iPon Hírek

Wine Smart - kagylóba zárt Android

Dátum | 2014. 09. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az érintőképernyős okostelefonok terjedésének hála, napjainkban a legtöbb mobil ugyanolyan felépítésű. Az előlapot egy hatalmas érintőkijelző tölti ki, legfeljebb alapvető kezelőszervek vannak a panel alatt, illetve akad néhány gép teljes QWERTY billentyűzettel, ám már ez is viszonylag ritkaságnak számít.
Vannak viszont olyan gyártók, akik még nem feledkeztek meg például a kagylómobilokról. Ilyen a Samsung, aki évente előáll 1-2 kihajtható okostelefonnal, és a jelek szerint az LG is megirigyelte ezeket a dél-koreai társától, mert előállt egy saját megoldással.
A Wine Smartnál egy alsó-középkategóriás mobiltelefont zsúfoltak össze a tervezők a nem mindennapi testbe. A készülék felsőrészébe egy 3,5 hüvelykes kijelző került, mely 320 x 480 képpontos felbontással operál, valamint persze reagálni fog az érintésekre is a szokatlan elrendezés ellenére. Alul pedig a kinyitást követően egy hagyományos fizikai gombsor fogadja a felhasználókat – kiegészülve az Android kezelőszerveivel – letisztult vonalvezetéssel. Az eszköz bekapcsolását követően az Android 4.4 rajzolódik ki a mai szemmel apró felületen, így a frissességére nem lehet panasz. Ez persze egyáltalán nem meglepő, figyelembe véve azt, hogy az LG a kezdetektől fogva teljes mellszélességgel beállt a KitKat mögé, és ebben az évben szinte minden mobiljára ezt a rendszert telepítette függetlenül attól, hogy az adott gépezet éppen milyen hardvernek adott otthont. A vállalat jól bevált szoftveres változtatásai itt is megvannak, és még a Safe Keeper funkció is bele került a telefon tarsolyába, ami gyors segélyhívást tud intézni – ez az idősebbek számára jöhet igazán jól.
Az újdonság rendkívül letisztult, ugyanakkor minőségi házban lakik. A műanyag burkolat finoman textúrázott felületű, a keret és a zsanér pedig fémbe burkolózott a jobb strapabíróság jegyében. Az eszköz kapható lesz fehér és fekete változatban is, így ilyen tekintetben lesz némi választási lehetősége a jövendőbeli vásárlóknak. A kijelző mellett egy VGA kamera van, ez fog felelni a videóhívásokért, a hátlapra meg egy 8 megapixeles egység került, amivel HD videózásra is lehetőség nyílik. Hiába a nagy felbontás, sajnos LED-es villanóra nem találták „érdemesnek” a tervezés során a telefont, így rossz fényviszonyoknál a képminősége is jelentősen romlani fog.
A készülékben egy négymagos lapka húzta meg magát, ami 1,2 GHz-es órajelen üzemel. A SoC pontos kilétét nem hozták nyilvánosságra, így a MediaTek vagy a Qualcomm terméke is lehet a chip, csak annyi biztos, hogy A7-es magok lesznek benne. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, amivel már jól lehet boldogulni a mindennapok során, a háttértár viszont mindössze 4 GB-os, mely bővítésre fog szorulni, erről pedig egy microSD kártyával gondoskodhatnak a tulajdonosok. A hátlap mögé pakolt akkumulátor egyszerűen cserélhető majd, és 1700 mAh-s kapacitással büszkélkedhet, ami az apró kijelzővel és az energiahatékony belbeccsel kellemes üzemidőt produkálhat.
Az LG Wine Smart a gyártó hazájában, Dél-Korában kerül a boltok polcaira még ebben a hónapban. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy mennyit kell majd a kasszánál hagyni érte, de a Samsung például előszeretettel árazza túl a képességeihez mérten a saját kagylós okostelefonjait, ami nem a legjobb előjel. Remélhetőleg az LG megpróbálni az érdeklődők kedvében járni, és árversenyt kezdeményez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Szefmester
2014.09.23. 21:26
Táccsos kijelző, nagyobb felbontással, vakuval és máris majdnem must have lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bitangue Szefm...
2014.09.23. 21:36
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pongracz6
2014.09.23. 22:38
Éljen a visszafejlődés. Távol álljon tőlem hogy a túlárazott Apple-t dicsőítsem de Jobs mindig is remekül ráérzett a dolgokra (grafikus felületű oprendszer, egér, multitask, ray-trace rajzfilm és végül az érintőképernyős mobiltelefon).
Most komolyan, dedikált billentyűzetet rakni egy érintőképernyőre optimalizált oprendszer alá? Ez olyan mintha a Metro-t kiadnák asztali gépekre ... jah hogy Windows 8 is van? Én kérek elnézést
Velocipédet nem akar gyártani a Csepel? Tuti siker lenne, az emberek manapság minden szarra vevők. Majd rámondják hogy nem baromság hanem retro
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. David1992 Szefm...
2014.09.23. 23:26
Touch az megvan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Yoshileon
2014.09.23. 23:42
Amiről itt kevesen tudnak az az, hogy a keleti országokban, azaz Japánban és Dél-Koeában még ma is előszeretettel használják az ilyen okos de kinyitható telefonokat. Mindig is voltak ilyenek, csak nem jutottak el ide, furcsállom is, hogy ebből most nemzetközi hír lett.
Amott több emberbek van ehhez hasonló telefonja, mint a nálunk használt sima egyoldalú érintőkijelzős.
Erre van igény. (Mindkét országban járt egy-egy ismerősöm, és egymástól függetlenül mesélték mennyi kinyithatós érintős okostelefont láttak)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. peti198706... David...
2014.09.24. 00:35
#Szefmester
VÉÉÉGREE.. a hajam szála már őszül de megérkezett..
+1
5. +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2014.09.24. 03:50
Az első képen a csaj kb olyan arcot vág, mint "Kell ez nekem?" , mondjuk a sok kicsi sárga között biztos akad vevő rá, azok minden szart megvesznek ami rizsföldön terem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2014.09.24. 10:28
Jujjj, de gyönyörűűűűűű! <3 Nekem tetszik. ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dwhcgamer
2014.09.24. 21:30
Végre, valami újdonság is akad Téglatelefonok=KUKA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!