iPon Hírek

Windows Mobile 6.5: új képernyő billentyűzet

Dátum | 2009. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az újdonság.A Windows Mobile 6.5 sok-sok negatív kritikát kap, amelyek közül az egyik az, hogy a szoftver képernyő-billentyűzete nem sikerült a legjobbra. Természetesen semmi sincs veszve, ugyanis a különböző okostelefon gyártó nagyvállalatok már kínálnak készülékeikhez saját virtuális billentyűzetet, ami zökkenőmentesebb használatot biztosít, mint a beépített megoldás. Úgy tűnik, hogy már a Microsoft illetékesei is felfigyeltek a problémára (ideje volt), ugyanis a gyártó műhelyében már készül az új billentyűzet, amely nagyobb gombokat tartalmaz majd, így akár érintő ceruza nélkül is elvégezhető lesz az adatbevitel, pusztán csak  ujjunkkal kell a megfelelő gombokat bökdösnünk (ezt persze megtehetjük most is, csak eléggé szenvedni kell).

A módosított virtuális billentyűzet a Windows Mobil 6.5 build 28002-es kiadásában már megtalálható, ez a változat Windows Mobil 6.5.3-as néven válhat elérhetővé a nem is oly távoli jövőben. Ez a frissítés használhatóbbá teszi majd az új operációs rendszerrel felvértezett mobil eszközöket, és így a Windows Mobil 6.5 versenyképessége, ha csak egy hajszálnyival is, de javulhat. A Windows Mobile 7.0 érkezéséig a gyártónak minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy vonzóbbá tegye saját szoftverét a piacon, ahol mostanában egyre nagyobb és kiélezettebb verseny dúl, így sok - olykor jóval ütőképesebb - riválissal kell megküzdenie a Microsoft termékének.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Smith166
2009.11.27. 08:39
Az a szomorú hogy így 2009 végén hírnek számít hogy végre használható lesz a billentyűzet

Másik dolog pedig az, hogy ennek a hiányosságnak a kiküszöbölésére rengeteg alkalmazás létezik/létezett úgyhogy aki akarta simán meg lehetett oldani. Most végre javítottak valamit, ami mellett még ezer sebből vérzik a WM.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!