iPon Hírek

Wistron PurseBook: Hatékonyság kicsiben

Dátum | 2009. 04. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Kicsi, de 'erős', enyhén a VAIO P-re hajazó minigéppel rukkolt elő a Wistron, amelyet egy Snapdragon hajt. Ár tekintetében állítólag $500 alatti szinteket lőnek be, de $300 alá azért már nem mennének. (Az ARM az első Snapdragonosoknál még 250 dollárt emlegetett)


Túl sok részletet a hardverekről sajnos nem árultak el, így például kérdéses a memória és a háttértár éppúgy, ahogy a kijelző pontos értékei is. Leginkább csak olyan általánosságok hangzottak el, mint "integrált 3G modem"  és "GPS" - de semmi igazi konkrétum azon kívül, hogy az akku nyolc óráig bírja szerintük.

Ennek okán külön kiemelték, hogy a méretével és a súlyával (800g) együtt így rendkívül alkalmas "útitársnak" - lévén eleve arra tervezték a gépet, hogy úgymond hidat verjen a csúcskategóriás mobilok és laptopok között, okostelefon-szerű élményt nyújtva (leginkább azzal, hogy gyakorlatilag azonnal feláll a rendszer, amint bekapcsoljuk a gépet, és minden kívánt funkció ott van pár gombnyomásnyira).

Ebből tehát már az is látható, hogy operációs rendszerként egy igen áramvonalas Linuxot használ (a ThunderSoft alkotása), és amint mondták, "asztali-szintű web-élményt" nyújt. Emellett természetesen gond nélkül lehetővé teszi Office-dokumentumok kezelését-szerkesztését is.

Nem fog persze veszélyeztetni egyetlen teljes értékű laptopot se, de amint említve lett fentebb, nem is erre szánták - viszont a maga területén, útközben vagy bárhol, ahova még egy hagyományos, teljes méretű laptopot is problémás lenne magunkkal vinni, már annál kiemelkedőbben teljesíthet. Várhatóan még az idén megjelenik, bár pontos időpontot nem jelöltek meg. Idővel talán pontos specifikációk is napvilágot látnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pjszilard
2009.04.05. 18:28
Azert ha aki irta a ciket meghalgatja a videot:
Integratet snap dragon chipset
ghz based processor speed
Integrated graphic engine
DSP 600Mhz accelerated audio and video
3G modem capibility and gps

A kulombseg mas gyartokhoz kepest hogy sokkal tobb mindent integraltak az alaplapi chipset-be ezert kisseb lehet mint mas megoldasok.
Nem csak linux Windows CE is fut rajta.

Azert ilyen nagy, hogy teljes meretu billentyuzatnek legyen eleg hely.

/Nem neztem utana, csak meghallgattam mit mondanak/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2009.04.05. 19:55
Szilárd ennek a nagyrésze benne van. Integrált videót nem találtuk érdemesnek kiemelni, mert fura lenne ha nem az lenne. Snapdragonról már írtunk régebben, maga egy Silicon on chip megoldás. A DSP tényleg kimaradt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2009.04.05. 20:30
szerintem System on chip megoldást akartál írni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szedah
2009.04.06. 10:06
Nem szilicum, hanem szilikon (Silicon on chip).
Van ilyen, amikor a szilikon pasztával bekened a proci tetejét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!