iPon Hírek

Windows Vista SP2: hamarosan kész?

Dátum | 2008. 11. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows Vista megjelenése után nemsokkal igen kedvezőtlen fogadtatásban részesült annakidején, ám ezt a negatív véleményt az első szervizcsomag megjelenésével megpróbálták valamelyest a pozitív irány felé terelni. Ez az erőfeszítés többé-kevésbé sikeres volt, de sokan még mindig a Windows XP-t helyezik előtérbe a Windows Vista-val szemben. A Vista következő szervizcsomagjának várható megjelenésével kapcsolatban most végre lehullt a lepel.


A Microsoft szoftver mérnökei lázasan dolgoznak a  Windows Vista második szervizcsomagjának elkészítésén, amelynek béta verziója már korábban elérhetővé vált. A jelenlegi információk szerint a szoftveróriás legfrissebb operációsrendszeréhez tartozó SP2-es javítás kiadásra jelölt változata (RC - Release Candidate) várhatóan a jövő év februárjában válik elérhetővé. Az SP2 a Windows 7 árnyékában kevésbé kap figyelmet, de ez nem is csoda. A Windows Vista második szervizcsomagjának végleges változata (RTM) várhatóan jövő év áprilisában rajtol, az újdonság a hivatalos bejelentést követő héten már mindenki számára letölthető lesz.

Az új frissítés természetesen tartalmazni fogja a Windows Vista SP1-es csomaghoz megjelent összes frissítést és hibajavítást, és természetesen Windows Server 2008-hoz is elérhető lesz. Számos új fejlesztés lesz jelen, amelyek között megtaláljuk a gyorsabb és pontosabb keresésre képes Windows Search 4.0-s változatát, a Bluetooth 2.1-es támogatást, valamint a natív Blu-ray írás képességét egyaránt. A Windows Connect Now szolgáltatásnak köszönhetően a WiFi kapcsolat beállítása is lényegesen egyszerűbbé válik. Az exFAT fájlrendszer esetében lehetővé teszik az UTC időbélyegek használatát, így a különböző időzónák között pontos fájl szinkronizációra nyílik lehetőség.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. twollah
2008.11.24. 11:16
Remelem a rendszer mukodesen is gyorsitanak egy kicsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.11.24. 21:19
Minden vistás cikk tele van trágárságokkal, erőszakkal, flame-mel. Miért is?

már 1 ideje a MyBlogban leírtak miatt nekiálltam ubuntulni. Jó, elismerem, h vannak dolgok, amiket még nem állítottam be, mert nem volt kedvem foglalkozni vele, és azt is, h van, amikor benyomom az xp-s vinyót, mert ott 1xűbb vmit elintézni. DE az alap dolgokra -> ipon olvasás :lol: zenehallgatás stb. tök jó...
A vistáról annyi rosszat és jót hallottam, h nincs kedvem leszedni v. kölcsönkérni se. Majd ha több millás - de legalább működő - gépem lesz, esetleg kipróbálom a DX10 és játékok miatt...
A win7-el is ugyanígy vagyok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!