iPon Hírek

Windows XP SP3 specifikációk

Dátum | 2007. 10. 10.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft öregedő operációs rendszeréről, a Windows XP-ről az elmúlt pár hétben meglepően sok hír látott napvilágot. Habár a Microsoft fő rendszere a Vista, még mindig nagy népszerűségnek örvend az XP.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Microsoft az elégedetlen Vista tulajdonosoknak XP-re való visszafejlesztést kínál. Nemsokkal ezután pedig kiderült, hogy a redmondi óriás kiterjeszti a Windows XP eladásait egészen 2008. június 30-ig.

Ezután egy külön XP-re való Internet Explorer 7-tel jelentkezett a vállalat, amihez nincs szükség aktivációra, és kiadta tesztelői számára a 3-as Szervizcsomag bétáját. Mindez azt bizonyítja, hogy valószínűleg vásárlói és partneri nyomásra szükség van még a Windows XP-re az operációs rendszerek között.


A legutolsó SP3 beta a build 3205 címkét kapta és a frissítő fájl 334,92 MB helyet foglal el. A NeoSmart bloggereinek sikerült megszerezni az új SP3 kiadást, és részletesen beszámoltak az új szolgáltatásokról, frissítésekről és hibajavításokról. Az információk alapján az SP3 1073 gyorsfixet és foltozást tartalmaz, ezek közül 114 darab biztonsággal kapcsolatos. Emellett a 3-as Szervizcsomag 4 fő szolgáltatást ad a Windows XP operációs rendszerhez.

Az első ilyen egy új aktivációs séma, ami a telepítés közben nem igényel termékkulcsot, a második a már Vistában is helyet kapott Network Access Protection Module. A harmadik a titkosítással kapcsolatos Microsoft Kernel Mode Cryptographics Module, az utolsó pedig a Black Hole Router felismerő algoritmus.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.10. 11:02
A Microsoft öregedő operációs rendszeréről, a Windows XP-ről az elmúlt pár hétben meglepően sok hír látott napvilágot. Habár a Microsoft fő rendszere a Vista, még mindig nagy ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.10.14. 00:27
(danee91 @ 2007 Oct 13, 19:37) [snapback]6245[/snapback]
Én is majd később váltok, az SP1 után. Sztem meg nem nagyon lenne értelme DX10-et XP alá csinálni, egyes játékok már most gyorsabban mennek Vistan, mint XP-n, szóval egyértelműen a Vistáé a jövő.


Szvsz kb egálban vannak max, de a Vista sok problémája miatt egyelőre sok embernek nem nagyon alternatíva. SP1 után majd lehet én is elgondolkozom rajta de addig biztosan nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!