iPon Hírek

Wireless-hatótávot bővít a Fujitsu

Dátum | 2010. 11. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Hatszorosára növeli a Fujitsu legújabb fejlesztése, egy átviteli erősítő a wireless hálózatok hatótávolságát. A mm-hullámú W-sávban ezzel egyben a világ legerősebb wireless adását produkálta a vállalat gallium-nitriddes (GaN) nagyfokozatú elektronmobilitási tranzisztora, a HEMT.

Ennek elsősorban természetesen az olyan környékek lakói örülhetnek, ahol kevéssé lenne kifizetődő (vagy egyáltalán kivitelezhető) az optikai kábelek lefektetése. Ezekre azonban így nem is lesz szükség, mivel a GaN HEMT technológia 10 Gb/s-os átviteli sebességet biztosít, ami már valóban egy szinten van a kábelekkel.

A mm-es W-sáv eddig azért bizonyult problémásnak, mivel az eső és más légköri jelenségek túlságosan is elgyengítették a jelet; a GaN HEMT azonban valóban hathatósan orvosolja ezt a problémát, mivel akár több tíz kilométeres távolságot is le tud fedni.

A Fujitsu azonban a jelek szerint még így sem teljesen elégedett, mivel még ezután is folytatják a fejlesztési munkálatokat annak érdekében, hogy tovább fokozhassák a GaN HEMT teljesítményét és frekvenciaspektrumát - de ezzel egyidőben megkezdik a technológia gyakorlati alkalmazását és értékesítését is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. zsoltika90
2010.11.08. 06:41
Addig nem allnak le amig nem fedik le az egesz Foldet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!