfort Mouse az érdekesebb, ezen van a már említett érintés-érzékeny sáv. Az egér bal oldallapján található sáv érintésekor azonnal megjelenik az adott konfiguráció monitorán a Start képernyő.
Amennyiben hüvelykujjunkat lefelé mozgatjuk az érintésre érzékeny felületen, akkor megnyílik a futó alkalmazásokat felsoroló menü, míg hüvelykujjunkat felfelé mozgatva válthatunk is a megnyitott alkalmazások között. Az ergonomikus egér komfortos egerészést tesz lehetővé, de csak a jobbkezesek számára, mert nem szimmetrikus egérről van szó.
Sculpt Mobile Mouse
Sculpt Mobile Mouse
A második friss egér már jobb- és balkezesek számára is egyaránt kényelmesen használható. Az ergonomikus kialakítással érkező Sculpt Mobile Mouse ideális választás mindazoknak, akik sokat utaznak, így egy kompakt, de kényelmesen használható egérre van szükségük. Ez a modell már nem kínálja azokat az extra funkciókat, mint amit a Sculpt Comfort Mouse, de Windows gomb azért van rajta. Utóbbi most nem az egér bal oldallapján, hanem a tetején, a négyutas görgő mögött helyezkedik el.

A Sculpt sorozatú újdonságok mindketten vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálnak az adott noteszgéppel vagy asztali számítógéppel. A precíz működésről a Microsoft BlueTrack technológiája gondoskodik, így az új egerek szinte bármilyen felületen képesek működni, méghozzá kiváló pontosság mellett. A Sculp Mobile Mouse még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 29,95 dollár lesz. A 39,95 dollárba kerülő Sculpt Comfort Mouse érkezésére júniusig várni kell.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

27. Balucsek
2013.05.28. 13:27
Hát azt hiszem 5 perc használat után repülne ki az ablakon, mert tuti hogy 10 másodpercenként teljesen véletlenül behívnám a start menüt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Balleno
2013.05.28. 13:35
Ha, nem te vagy a célcsoport, akkor miért kommentelsz? Én se írok az új szárnyas-betét alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Shinjiii
2013.05.28. 13:49
Véleményt nyilvánított, azt gondolom azért szabad. Másrészről errefelé nincsenek szárnyas-betét reklámok. Mert mindennek csak örüljünk? Akkor hozok neked wc-t, amiben fejjel lefelé kell sz*rnod, gondolom neked se tetszene, de nem szólhatnál egy szót sem, ez a legjobb benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. shindler
2013.05.28. 14:04
Ez a patkány egyébként tök király. Csak egyet nem értek: ki az aki akarna egy windows gombot az egerére? Nincs az jó helyen a billentyűzetemen ahol eddig is volt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. patrik2991
2013.05.28. 14:07
Shinjiii: +1

OFF:
Most már nem csak a billentyűzeten nyomhatsz félre játék közben, hanem az egéren is.

ON:
Arról nem is beszélve, hogy szerintem elég sok egéren be lehet állítani a win gombot, valamelyik funkció billentyűre. De itt a mellényomások esélye 100% szerintem is.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. CyberPunk6...
2013.05.28. 14:25
patrik2991 - 100% mellényomás esetén gyakorlatilag nem lehet eltalálni mást, csak azt a gombot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. thedevelop...
2013.05.28. 15:22
Shinjiii: "Mert mindennek csak örüljünk?" Teljesen jogos, elég csak meghallgatni a Himnuszt, onnantól kezdve már csak sírni lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. gabest
2013.05.28. 15:39
Bal-alsó sarokba kell vinni a kurzort a start menühöz, ez így kicsit rendundás egérfunkció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. muli
2013.05.28. 16:15
Édes jó istenem, ezek hol élnek? most abszolút nem érdekel hány embert sértek meg de aki ilyet vesz az egy igazi hülye!
Ha ingyen kapnék egy ilyet azonnal megpróbálnám tiltani azt a szar érintő gombot, most őszintén ki az a béna kezű ember aki eltartja az egértől a hüvelykujját??
Megérdemelné már az MS hogy a padlóra kerüljön! Félreértés ne essék én is Windows párti vagyok, de szerintem elment a brigádnak az esze, kétségbeesésükben már azt sem tudják mit csináljanak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. CyberPunk6... muli
2013.05.28. 16:34
Az MS perifériagyártásban elég jó. Az egereknek sokféle fogása van, és bizony van olyan is ahol jó az a gomb. Nem minden egérforma való mindenkinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. LechooEdy
2013.05.28. 16:35
Inkább rakják vissza a Startot a 8.1-be! Az érintő marhaságot meg felejtsék el - az egéren is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Zephyrus muli
2013.05.28. 17:12
Grat hogy felfogtad hogy NEM a hüvelykujjas az érintős, és még az a hülye aki ilyet vesz :')
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. _DiEGO_
2013.05.28. 17:57
Akkor még volna értelme - ha helyérzékeny lenne és csak akkor érvényesül ha lenn van a kurzor valamelyik sarokba ... mondjuk bal-alsóba , ha már megalkottak egy félresikerült egeret

Shinjiii - 2013-05-28 13:49:44 de +1
szabad ország vagyunk szólásszabadsággal és ha nem is érdekel senkit xy vélemény , attól még az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. j.panzer
2013.05.28. 18:02
Baaaazz... Olyan jól sikerült a W8, hogy már specifikus hardver kell a kezeléséhez. Holly...

Amúgy tudom, hogy nem, de akkor is nevetséges ez az egész. Nagyon magyarázom a bizonyítványom szaga van, és tök szánalmas.
Inkább a W8-at fejlesztenék használhatóvá, minthogy ilyenekkel szórakoznak.Esetleg még javaslom - ha már ennyire hü****ek tetszik lenni - hogy tessék csődbe menni.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ByrDer
2013.05.28. 19:05
Feladom.. már sosem csinálnak normális vezeték nélküli egeret.

Sokat kipróbáltam már, sokat láttam már, kutattam már, és egyszerűen nincs. A gyártók meg annyira el vannak tévedve, hogy valószínűleg nem is lesz. Ez is jó példa erre.

Szerintem nincsenek csillagászati elvárásaim:
-legyen pontos
-működjön sok felületen
-ne szakadozzon a jel
-legyen 5 gombja, nem több, nem kevesebb (bal klikk, jobb, közép/görgő, meg két hüvelykgomb... nem nem az egér két különböző oldalán hogy jobb és balkezeseknek egyaránt szar legyen és olyan helyeken hogy könnyebb legyen véletlenül megnyomni mint direkt)
-ne kelljen naponta akksit cserélni/tölteni
-legyen normális fogása

Több hónap kutatás után még nem találtam olyat aminél egyszerre 4-nél több teljesül. Miközben vezetékes egérből meg rengeteg olyan van ami minden szempontnak megfelel (igaz, akkumlátoridő, meg jelstabilitás persze nem szempont vezetékkel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Dzsosy ByrDe...
2013.05.28. 22:16
Én is ilyen igényekkel kerestem egeret úgy 2 éve és én sem nagyon találtam a megfelelőt, míg rá nem bukkantam a Razer Mambára. Kicsit drága, de nagyon megérte. Csak ajánlani tudom neked is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zephyrus ByrDe...
2013.05.29. 02:20
Logitech mx anywhere? Bár attól függ mire kell, nekem az utazó egér egy dell xps 13hoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zephyrus Zephy...
2013.05.29. 02:21
Sok felületet biztosan nyeri mert még üveglapon is használható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. 5hR3kY
2013.05.29. 02:23
Egy dolgot nem értek. A windows 8-at ugyebár érintőképernyőre fejlesztették nemdebár? Akkor mi a halálnak gyártanak hozzá egeret? Miért nem tapicskolós monitort dobott piacra a májkrémszoft? Hoppá! Csak nem azért mert az asztali gépeken, és a notebookokon senki nem akar tapicskolni? Ezzel újra elismerték hogy ordenáré módon mekkorát hibáztak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ByrDer
2013.05.29. 16:57
Én is az mx anywhere-nél kötöttem ki végül, számos kudarcba fulladt próbálkozás után (razer mambán is gondolkodtam, de az egy nap alatt lemerül, túl sok a gomb és kb 3x annyiba kerül mint amennyit érdemes adni egy egérért), de azért ez sem tökéletes, még ha messze ez a legjobb is a kritériumaim alapján. Valami idióta ötlettől vezérelve nem lehet görgővel klikkelni vele (feltételezem azért mert a többi logiteches egér, amiknek végtelenül pörgő görgője van és lehet velük klikkelni.. amiket szintén próbáltam, azoknak borzasztóan pontatlanul lehet klikkelni vele és inkább gördül mint klikkel a görgő, úgyhogy a mérnökök gondolom csak simán feladták és csak kivették az egész funkciót ebből az egérből hogy az igényeségnek legalább az illúzióját fenntartsák) és ez az egyik leglaposabb egér amivel valaha dolgom volt.

(Bár úgy általában az a tapasztalatom a logitech termékekkel hogy közel nem olyan jók mint ahogy egyesek beállítják és végképp nem annyira ami indokolná az árukat, de bizonyos kategóriákban.. mint az említettben is, a konkurencia még náluk is rosszabb.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zephyrus
2013.05.29. 21:27
ByrDer: bár ez saját véleményem, de életemben használtam kényelmesebb középső gombot, mint az mx anywhere-n a görgő alatti kis gomb, nekem nagyon nem tetszik a görgőnyomkodás semelyik egéren, sokkal nehézkesebben és lassabban nyomom meg a görgőt mint a kis gombot, bár szerintem ez függhet attól is, hogy ki hogyan tartja az egeret
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. anzani
2013.05.29. 21:37
5hR3kY - jól mondod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zephyrus
2013.05.29. 21:56
5hR3kY: használtad te már valaha a windows 8t? az a nagy start gomb annyira volt szükséges, hogy máshova nyomtál, de gyakorlatilag a kézmozdulat a bal alsó sarokba ugyan úgy ott volt, szóval annyira mind1...a metro felületen a kereső engine sokkal fejlettebb, sokkal gyorsabb is ráadásul és látszik, hogy életedben nem használtál windows 8t de kva menő szidni...a jobb felső sarokban lejövő menu is sokkal gyorsabbá teszi a windows beállítások, control panel stb elérését. arról nem beszélve, hogy mennyivel jobban optimalizálva lett ssd-re, általánosságban is mennyivel használhatóbbá vált, BSOD egy se volt még win8 óta nálam, október óta van desktopon és laptopon is windows8, azóta is ugyanolyan gyors, mint régen, ami win7ről nehezen volt elmondható. power usernek számítok, egyszerre általában 3 virtuális gép legalább fut, esetek 90%-ban visual studio megnyitva, apache, mysql, memcached, mssql stb szerverek futnak a gépen és ha a power usereknek általánosságban bejön (és nem csak a saját véleményem) akkor marad a 'butaparaszt' réteg aki szidja mert menő, de valóságban olyan kva mindegy hogy min nyitva meg a firefoxot esetleg a steamet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2013.05.30. 00:01
Használtam már vagy fél óra erejéig, de nem győzött meg. A kikapcsolás funkciót majdnem 3 percig kellett keresnem a nagy logikus felépítésben... Akkor ott letettem róla hogy használni is fogom. Amúgy meg az összes ilyen oldalt feljövő cucc, világ életemben idegesített. Ne találja már ki a gép hogy én mit akarok, tudom én azt! Az egyik gépemen Win7-et használok, ami már lassan egy éves, és nem lassult semmit, illetve egy darab kékablakot sem kaptam. Nem tudom hogy te mit csináltál amitől belassult, meg mitől dobálta neked a 7 alatt a kék ablakokat de ezáltal én kétségbe vonom a "power user"-séged! Amúgy ha elindítok egyszerre 25 programot amit melóra használnak, akkor én még powerebb user leszek mint te? Azután már én jobban "butaparaszt"-ozhatom az embereket mint te? A májkrémszoft amúgy mekkora "butaparaszt" lehet vajon hogy kikapcsolhatóvá akarja rakni a fürdőszobai csempekollekciót, és azt is pletykálják hogy talán a startmenü is visszakerül? Én már 1993-óta szidom a májkrémszoftot a Windows 3.1-óta, akkor én űbermenőnek számítok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim 5hR3k...
2013.05.30. 19:30
"Használtam már vagy fél óra erejéig, de nem győzött meg. A kikapcsolás funkciót majdnem 3 percig kellett keresnem a nagy logikus felépítésben..."

win+r

shutdown.exe -s -t 0

Ennyire vagy power user ... semennyire.

Ettől függetlenül valóban szar helyen van, de StartIsBack megoldja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2013.05.30. 21:36
Én soha nem állítottam magamról hogy az vagyok. Amúgy Win 7 alatt két kattintás és már áll lefele a gép, úgyhogy amire ezt bepötyögöd, addigra már a leállás felénél jár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... 5hR3k...
2013.05.30. 22:10
alt+f4 majd enter.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!