iPon Hírek

Windows Phone Store – túl a 200 ezren

Dátum | 2013. 12. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Windows Phone piactere 2010. október 21-én nyitotta meg a kapuit a nagyérdemű előtt. A Microsoft tehát már több mint három éve várja a különböző fejlesztők munkáinak gyümölcsét. Robbanásszerű növekedésről itt nem számolhatunk be, de így is szépen gyarapodik az alkalmazások száma.

A Windows Phone Store a történetét még Windows Phone Marketplace néven kezdte meg. A vállalat csak később döntött úgy, hogy teljesen megreformálja az addigi piacteret, és ennek eredményeként nemcsak a felhasználói felület alakult át gyökeresen, hanem a neve is megváltozott. A vérfrissítés nem hozott végül akkora változást, mint amekkorára számítottak, de azt látni, hogy jót tett a rendszernek a frissítés. Az első százezres mérföldkövet 2012 júniusában sikerült lefektetniük, a másodikra pedig már tudjuk, hogy másfél évet sem kellett várni. Ha ilyen ütemben haladnak, akkor talán még 2014-ben átléphetik a 300 ezres határt is. A Microsoft az ünnepek alkalmával ajándékkártyákat is kereskedelmi forgalomba bocsátott, hogy ezzel is felpezsdítsék a keresletet. Összesen 41 régióban, 100 üzletláncnál lesz fellelhető nem kevesebb mint 100 millió dollár értékben olyan utalvány, amit az alkalmazásbolt felületén költhetünk majd el. Remek ajándék lehet egy ilyen ajándékkártya például a fiatalabb generáció tagjainak, akiknek sokszor nehéz megfelelő meglepetést találni.

Mindezek mellett persze továbbra is tagadhatatlan, hogy óriási a hátrányuk a Google Play Store-ral és az Apple App Store-ral szemben, de a Microsoft örömmel hirdeti, hogy a legfontosabb alkalmazások java már náluk is elérhető. A Google és az Apple alkalmazásboltjai korábban is indultak, mint a Microsoft megoldása, de jóval sikeresebb utat is tudhatnak maguk mögött. Mind az App Store, mind pedig a Play Store átlépte az elmúlt hetekben, hónapokban az egy milliós applikációkínálatot, ami egészen elképesztő. Ezzel együtt a lebonyolított forgalomban is magasan vezetnek a Windows Phone előtt, de egyelőre a Microsoft már a mostani mérföldkővel is elégedett. A redmondiak látszólag belenyugodtak a lassú, de stabil növekedésbe, és már ennek megfelelően gondozzák a Windows Phone platformot. A Windows Phone Store mostanra világszerte 190 országból várja a látogatókat, ami bizony szép eredmény a komótosan növekedő rendszertől. Valamint immáron a felhasználók is jóval aktívabbak lettek, mint a korábbi években, így már naponta több mint 12 millió sikeres tranzakciót hajtanak végre – áll a Microsoft beszámolójában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Debzsi
2013.12.18. 14:58
alkalalmazás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jonos
2013.12.18. 15:55
alkalalmazásból biztos jó sok van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. j.panzer
2013.12.18. 16:14
Kérdés, hogy ebből mennyi a szemét. Play store-ban is brutál sok szutyok van. Konkrétan nem találok olyan csak READER programot, ami nem formázza át a .DOC vagy .RTF doksikat a saját szája íze szerint. Ennek hála a végeredmény sokszor távolról sem emlékeztet az eredetire... Cool...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vivanto
2013.12.18. 16:48
Na bírom az ilyen hisztizős trollokat. Eddig mindenki kevesetle az appokat kilóra, amire az ellenérv a minőségi alkalmazások illetve a hulladék hiánya volt.

Most meg pont azért fintorognak egyesek, mert a marketplace-en is nagy a kínálat? Hé nyuszi, van sapkád?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee
2013.12.18. 18:07
hé' nézd, már megint nincs rajta sapka

Am tényleg érdekelne h WP-ra van valami MKV-player (már)? jó lenne tudni mielőtt telefont veszek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.12.18. 18:48
tomchee:
Igaz fizetős, de ez úgy tudom viszi az MKV-t: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee
2013.12.18. 20:14
És valóban! Köszönöm a gyors választ. Az a pár száz forint már nem oszt, nem szoroz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sanyix
2013.12.18. 21:03
@j.panzer: nem is fogsz, ugyanis a formátummal van a baj, mert microsoft minőség. Ezeket a fos formátumokat még az m$ saját cuccai is néha bajosan olvassák. El kéne már felejteni ezeket a hulladék formátumokat, ez a megoldás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!