iPon Hírek

World of Goo kalózok

Dátum | 2008. 11. 17.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A fejlesztő 2D Boy jelentése szerint a World of Goo nevezetű nemrég megjelent aranyos kis logikai játék PC felhasználóinak jelentős többsége, nevezetesen a 90%-a kalóz verzióval játszik.


Ezeket a következtetéseket a fejlesztő blog oldalán fejti ki. Az állítását pedig arra alapozza, hogy megnézi hány egyedi IP-ről töltöttek eddig fel High Score-okat, az eredmény pedig szinte hihetetlen de az lett, hogy a nagy számú feltöltő seregnek mindössze a 10%-a vette meg a játékot.

Az első trailer:


Ez a szám persze semmiképp sem lehet pontos, hisz gondoljunk a dinamikus IP-vel rendelkezőkre, vagy azokra akik több számítógépre is felrakták a játékot(pl.:1x otthon, 1x munkahelyen). Viszont ha egy kicsit tovább kutakodunk, akkor azt találhatjuk, hogy a statisztikák szerint 1 főre 1,3 egyedi IP jut, illetve 1,15 egyedi feltelepítés. Tehát ha 90% nem is kalóz verzió, de nem áll messze az igazságtól. Persze még így is vannak változók amit nem vettünk számba, például nem mindenki küldi el a High Score-ját.

Gameplay:

Különös viszont, hogy a 2D Boy nem tálalt ilyen "érdekes" adatokat a korábbi játékszoftvereiről mint példul a Ricochet, amely DRM másolásvédelemmel volt ellátva. (a World of Goo nem kapott ilyet.)

Még egy kis trailer:

A konlúziójukban azt olvashattuk, hogy "Nem tudunk egyenlőre következtetéseket levonni, de reméljük, hogy mások is közreadnak majd hasonló adatokat, amelyből megállapíthatjuk majd, hogy mennyire éri meg a DRM-be időt és pénzt fektetni."

A demo letölthető itt. További információk a hivatalos honlapon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. bszoke88
2008.11.17. 17:42
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. twollah
2008.11.17. 18:05
Meg kell a szivnek szakadni...

Innen mar csak egy lepes, hogy a warez megoli a PC jatekokat.
Ehhez csak annyi a hozzafuzni valom, hogy XBox360nal nem sir senkinek a szaja, hogy igy a kalozok meg ugy.
Ehhez kepest a GOW2 es a tobbi karacsonyi huzonev napokkal a hivatalos verzio megjelenese elott mar kinn volt az osszes publikus p2p oldalon.
Akkor most, hogy is van ez kezit csokolom!
A PCt megoli a kalozkodas az XBox360at nem?

A hirben szereplo jatekkal ~5 percet jatszottam.
Valahogy jobban le tud kotni a passziansz ami a Winekben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea
2008.11.17. 18:24
Pff, javítottam egy-két elírást, sozz! Tudjátok áramszünet volt meg jött a nyuszi... na jó, nincs kifogás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Svindler
2008.11.17. 19:50
(Vendég_Daemon_* @ 2008 Nov 17, 19:47) Bocsánat de amúgy ha ez a .... felkerült ide akkor a Call Of Duty 5-r?l miért nincs egy szó sem sehol sem?!!!

Holnap reggel olvasgatnék iPon-t a helyedben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sirpalee
2008.11.18. 12:23
Gabe nagyon is tévedsz. Én simán megvettem volna a játékot steamen, csak ahogy olvasható is lentebb, európában eltolták a megjelenést (és én nem vettem meg időben).

Pc-re is érdemes fejleszteni, csak megfelelően kell terjeszteni (steam és társai).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2008.12.03. 22:23
Magam is kipróbáltam, és tényleg szórakoztató. Ha az ember például dolgozik a gépen és akar 5-10 perc könnyed kikapcsolódást akkor (a legjobb ha feláll és sétál egyet, de ha mégse
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dr. Anonym...
2009.05.26. 20:42
Szerintem teljesen felesleges ez a sok másolásvédelem. Hogy miért is? Aki akarja, úgyis feltöri. Aki akarja, az úgyis letölti. Ezzel csak azokkal szúrnak ki, akik eredetibe veszik meg a játszást. Mégis hogyan tolnak ki velünk, akik megveszik? Úgy, hogy a sok-sok másolásvédelmilézerlokkdrmélet összeakad, és még a lemezt sem sikerül a gépnek beolvasnia, nemhogy feltelepíteni. (lásd C&C3:KE, RA3 díszdobozos - ezeket eredetibe nemsikerült feltennem, holott súlyos 10+ ezreket perkáltam ki értük)
Én másolt lemezeket csak azért tartok, hogy ne az eredetit karcolásszam össze. (vagy ne a papírtokom szakadjon széjjel a sok nyitogatástól)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!