iPon Hírek

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Dátum | 2013. 11. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Nem meglepő módon igazak voltak a híresztelések az új WoW kiegészítőről, melynek címe valóban Warlords of Draenor és tényleg időutazás lesz benne. Chris Metzen egy a Blizz-től megszokott igényességgel összeállított video kíséretében vezette fel az új expanziót.
Sokan fejeztétek ki aggodalmatokat amiatt, hogy elveszítitek Outland-et abban a formában, amiben most van. Nos, fellélegezhettek, mert a múlt Draenorja külön térképen lesz, ez nem is lehetett volna másként. "Azeroth hősei egy mítoszokból ismert ősi összetűzés közepébe csöppennek Draenor vad dzsungeljeinek és véráztatta csatatereinek mezsgyéjén, ahol tanúi lehetnek a draenei bajnokok és rettenthetetlen ork klánok összecsapásának, olyan alakokkal az élen, mint Grommash Hellscream, Blackhand és maga Ner'zhul." "A játékosoknak át kell fésülniük ezt a barátságtalan vidéket és szövetségeseket keresni a régi Horda háborús gépezetének megállítására, máskülönben újra végignézhetik e világ véres történelmét, amint megismétli önmagát." A sztori lényege tehát, hogy megelőzzük azt, hogy átok szálljon a hordára és a Burning Legion bábjaivá váljanak. Garrosh nem a főellenség lesz, de nagyon fontos szereplő a történetben. Az ő célja, hogy egyesítse az ork klánokat és megalapítsa a Vashordát (Iron Horde). Már csak egy kérdés maradt ezzel kapcsolatban, hogy milyen az a világ, mely olyanra formál egy népet, mint az orkok lettek? Brutális. Kapunk 7 új zónát, amik első ránézésre sokkal másabbak lesznek mint mondjuk Azeroth lett a Cataclysm kieg után. Shadowmoon Valley-re az biztos, hogy nem ismertem volna rá, ha nem mondják, hogy az az.
A kiegészítő egyik legérdekesebb része, hogy mostantól mindenkinek lehet saját várőrsége, vagyis egy bázisa Draenoron. Ez már nagyon sok piacon lévő MMO-ban ott van, minden bizonnyal a WoW játékosok is örömmel fogadják majd a housing rendszert. Az SWTOR-hoz hasonlóan, a WoW-ban sem egyedül kell majd belaknunk várunkat, lesznek csatlósaink, akiket különböző feladatokra küldhetünk el (kazamatába fosztogatni például). A helyőrségen belül építhettek különböző dolgokat, amik más-más célt szolgálnak, példának okán a tárgykészítő rendszert egészítik ki. A lényeg persze, hogy jön 7 új kazamata, többek között egy ogrés is, a nem lineáris Bloodmaul Slag Mines. Régóta mellőzik az ilyen többfelé ágazó helyeket, UBRS óta nem is igazán volt ilyen. A raidekről egyelőre keveset tudunk, de maradnak a 10 és 25 fős felállás mellett. A PVP egy óriási sandbox pályával, Ashrannal gyarapodik. Ami pedig a kinézetet illeti, a WoW lassan 10 éves lesz, minek alkalmából végre felújítják a legrégebbi karaktermodelleket (orkok, törpék stb., remélem, a gnómokat kihagyják, ők nem érdemlik meg). A legtöbbet az arcok változnak, mostantól nem csak a nyálelfek lehetnek büszkék indokolatlan méretű szemöldökükre, de mindenki másnak is lesz... talán nem olyan hosszú, de legalább bozontosabb. Aye laddie, ye' heard it right. A Blizzard az új kiegészítővel most a régi rajongókat próbálja tehát megfogni, hatalmas benne a nosztalgia faktor (Warcraft I-II-III). Nem úgy mint a Pandás valami esetében, ami sokakat elijesztett a világ egyik legnépszerűbb MMO játékától. Tény ami tény, még ez a megcsappant előfizetői tábor is 7,7 millió lelket számlál, ami több, mint amit bármelyik új MMO elért volna az elmúlt 8-9 évben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. uristen
2013.11.09. 12:41
Százas szint? Lesz hová fejlődni. Még mindig jobb ez a kiegészítő, mint a Pandaria, de hát ez van, közben kellett valami kakukktojás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. sosnuts
2013.11.09. 13:59
"felújítják a legrégebbi karaktermodelleket (... remélem, a gnómokat kihagyják, ők nem érdemlik meg.)"
Sajnos ők a harmadikak akikkel már megtörtént, a Battle.net-en lehet bennük gyönyörködni.
Az igazság az, hogy a WoW már rég a "fejős tehén"(BCG mátrix) kategóriába tartozik, és igazi újítást nem várhatunk tőle. Ráadásul a piaci pozíció, és a pozitív cashflow megtartására érdekében ráálltak a legolcsóbb "fejlesztési" módszerre, ami a meglévő elemek javítása és felújítása.
Őszintén megvallva talán nincs is visszataszítóbb dolog annál, mint hogy egy, már korábban elfogyasztott tartalmat próbálnak zsír újként lenyomni az ember torkán... de hát b.meg, vissza a pusztulás előtti Draenorra?? MEKKORA EPIC!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Rolcso07
2013.11.09. 14:19
Még 10 hónap kb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. madcaptain
2013.11.09. 14:52
Ezt a housingot sose ertettem. Sims-el, barbie-val jatszik aki babahazat akar nem?? Minek jatszana egy harcra kihegyezett MMO-t?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim madca...
2013.11.09. 16:24
Ez a kiegészítő első látásra/hallásra felkeltette a figyelmemet, ha a pandás förmedvényt nem kell hozzá megvenni (köhm, "boost to 90 and play immediately" remélem ezt takarja), akkor van egy vevőjük.

A lvl100 az már viszont gáz, hétköznapivá fog válni a hat számjegyű számokkal való dobálózás.

madcaptain

"Ezt a housingot sose ertettem. Sims-el, barbie-val jatszik aki babahazat akar nem??"

Igen, aki babaházat akar az barbizik, aki meg neadjisten arra vetemedne hogy online környezetben szerepjátszik is egy szerepjátékban (hogy merészeli, ugye?), az még a félhold metszetes ajtajú pottyantós vécét is hiányolná ha nem lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Humbuk
2013.11.09. 17:03
Nekem tetszik az ötlet.
Ha már a blizz volt olyan szives és megdobott ingyen egy Cata kieggel. Ha pandával is megdobnak, akkor lehet visszamegyek és megveszem az új kieget
BC-ről szar lett volna upgradelni azt az accot
De jó lenne ha végre úgy néznének ki az orkok ahogy megérdemlik és végre nem gerincferdült kis nyighajok lennének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kiskoller sosnu...
2013.11.09. 17:31
Megnéztem a modelleket, én többet vártam volna, na. Alig van különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim kisko...
2013.11.09. 18:08
A legtöbb változtatás a "motorháztető alatt" van. Sokkal részletesebb csontvázat kaptak pl., ami által finomabb mozgásokat tudnak animálni.

Többek között emiatt kukázták eddig a korábbi ötletet, hogy egy fajjal meg lehessen tanulni a másik fajok táncát, mert a kieges fajoknak sokkal részletesebb volt a vázszerkezete, és nem akarták az összes vanilla karaktert nulláról animálni részletesebb csontvázzal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Dedreth
2013.11.09. 19:58
Asagrim
nem olyan biztos az "hat számjegyű számokkal való dobálózás"
http://frostshock.eu/wp-content/uploads/item_1109.jpg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim Dedre...
2013.11.10. 08:11
Ez a fegyver egyrészt egy nagy nulla, másrészt Cataclysm alatt is már 100k volt a minimum HP mindenkinek zöld cuccban aki elérte a lvl85-öt, meg 80-90k kritekkel dobálózott az összes normális PVP karakter.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.11.10. 09:38
Asagrim te miről beszélsz? Az egy ilvl528-as fegyver. Az item squish meg be van jelentve, tehát nem lesz "hat számjegyű számokkal való dobálózás".
http://www.gamebreaker.tv/news/warlords-draenor-item-squish-detailed/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Whysper
2013.11.10. 12:41
bas....a meg már nem akarom ezt is megvenni ,de ORc és Tauren funn vagyok és ez a világ volt a régi kedvencem most meg menyjek vissza megnézni áááá. utállak Blizzard valahogy csak kinírom ,hogy ne vegyem meg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim
2013.11.10. 16:08
vlac

Arról hogy egy MoP endgame 2 kezes fegyver 8k DPS, a screenshoton meg egy kemény 0,21k DPS-sel szereplő rare fegyver van. Amúgy ez az item squish is egy határ nagy baromság, eleve böszmeség volt növelni a számokat annak érdekében hogy nagyobb raid tierekbe csak így lehessen eljutni, egyszerűen nem kellett volna kukázniuk az attunement fícsört, és a számokkal való szarakodás helyett lehetett volna azzal játékidőt növelő tartalmat is adni.

... de neeem kitalálták hogy inkább levesznek pár nullát, meg odabiggyesztenek a raid tierre egy mesterséges korlátot ami az item level. Hát ez már akkora bullshit, hogy ez a kiegészítő sem érdekel, marad inaktív az accom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lzzoli
2013.11.10. 19:06
0,21k DPS-sel szereplő rare fegyver van nem rare hanem epic, tudod lila
A lvl100 az már viszont gáz, hétköznapivá fog válni a hat számjegyű számokkal való dobálózás. itt az volt a baj hogy túl nagy számokkal fog menni a dobálózás
de neeem kitalálták hogy inkább levesznek pár nullát itt már az a baj hogy levesznek pár 0-t és kisebb számokkal fognak dobálózni (tudom nem ez a konkrét probléma, valami egészen komoly dolog lehet a háttérben)
Hát ez már akkora bullshit, hogy ez a kiegészítő sem érdekel, marad inaktív az accom. we will miss you mate, seriously!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lzzoli
2013.11.10. 19:26
@Asa, egyébként no offense, csak elképzeltelek téged mint egy wow fant, akinek már van accountja, játszott is, be is jönne neki a kiegészitő, de mivel túl nagy számok ugrálnának a képen ezért inkább kihagyod Elég komoly játékok lehetnek amiknek adsz esélyt mert nincsenek bennük ilyen egetrengető, felháboritó "problémák". Egyébként megértem, szerencsére van nagy választék, lehet nézelődni más felé is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ricskos
2013.11.10. 21:14
MoP alapjába véve egy jó kiegészítő volt, főleg a mostani Siege of Orgrimmar. Pedig emlékszem milyen voltam kiadás előtt, de optimista voltam kipróbáltam és kiderült, hogy jó.
Érdeklődve várom a következő kiegészítőt, eddigiek alapján összességében azt mondom rá, hogy jó, talán még jobb is lesz mint MoP volt, de ez majd kiderül kiadás után.

Moderálva a Fórum Szabályzat 2.2-tes pontja elleni vétség miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. crowly
2013.11.11. 00:21
Kíváncsi lennék akinek nem tetszik, hogy növelik a számokat, hogy érződjön a fejlődés az mégis miféle más módszert tudna ajánlani erre. A számoknak nőnie kell. Stagnálással nem lehet fejlődést érzékeltetni. Ha meg nincs fejlődés unalmas lesz. De ott a válasz, item squish. Blizzconos gameplay videoban olyan 1-2k lövésekkel dobálózó frostmaget láttam. Jóval kisebb mint a mostani 100-200k. Várhatóan olyan BC vagy WotLK szintű számok lesznek.

Másik téma amibe sokan belekötnek. Csak azért mert ugyanazon az egyszer már megjárt kontinensen fogunk játszani még nem jelenti azt, hogy ez a régi tartalom újbóli megetetése. Legalább a videót megnézte az ilyen egyáltalán? Egy alternatív időben játszódik ahol megváltozott a múlt és teljesen más az egész. Igen a terület ugyanaz. De csak összehasonlításképp ott van a videoban Shadowmoon Valley. Ilyen a mostani vagy nem? Naugye. Olyan szintű a változás, hogy ha nem mondják alig ismernéd fel. Sivatag helyett dzsungel van és hasonlók.

De nem is baj ha pár szűk látókörű játékos lemorzsolódik. Nem fogják annyira hiányolni őket a többiek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim crowl...
2013.11.11. 05:54
crowly

"Kíváncsi lennék akinek nem tetszik, hogy növelik a számokat, hogy érződjön a fejlődés az mégis miféle más módszert tudna ajánlani erre. A számoknak nőnie kell."

Maga a Blizzard alkalmazott már egy más, jobb módszert, ami az attunement volt, Zul Aman volt az utolsó ilyen dungeon aztán kukázták az egész rendszert valami okból.

Aki nem tud személyeskedés nélkül hangot adni a másétól eltérő véleményének az példát vehetne crowly-ról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Hawkexe
2013.11.17. 21:12
Egy warcraft 4-el nem akarnának megfogni ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!