iPon Hírek

Wireless prezentációs távirányítók a Logitech-től

Dátum | 2009. 08. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Két új, többfunkciós, lézeres "mutatópálcával" örvendeztette meg az előadókat a Logitech, nevezetesen a Logitech Professional Presenter R800-assal és a Logitech Wireless Presenter R400-assal. Az előbbit értelemszerűen tekintélyesebb előadótermekhez, míg az utóbbit kisebb helyiségekhez tervezték.

Mindkét változat ergonómikus, kézbeillő; a gombokat igyekeztek úgy megtervezni, hogy tapintásra is könnyen azonosíthatóak legyenek. Mindkettő plug-and-play-es, és saját magukban el tudják tárolni a vevőegységüket. Európai megjelenésük a jelek szerint szeptemberre várható, 79 és 49 Euro ellenében.

Az R800-as.
Ami a különbségeiket illeti, az R800-as egyik legfőbb ismérve a 25 x 12 mm-es LCD-kijelzője, ami egyszerre három lényeges adatról is tájékoztatja a használóját: az akku telítettségéről, a pillanatnyi jelerősségről (az R800-as hatótávja 30 méter; a kijelző révén így időben észrevehetjük, ha már nagyon "elkóboroltunk"), valamint a rendelkezésünkre álló időről is.

Ez utóbbit természetesen mi magunk állíthatjuk be; néma, vibráló jelzéssel figyelmeztet az idő lejárta előtt 5, majd 2 perccel, és persze a tényleges lejártakor is. Ezt követően még legfeljebb további 60 percig folytatja a számolást, így felmérhetjük, mennyivel csúsztunk túl a tervezett időkereten.

Végül, de nem utolsósorban említésre érdemes még az is, hogy a zöld lézerfénye a jelek szerint igen erős és fényes, a nagy távolságokra tervezett használhatóságnak megfelelően.

Az R400-as.
A kisebb helyiségekhez tervezett R400-as már jóval szerényebb. A hatótávolsága fele az R800-asnak (15 m), és elvileg csak akku-töltöttség kijelzője van, így a hatótávra magunknak kell odafigyelnünk. Piros lézerfényt használ, amely a gyártó állítása szerint a legtöbb felületen jól látszik, bár kérdés, hogy milyen messziről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. MassKilla
2009.08.05. 23:06
VISSZA A HIRHEZ

jéé feltalálták a spanyol viaszt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!