iPon Hírek

Windows Phone 8 "Portico" frissítést kaptak a Lumiák

Dátum | 2013. 01. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Portico frissítést nem a Nokia csúcsmodelljei kapták meg először, hanem a HTC WP8-as zászlóshajója a 8X. Az új verzió olyan fontos hibajavítást is hoz, mint a folyamatos, stabil Wi-Fi kapcsolat. Itt egészen pontosan arról van szó, hogy amikor a képernyőzárat aktiválták, a WLAN hálózatot egyszerűen eldobták a készülékek, és mobilnetre váltottak.

Mostantól ez már nem jelent majd gondot. A PR1.1 viszont nem csak a Wi-Fi stabilitásán javít, hanem a Bluetooth-én is. A hálózatok kezelése is jobb lesz, mivel mostantól a csatlakozások gyakorisága szerint lesznek rendezve a pontok. Az új képességek listáján főleg az üzeneteinkkel kapcsolatos újítások szerepelnek. Mostantól lehetőség lesz több címzettnek egyszerre válaszolni, azok az SMS-ek pedig, amik nem értek célba, automatikusan mentésre kerülnek. A fogadott üzeneteket szerkesztést követően továbbíthatjuk mások felé, és már megjelent a nem fogadott hívásra válaszoló SMS is, az iOS mintájára.

A Nokiák esetében némi extra is van a Porticoban, a Lumia 820 és a Lumia 920 ugyanis némi kamera tuningra is számíthat a frissítést követően. A vállalat kevesebb elmosódott képet ígér nappali fényviszonyok mellett, vagyis a záridőn csiszolhattak a finnek a jobb teljesítmény érdekében. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az FM rádió aktiválásra került-e, de vélhetően erre még várnunk kell sajnos.

A Windows Phone 8 új verziója OTA (Over-the-Air) érkezik majd, ennek megfelelően stabil kapcsolat mellett bárhol elvégezhetjük a telepítését. Arra viszont ügyeljünk a telefonunk épségének érdekében, hogy megfelelő töltöttségi szint mellett kezdjünk a műveletbe. A friss rendszer lassan fog terjedni, a cég márciusig juttatja el minden eszközre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. chabee67
2013.01.21. 11:13
Az lenne a kérdésem, hogy a Windows Phone-nál a frissítéseket a Microsoft végzi, vagy az egyes gyártók, ahogy pl. Androidnál (kivéve nexus)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. KnifeSGS
2013.01.21. 11:29
"...megjelent a nem fogadott hívásra válaszoló SMS is, az iOS mintájára..."
iOS-re az Android mintájára került, azaz gondolom WP8-ra is, mintahogy nem a svájci vasút másolta a az órát sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CyberPunk6... Knife...
2013.01.21. 11:48
KnifeSGS

Szerintem meg az egész baromság, mert már az ezer éves symbianban is volt ilyen funkció.

chabee67

A microsoft írja, de a gyártóknak tesztelniük kell a saját telefonjaikon, és jelezni, ha van valami és erre elvileg szigorú határidők vannak előírva. Ezért nem egyszerre jön ki mindenre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. golya87
2013.01.21. 12:35
VPN? Remote desktop? Mitől lesz ez így jobb, mit a BB, ha még a skype sincs integrálva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gyurkov
2013.01.21. 12:41
...de hol van a WP 7.8?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabest
2013.01.21. 15:05
chabee67: Kicsit engem is összezavart ez a cikk, eddig minden frissítés pont úgy jött rá, mint egy desktop windowsra. Feljött, leokéztad, települt, reboot. Nem úgy tünt, mintha a gyártónak köze lenne hozzá.

Skype ingyenes, 3rd party remote desktop letölthető rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KnifeSGS
2013.01.21. 17:29
@chabee67 - Elméletileg a Microsoft frissíti, de ha szolgáltatófüggő a készüléked, akkor mindenképpen átmegy rajtuk is, és az lassítja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KnifeSGS
2013.01.21. 17:30
@Gyurkov - Január 31.-én jelenik meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen
2013.01.22. 17:40
Mikor egy ugyanilyen cikk lejött iOS-ről, nem kis flame war volt, hogy az iPhone-on már stabil WiFi is van. A fényképezőről már ne is beszéljünk.

Abban tuti a szolgáltatók keze van, hogy nem jön egyszerre mindenhova a frissítés, bár mivel nem akkora a tábor, mint az iOS eszközöké, nem hiszem, hogy beakadnának a hálózatok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!