iPon Hírek

Witcher 2 és White Wolf infók

Dátum | 2009. 10. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A lengyel fejlesztő újfent leszögezte, hogy a multiplatform Witcher 2 és a The Witcher: Rise of the White Wolf (az első rész konzolos verziója) mindig is különálló projektek voltak és most is azok. Továbbá azt is hozzátette, hogy az utóbbi készítését csak felfüggesztették, nem lőtték le teljesen. A jövője hamarosan tisztázva lesz.


Ezt követően visszatértek még néhány mondat erejéig a YouTube-on kiszivárgott TW2 alfa fázisos demonstrációs videóra: "Az hogy mi történt és hogyan szivárgott ki a netre, az nem publikus vita tárgya, nincs mit hozzáfűznünk." - nyilatkozta Thomas Gop producer. "A visszajelzések, amiket a videó után kaptunk egy dologra ébresztettek rá minket: tömegek várják a játékot. Ez egy kicsit keserédes számunkra. Egyrészről nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen sokan érdeklődnek utána, másrészről viszont nagyon nagy nyomást gyakorolnak ránk a hatalmas elvárásokkal."

A CD Projekt új motort írt, hogy még jobb grafikát, dialógusokat, harc- és mágiarendszert vigyen a játékba. Geralt képességei, ha lehet még látványosabbak a Havok fizikai motorral, nekünk is lerepült a parókánk, amint elnyomta az Aardot. A producer úr elmondása szerint amit láttunk, még csak egy töredéke volt az újításoknak.

"Tartsátok azért észben, hogy ez csak egy korai alfa verziója a játéknak, semmi sem tekinthető benne véglegesnek. A kiszivárgott film, csak egy-két fejlesztést demonstrál, a jövőben ennél még sokkal több lesz. A Witcher 2 igazi erősségeiről még nem hullott le a lepel. Szeretnénk megtartani az első rész erősségeit, felturbózni a mögötte álló technikát és rengeteg friss, innovatív ötlettel és megoldással kiterjeszteni."


A fejlesztők legalább annyi újítást hoznak a játékba, mint amennyi dolgot megtartanak a Witcher 1-ből. Egy hasonlóság már biztos: a játék ugyanolyan komplex lesz és újfent az érettebb közönséget szólítja meg. Erre garancia a regény, amiből merít. Az író Andrzej Sapkowski nagyon elégedett volt az első játékkal, bár a készítésben nem vett részt, csak a történetvezetéshez kapcsolódóan adott néhány tanácsot.

Ami a második rész multiplatformitását illeti, reméljük a történelem nem ismétli meg magát, a fejlesztők most nagyon magabiztosak: "Van egy tapasztalt, profi csapatunk, aminek minden tagja kivétel nélkül elkötelezett arra, hogy olyan hibátlanul fesse le a világnak a Witcher univerzumát, amennyire csak emberileg lehetséges. Mi több, pontosan tudják, hogy mit akarnak elérni, és hogy hogyan fogják ezt megtenni." A konzolos verziókhoz ezúttal már van segítségük, a Metropolis Software. Nem beszélve arról, hogy több anyagi támogatást is kapnak, mivel most már ott van mögöttük a lengyel Optimus SA vállalat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Kange
2009.10.09. 09:18
VISSZA A HIRHEZ

Hu... Nah ezt a játékot rettenetesen várom. Teljesen lenyűgözött (a sok hiba ellenére is!) az első rész. Én úgy vagyok vele, ha technikailag ugyanazt adják, mint az első részben, csak új történettel már elégedett leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2009.10.09. 09:50
Az első rész jó volt, de sajnos annyira nem tudott lekötni, így nem fejeztem be. De azért majd ezt is kipróbálom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zizi
2009.10.10. 13:30
Az első rész magyar szinkronja valami kritikán aluli volt:
- sok helyen rossz sort mondott a karakter, teljesen mást, mint ami ki volt írva
- meglehetősen magyartalan volt pár helyen
- a szinkronszínészek szerintem unták az egészet
- előfordultak félrefordítások is szép számmal, amikor az angol változat egyszerűen nem azt jelentette, mint a magyar.
Ezt alulmúlni már nehéz lesz :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kange
2009.10.12. 09:11
Zizi: Én azt vettem észre, hogy cseppet sem volt rosszabb, mint egy sima angol szinkron. Amiket felsorolsz egy sima angol szinkron alatt is megtalálhatóak, maximum mivel nem érted nem figyelsz fel rá.
Sztem a magyar szinkronnak egy nagy hibája volt, méghozzá Leo gyerek hangja az elején. Nah az fájt a fülemnek, amúgy én is úgy vagyok vele, mint Oliba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!