iPon Hírek

Windows RT alapú gépeket demózott a Toshiba

Dátum | 2012. 06. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft új operációs rendszere, amely ezentúl már az ARM alapú gépek számára is elérhető lesz, mindenkinek a fantáziáját megmozgatja. A Toshiba például egyszerre mutatta be az RT megkülönböztető jelzéssel ellátott Windows-t egy táblagépen, és egy notebookon, ami érintés érzékeny megjelenítővel lett felvértezve.

A két különböző szerkezet szívében ugyanaz a lapkakészlet teljesített szolgálatot a bemutató során, mind a ketten a Texas Instruments OMAP4 termékcsaládjának csúcsmodelljét használták. Az OMAP4470 képességeit sajnos nagyon kevés eszköz használta ki eddig, pedig egy nagyon jó chipről van szó. Ebben két, egyszerű Cortex-A9 magot találunk, amik 1,7 GHz-es frekvencián üzemelnek, de a magas órajel még nem minden. A SoC-ban egy fejlett grafikus mag is található, méghozzá a PowerVR SGX544 személyében.

 



A Toshiba bemutatójában elképesztő sebességről tesz tanúbizonyságot az OMAP4470. A teszt során először az alkalmazások között ugrálunk, ami lényegében olyan gyorsan történik, hogy szemmel szinte lehetetlen követni. Ezt követően pedig azt is megmutatták, hogy mire képes, ha böngészésre kerül a sor. Itt a weboldal töltése és renderelése azért már picit időigényesebbnek bizonyult, de ez a hálózat számlájára is írható. A görgetés, és két ujjas nagyítás már ismét akadás-mentesen történt. Az Anandtech elmondása szerint minden nagyon gördülékenyen futott, csak némi kalibrációs gondról számoltak be, ami az érintések érzékeléséhez köthető.

Összességében tehát nagyon meggyőző volt a Toshiba és a TI bemutatója, és mindenképpen bizakodásra ad okot, hiszen az OMAP4470 nem egy elérhetetlen lapkakészlet. Persze az órajelei magasak, és izmos a grafikus magja is, de már egy éves fejlesztésről van szó, mire kijön a Windows RT ez a chip már nem a csúcskategória lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. dfsz34
2012.06.15. 15:27
Ha értelmes áron adják, akkor kéne, de mint minden újdonság, ez is gondolom, hogy horror áron lesz majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2012.06.16. 01:32
A Windows 8-nak és annak ARM alapú verzióinak az ASUS Transformer-en lenne a helye. Ha akarom Tablet, ha akarom laptop. (ez most nem reklám akart lenni) "szimpla" laptopon, pc-n értelmetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2012.06.16. 04:16
Sosem értettem ezek az emberek mit gondolhattak mikor ezt kitalálták, hogy a Microsoft mit élhetett át ami erre a mutációra késztette sem világos teljesen. Szerintem a lehető legbosszantóbb, és én falra is tudok mászni tőle ha az előttem tátongó iPad kijelző maszatos, de azt könnyű tisztítani, azomban a notebookba és monitorba... Ezt a neurális szakadékot a 21. században is csak a Microsoft és a talpnyalói hozhatják divatba, ami teljesen nem rosz mert én effektíve első alkalommal jót röhögtem rajta, de így a kiadásközeli állapotban kezd idegesíteni. Már nem egyébért, mert sikerült szinte teljesen átállnom OSX -re, azomban a Microsoftnak van egy terméke és supportja amit mai napig nagyon kedvelek, a Visual Studio, nem lehetne hogy ezzel az embertbutító alpári nagy ocsmánysággal egyidőben kiadják a VS -t OSX -re mint az Office csomagot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fzoltan
2012.06.17. 18:58
mythbuster: Ha egy iPadot könnyű tisztítani, akkor ezt miért ne lenne az?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!