iPon Hírek

Windows Phone alapokra is elkészült a Skype

Dátum | 2012. 04. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Windows Phone alapokra is elkészült a Skype, és ezzel a lépéssel a szoftver minden fontosabb mobilplatformot meghódított.


A most bemutatott Skype több új képességet is kapott a bétában látottakhoz képest. Ilyen például a kapcsolatkezelő, amivel ezentúl meghívhatunk, vagy letilthatunk partnereket, valamint a felkéréseket is elfogadhatjuk. További plusz, hogy a végleges változat esetében már nem csak döntött telefonnal lehet videohívásokat bonyolítani. A Microsoft jelezte, hogy nem minden Market Place-en fog egyszerre felbukkanni a szoftver, így senki ne riadjon meg, ha esetleg nem látja a Skype-ot, néhány napon belül mindenki számára elérhető lesz. Egyelőre a magyar nyelvről viszont le kell mondanunk, mivel a beszélt 18 nyelv közé a miénk nem fért be, de a későbbiekben a honosítást is megoldják a készítők.

Sajnos a Skype nem minden Windows Phone-ra telepíthető majd fel, a közlemény szerint csak olyan okostelefonnal érdemes próbálkozni, amin legalább a Mangó (WP 7.5) rendszer fut, vagy ennél újabb, de a Tangó sem garancia a kompatibilitásra, mivel minimum 512 MB rendszermemóriát igényel majd a futtatás. Így a legolcsóbb Windows Phone-ok akármilyen újak is, ebből ezúttal kimaradnak, de talán a jövőben, butított képességekkel ide is megérkezik a program.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. 5hR3kY
2012.04.25. 13:02
512MB RAM egy Skype futtatásához???? Látszik hogy ezt már a Microsoft programozza!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dfsz34
2012.04.25. 13:37
Ezen én is kiakadtam. 512MB, azt hittel elolvastam és 512kbyte
Nem tudom, mit csinált a microsoft, de hogy a kódot nem optimalizálták sehogyan az biztos. Összehányták a modulokat, aztán nesze. Vegyél erőművet meg x gigabyte memóriát, ha futtatni akarod, nekik az az egyszerübb vagy direkt csinálták, ahogyan a rossz nyelvek szerint még korábban megegyeztek a pc gyártókkal a win95 után, hogy akkor folyamatosan növelik a szükséges memória igényt, az indokoltnál is jobban, hogy legyen kereslet új gépekre,
mondjuk programozók tudják, hogy nem nehéz a kódot összehányni úgy, hogy dög lassú legyen és akkor nem kell tovább optimalizálni, az a lényeg, hogy fusson, majd vesz a user erősebb gépet alapon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Balleno
2012.04.25. 14:16
Skype responds to Tango incompatibility: 512 MB needed to ensure "the best Skype experience possible"

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. wintercoun...
2012.04.26. 10:07
Androidon, GalaxyS (nekem ICS) is képes hatalmas lagokat produkálni, pedig ott 512 van (csak papíron). A Skypenak ha jól tudom igen brutális titkosítása van, bár ami inkább a proci feladata dekódolni, de biztos vagyok benne, hogy emiatt nagy a memória igénye is, optimalizálás ide vagy oda. Meg különben szerintem csak video telefonálásnál van ennek nagyobb jelentősége vagy ha nagyon sok contactod van, mezei usereknek, akik csak chatelnek apuval és anyuval biztos vagyok benne, hogy fullos user experience-e lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CyberPunk6... 5hR3k...
2012.04.26. 10:47
Nem próbáltátok, nem láttátok, ebből megítélni miért kell annyi amennyi nagyon nagy butaság. ráadásul pont a wp7 az ahol a micosoft azt az elvet követi, hogy mindennek tökéletesen smoothnak kell lennie, és jelenleg ezt még az iphonnál is gördülékenyebbnek tartják (ebbe az egybe még a kritikusok sem szoktak belekötni, csak minden másba), szóval szinte biztosan olyan rendszert raktak össze ami mindig minden körülmények között tökéletesen akadás-mentesen fut. akár ezt nagyobb memóriaigény árán. Pontosan a wp7 az ahol az optimalizálatlanságot nem lehet rájuk sütni, csak itt az optimalizáció azt jelenti, hogy tökéletes gördülékenység és nem azt, hogy 64k-n fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ortoreha
2012.04.26. 10:59
Én egy még 2008-ban –a skype oldaláról letöltött (akkor még volt winmobilos verzió)- skype-ot használok htc touch diamond2 ön, ez a régi skype megcsinál mindent amire nekem a skype kell a skype out –tól az sms ig mindent
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2012.04.26. 13:52
CyberPunk666: Itt senki sem a wp7-et piszkálta, hanem a Skype-ot amit most kiadtak! Nevetséges hogy 512 MB memória kell egy Skype klienshez, és az alatt nem is fog futni! Itt látszik már hogy a Microsoft kezében van a Skype! Magán a Skype frissen kiadott wp7 verzióján nem optimalizáltak semmit! Érdekes hogy egy 160MB RAM-os android telón meg simán elfut a régi verzió... Ha laggol akkor ott a proci lehet a ludas, mert nem a memória fog titkosítani. Amúgy én is tudok gördülékeny oprendszerről beszélni ha alapkövetelményeknek mindenből full extrát adok meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... 5hR3k...
2012.04.26. 14:18
De itt egybe kell mosni a kettőt, mert nem azt mondták, hogy 512 mb-t foglal, hanem azt, hogy csak a minimum 512MB memóriával ellátott gépre telepíthető fel (ellenőrzi és nem indul el, ha nem megfelelő a gép).
Lehet alig eszik 100 MB-t, mellé mondjuk még 100-t (hasraütés szerűek a számok a példához), és a fejlesztők úgyítélték meg, hogy a maradék 56 mega nem elegendő arra, hogy mellette a megszokott minőségben és sebességgel futtassunk programokat, ezért nem engedélyezik. Míg mondjuk a drodion, ha egy app elfoglalja az összes memóriát és alig él a rendszer, akkor is engedi menni, ameddig bírja.
Szóval könnyen összemosható, mert pl a 256 megás rendszereken nem engednek olyan progamokat futattni ami 90MB-nél többet foglal, a fent említett okok miatt. Semmilyen 90MB feletti appot, pedig lenne neki hely.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2012.04.26. 16:58
Akkor annyit kell csinálni hogy telepítéskor kidobni egy checkbox-ot és abba leírni hogy ha 256 ramos telóra rakod fel és belassul tőle a cucc akkor arról nem ők tehetnek mert 512-n fut optimálisan, és azután meg döntse el mindenki hogy felrakja-e vagy sem. Sajnos ez így a jelenlegi formában olyan mintha azt írnák ki telepítéskor hogy 256MB-os telód van? Akko' dögöjjé' meg! Te a büdös életbe nem fogsz itt Skypeolni! Mennyé' oszt vegyé' egy új telefont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... 5hR3k...
2012.04.26. 17:12
Nem lenne jó, mert a user fel akarná telepíteni, megnézné az ismerőse, ez így akad? akkor ez szar, ....

Nem érdekük. btw a 256 mb-s wp7 telefonok a legalját képezik, nem olyan ég jelent meg csak az első, pedig a kezdetektől ennyi van megadva minimumnak a gyártók mégsem épített idáig ilyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2012.04.27. 20:06
Ma megnéztem. Samsung Galaxy Miniről amin 2.3.5 Gingerbread van (600Mhz CPU 160MB RAM) hívtam Skype-on keresztül egy Sony Xpreia Ray-t amin 2.3.4 Gingerbread van. A hívás időtartama alatt folyamatosan beszéltem a telóba, meg visszafele is jött a beszédhang, és az alkalmazás memóriafoglalása nem ment 30 MB fölé! A Microsoft a WP7-tel, meg a ráoptimalizált Skypa-al elmehet a sunyiba!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!