iPon Hírek

Windows Intune: PC távfelügyelet egyszerűen

Dátum | 2011. 07. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft idén márciusban mutatta be Windows Intune szoftverét, amely a rendszergazdák számára hatékony PC távfelügyeletet kínál, ám most megérkezett a szolgáltatáscsomag legfrissebb változata is, a Windows Intune July 2011 béta kiadása, amely hatékony szolgáltatásaival tovább könnyíti a rendszergazdák munkáját.

A Windows Intune számítási felhő segítségével működik és ingyenes Windows 7 Enterprise, illetve a későbbiekben ingyenes Windows 8 Enterprise upgrade licencet is kínál. A szolgáltatáscsomag lényege, hogy segítségével a rendszergazdákat - illetve velük együtt a vállalatokat is - meg lehet szabadítani a számítógépes infrastruktúra menedzselésével járó terhek többségétől, ebből kifolyólag javulhat az informatikai osztály és az általuk kiszolgált felhasználók hatékonysága, valamint csökkennek a menedzseléssel kapcsolatos kiadások is.

A most megjelent béta verzió már mindenki számára elérhető szolgáltatást kínál, használatához csak egy egyszerű regisztrációra van szükség, amihez Windows Live azonosító is kell.

A friss változat legfőbb újdonságait az alábbi felsorolás tartalmazza

A Windows Intune July 2011 bétát az érdeklődők a kereskedelmi forgalmazás megkezdését követő harmincadik napig használhatják tesztelési jelleggel, méghozzá teljes funkcionalitás mellett, amelynek keretén belül maximum 10 PC-t lehet távfelügyelet alá vonni.

További információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. prohlep
2011.07.14. 19:41

Ez nagyon meredek golog, ugyanis regota teljesen megoldott a Unix/Linux vilagban.

"* Szoftverdisztribúció"

Trivialisan belepek tavolrol ssh-val es eleresztek egy TELJES frissitesi parancsot, vagy egy ujabb csomag installalasat, ...

"* Távoli feladatok"

Tavoli belepessel szinte BARMIT elintezek. Van olyan sima linuxos gep, amit 3 1/4 eve installalatam, es azota sosem tartottam karban ugy, hogy a gepet tartalmazo KERULET kozeleben lettem volna!

"* Olvasási jogosultság"

A tavoli belepeseket annak es ugy engedelyezem, ahogy jolesik.

A 400 millio darabos Win7 cikknel nagyon nem akartatok elhinni, hogy az elzarkozo es titkolozo ceges fejlesztes NEM mutat az emberiseg biztato jovoje fele.

Es lam, itt a hir, hogy valami baromi klassz dogot csinaltak: nevezetesen amit reges regota visszakezbol, felalomban megcsinal egy Unix/Linux rendszergazda, ... mindennemu "mar megjelent a tav-karbantarto szoftver ujabb verzioja" NELKUL!

Ver-ciki ez a 400 millios Win7 vilag.

Es ez igenis komoly veszteseg az emberiseg reszere. Mert NEM fejlodunk ugy, ahogy lehetne, ... mikozben pedig tobb vilag-mereto problema szemszogebol a 24. oraban vagyunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Dragon3k
2011.07.14. 20:10
Vér-ciki, hogy nem tudod megállni azt, hogy ne írj minden windowsos hírhez. Mindig jössz a unix/linux párossal, használd akkor, de ne nyomasd már minden hírnél ezeket, mindenki eltudja dönteni, hogy mit akar használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2011.07.16. 11:05
Ver cikiseget azert vallalom fel, mert tapasztalatom szerint sok windows-only embernek fogalma sincs arrol, hogy milyen lehetosegek vannak a windwos vilagon kivul.

Eso utan koponyeg szintjen legalabb halljanak a windwos-only emberek a jobb es mar korabban elerheto megoldasokrol.

Most itt egy masik windwos-hirnel hihetetlen eredmenykent talaljak, hogy Win7 feljon 133 MHz procin es 256MB memoriaval.

Szeretnem vilagossa tenni, hogy immar tobb mint fel evtizede, mindig a legfrisebb linux rendszert hasznalva 350 MHz sebesseg es 512 MB memoria elegendonek bizonyul nagyjabol 600 ember levelezesenek, iskolai honlapnak, es 40-valahany kliens gep faljrendszer igenyenek kiszolgalasara, ... oppla!

Es csak azert 350 MHz, mert az a Xeon proci keptelen lejjebb menni!

Van egy masik ok is ami miatt rendszeresen irok es terjesztem az informaciot.

Nevezetesen annak idejen a 90-es evek derekan azert terjedt el a windows hasznalat itthon, mert noha akkoriban realis lett volna linux/gnu/x alapu rendszert hasznalni, ... de sokan tojtak informalodni, ... hanem sodrodtak a tomegekkel, ... es most itt tartunk.

Ma van nem keves LAIKUS, aki Ubuntu-t vagy Android-ot hasznal.

Ez nem lenne, ha emberek nem terjesztettek volna folyamatosan es kovetkezetesen, hogy nem csupan windows-bol all a vilag.

Mellesleg sok windows-only ember hasznal embedded linux-ot, csak eppen nem nagyon tud rola, hogy az van jo esellyel a halozati printerszervereben, vagy a halozati routereben, illetve az otthoni halozati hattertarolokban.


Ki latott olyan Unix/Linux embert, akinek a halozati tuzfala, routere, printer szervere es haloazati adattaroloja Windows alapu???

Ugye hogy nem szimmetrikus a helyzet? Az egyik mintha szinte barmire jo lenne. Mig a masikbol van kulon szerver verzio, kulon haztartasi verzio, es kulon embedded verzio. Azaz nem kepesek univerzalisra megirni.

Windows tavfelugyelet fejlodesenek megunneplese jol jelzi, hogy mennyivel van lemaradva a windows vilag technologiailag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dragon3k
2011.07.16. 12:28
Csak az a gáz, hogy ide nem olyan emberek járnak akik még nem is hallottak a linuxról, így kezd unalmas lenni a dolog. Sokan miért használnak windows-t, egy részük azért, mert szeretne játszani is, a többi meg nem tudom, igazából nem is érdekel. Én elvagyok a windows 7-tel, sulijaimban használtam eleget linuxot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2011.07.17. 09:00
"ide nem olyan emberek járnak"
már nem ezért vagy azért, de honnan tudod, h ide kik járnak??
a másik, h tudtommal nem kötelező hozzászólásokat olvasni és rájuk reagálni sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. menshop
2011.07.18. 12:16
A cikk egyébként nem arról szól, hogy ezeket a távfelügyeleti dolgokat eddig nem tudta volna a windows. Már nagyon-nagyon régen tudja. a cikk egy új eszközről szól, nem arról hogy feltalálták a spanyol viaszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!