iPon Hírek

Wonderbook – egy könyv, ami életre kel

Dátum | 2012. 11. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

 


Hamarosan megjelenik a Wonderbook, a Sony varázskönyve. Az új játék segítségével a gyerekek valóban a mesék főhősévé válhatnak, mivel a virtuális kalandok színteréül szolgáló televíziók képernyőjén önmagukat és környezetüket is láthatják játék közben.

A Wonderbooknak első látásra nincs sok köze a videójátékokhoz, hiszen egy kézbe fogható, hagyományos könyvről van szó. Kinyitva azonban nem írott mondatokat, hanem jeleket találunk benne, melyek segítségével a játékosok életre keltik a PlayStation kalandokat.

A Wonderbook a kiterjesztett valóság (augmented reality) technológiát használja fel, melynek lényege, hogy a PlayStation 3-hoz csatlakoztatott kamera segítségével a játékost és annak környezetét feltérképezi, majd belehelyezi a tévé képernyőjén zajló kalandokba. Mindez a gyerekek számára úgy jelenik meg, hogy a könyv megelevenedik, és a történetek szereplői kilépnek a lapok közül.

A Sony a Harry Potter sorozat írónőjével, J. K. Rowlinggal közösen dolgozta ki az új kiegészítőt, melyre hamarosan egész sorozatnyi játék mutatkozik be. Az első ezek közül a november 14-től kapható Book of Spells, vagyis a Varázslástan alapfokon, mely a Harry Potter regényekben eddig is szerepet kapott. A varázslatokhoz kapcsolódó humoros anekdoták mellett J.K. Rowling egy, a teljes történetet behálózó rejtélyt is beleszőtt a műbe. „Egy mugli a Wonderbook: Book of Spells által kerülhet legközelebb egy mágikus könyvhöz” – jegyezte meg a játék kapcsán az írónő.


A következő két játék a Diggs Nightcrawler detektív noire és a Walking with Dinosaurs logikai kalandjáték lesz. Az előbbiben nyomozóként kell megoldanunk jó néhány rejtélyt, míg a BBC azonos nevű dokumentumsorozatán alapuló dinoszaurusz sétában ősmaradványok darabjait kell összeillesztenünk a továbblépéshez.

Mivel a Sony a Wonderbookot elsősorban a gyerekeknek szánja, a Book of Spells – az első magyarul beszélő PlayStation 3 játékként – teljes magyar szinkronnal jelenik meg.

„Úgy gondoljuk, hogy a Wonderbook és a hozzá kapcsolódó technológia teljesen új, sokkal elevenebb és sokkal több örömmel teli játékélményt jelent a gyerekek számára. Mindennek nagyon komoly jövője van: a fentieken kívül jelenleg 6 különböző, teljesen eltérő típusú Playstation 3 Wonderbook játék áll fejlesztés alatt” – emelte ki Sándor Csaba, a PlayStation magyarországi üzletágának vezetője.

A Wonderbook 13 490 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba, PlayStation Move kontrollerrel és kamerával együtt pedig 27 990 forintos áron lesz megvásárolható, és már előrendelhető (némileg az ajánlott árak alatt). 

 

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. zorrd023
2012.11.05. 18:10
J. K. Rowlinggal -nak nem hiszem hogy sok köze van a fejlesztéséhez. Ez maga nem új ötlet csináltak ilyet már kártyákkal ez max marketing szöveg. Ő meg a HP jogokra kapja a kp-t meg plusz kp-ért ad egy sztorit még max oszt annyi. Meg ezeket úgy reklámozzák hogy hú de király cucc lesz stb de köze nincs a vidinek ahhoz amilyen lesz. De hát a marketingeseket ezért fizetik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zelbacsi
2012.11.05. 18:15
Hmmmmm. Kíváncsi leszek erre, az biztos, bár a HP az angolul az igazi, de ugyanakkor azt is szívesen támogatnám, hogy végre magyarul jelenik meg játék. Ha egy nem gyerekeknek szóló játék is végre megjelenne magyarul, (pl. egy olyan kaliberű valami, mint mondjuk Heavy Rain), akkor biztos, hogy a szülőket is be lehetne vonni, hogy lássák miért ül folyton az a fránya gyerek a képernyő előtt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zelbacsi
2012.11.05. 18:16
zorrd023: persze, hogy nem újdonság, de a kártyásat is szerettük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2012.11.06. 07:34
Zelbácsinak igaza van. Több magyar nyelvű program kéne, hogy elismertebb legyen hazánkban ez a játék dolog. Legalábbis azt, ami az egészséges játékidőbe belefér, nem pedig a naphosszig tartó kockulást. : )
Az öregedő szülő nem ebben nőtt fel és mivel idegen a nyelv, mi fogja meg a dologban? Az oké, hogy öcsémék ezt a szar nagykarddal való rohangálást csinálják folyton a Metinszarban, meg értelmetlenül gyilkolásznak a WoT-ban, de egy ilyen sztoriközpontú programot, mint a Heavy Rain nagyobb eséllyel indulna a köreikben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.11.06. 10:11
Ebbol gyanitom vasarlas lesz karira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2012.11.06. 12:05
Ez most elég kockázatos lépés volt a Sony részéről, de nagyon remélem, hogy megtérül nekik, mert ez valószínűleg egy teszt is, hogy van-e igény pl. ebben a kategóriában szinkronra. Márpedig ha valahol van, vagy nagyon fontos, az pont ez, az eddigi gyerekjátékok (EyePet, Kinect Animals, stb.) pont azért nem tudták elérni a közönségüket, mert egy 4-10 évestől nem igazán várható el, hogy tudjon angolul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zelbacsi
2012.11.06. 15:28
"egy 4-10 évestől nem igazán várható el, hogy tudjon angolul" : én a saját gyerekemtől ilyen idősen már elvárnám
Viccet félretéve én is szívből drukkolok, hogy a végeredménye ennek az legyen, hogy "hopp, el lehet adni magyarországon a magyar szinkronos dolgokat!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!