iPon Hírek

Windows Intune immár magyarul is

Dátum | 2011. 10. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft hazai képviselete örömmel jelentette be, hogy a napokban elérhetővé vált a Windows Intune magyarul is, amely egy rendkívül hasznos felhő alapú szolgáltatás kifejezetten a vállalati ügyfelek, pontosabban a vállalatok rendszergazdái számára.


Az Intune felügyeleti és biztonsági feladatok távoli végrehajtását teszi lehetővé egy webalapú konzol használatával, ami arra is lehetőséget ad, hogy a szoftvereket és az üzleti alkalmazásokat felhő alapon telepítsék a rendszergazdák. Ezzel együtt a biztonsági házirendek és a tűzfalak távoli felügyeletére is van mód, sőt, a szolgáltatás használatával egyszerűen telepíthetőek a Microsoft biztonsági frissítései is.

A Windows Intune repertoárja ezzel együtt bővült is, így mostantól a szoftver disztribúció, a távoli hozzáférés és az olvasási jogosultság is rendelkezésre áll. A Windows Intune – amelyhez egy ingyenes Windows 7 Enterprise licenc is jár – nagymértékben megkönnyíti a rendszergazdák dolgát, ugyanis segítségével egyszerűbbé válik a számítógépes infrastruktúra menedzselése, ami javítja az informatikai osztály és az általuk kiszolgált felhasználók hatékonyságát, de ezzel együtt csökkenti a kapcsolódó költségeket is.

A havidíjas konstrukcióban elérhető felhőalapú szolgáltatás lényege, hogy segítségével kiaknázható a PC-k teljes kapacitása és minimálisra csökkenthető az informatikai problémákból fakadó munkakiesés, sőt, a vállalkozásoknak a megváltozott munkakörnyezethez való alkalmazkodása is könnyebbé válik. A Windows Intune előnyei közé tartozik, hogy sokkal rugalmasabb, mint egy telepített megoldás, ugyanis használatához mindössze egy működő internetkapcsolatra és egy PC-re van szükség. A szolgáltatás béta verziója júliusban debütált, ám a felhasználók számára csak mostantól váltak elérhetővé a béta verzióban már megismert lehetőségek. Ezek közül a legfontosabbakat az alábbi felsorolás szedi csokorba:

A Windows Intune idehaza március óta érhető el és azóta több társaság és nagyvállalat vezette be a szolgáltatáscsomagot. Az Intune a költséghatékonyság mellett egyéb előnyöket is kínál: az adott rendszergazdának nem kell elmagyarázni, hogy milyen probléma jelentkezett, ugyanis ő naprakészen látja a hibákat és azonnal el is tudja hárítani őket, mindezt távolról.

A másik előny, hogy az Intune segítségével központilag kezelhetőek a szoftverfrissítések, így a felhasználók számítógépeivel kapcsolatos hibák távolról is könnyedén megoldhatóak, ehhez pedig nem kellenek telepített szerverek, csak internetkapcsolat. A rendszer értesít a frissítésekről, hatékony védelmet nyújt a legújabb fenyegetésekkel – vírusokkal, egyéb kártékony kódokkal – szemben, így az informatikai rendszer stabilabban, biztonságosabban működhet.

A Windows Intune 30 napos próbaverziója innen ingyenesen beszerezhető. Ez a 30 napos kipróbálási keret csak a felhő alapú szolgáltatásra vonatkozik. A Windows 7 Enterprise rendszer tesztjéhez külön lehet igényelni a 90 napos próbaverziót, méghozzá innen.

A szolgáltatással kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!