iPon Hírek

Windows Phone: Cortana lesz az asszisztensetek!

Dátum | 2013. 09. 13.
Szerző | Magrathea
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft a hihetetlenül népszerű Halo sorozat mesterséges intelligenciájának, vagyis Cortanának hangját fogja társítani a Windows Phone-ok hangalapú input kontroll appjához, ezzel konkurenciát állítva az iPhone-os Sirinek.

A ZDnet már júniusban kiszivárogtatott néhány screenshotot a korai Windows Phone OS-ről, ekkor már találkozhattunk egy 'zCortana' nevű appal, mely nevében a 'z' arra utalt, hogy még csak teszt verzióról van szó. Az oldal információi szerint Cortana egy személyes asszisztens program lesz Windows Phone-okhoz. A MI hölgy végignavigál minket minden technikai részleten, ami a szolgáltatáshoz kapcsolódik. Az app várhatóan 2014 elején startol és a Microsoft jelenlegi 'TellMe' szolgáltatását váltja. Cortana a Bing tanulási metódusait használja majd, hogy minél jobban igazodjon a felhasználók személyes szokásaihoz, ezáltal minél hatékonyabb segítségnyújtást biztosítva, egyénekhez szabva. A cikk írója szerint Cortana több lesz pusztán egy appnál, ami a segít, hogy természetesebb élmény legyen a hangalapú irányítás. "Cortana a mozgatórugója az egész keretrendszernek (szolgáltatások és élmény), ott lesz a Windows Phone-okon, Windowsban és Xbox One operációs rendszerében. A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer júliusban kezdeményezte a cég átszervezését, egy ezzel kapcsolatos irományban pedig a következőket olvashattuk: "A kezelőfelületünk mélyen testreszabható lesz, egy nagyon fejlett, már szinte varázslatos felhő alapú intelligenciának köszönhetően, ami egyre többet és többet tanul az emberekről és a világunkról. A keretrendszerünk természetes módon támogat minden fontos szolgáltatást és válaszol mindenre, amit az emberek kérnek, sőt még számít is a kérésekre, azelőtt, hogy a felhasználók hangot adnának igényeiknek." Talán itt már a Cortanára céloztak? Megvan rá az esély.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. MrFox
2013.09.13. 16:26
Ha Ballmer elmegy egy év múlva, ezt a sok baromságát vajon visszavonják?

Addig miért engedik neki a trollkodást?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Balucsek
2013.09.13. 18:13
Háhá, visszatér az XP-s gemkapocs egy picit szexibb kivitelben Ezt már lehet nem fogja mindenki alapból x-elni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. McDuglas
2013.09.13. 19:49
Hú. Végre egy jó húzás a micro$ofttól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2013.09.14. 11:16
Akkor lesznek majd ezek a digitális asszisztensek jók valamire, ha majd tényleg annyira interaktívak lesznek, mint az "igazi" Cortana baby...
(Amúgy az ötlet tényleg jó, de előbb kéne hozzá egy holoprojektor )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Autszajder
2013.09.14. 12:52
j.panzer!

Aztán lesz majd meglepődés, amikor az NSA-s operátor megszólal:
"Bocsi, Cortana lefagyott, én fogok segíteni! Kit is akart felhívni?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!