iPon Hírek

WoW: Így alakulnak át karaktereink

Dátum | 2014. 01. 25.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Battle.net-en végre kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy miként is alakulnak át az ezer éves karaktermodellek és textúrák, amik ember, éjelf és egyéb vanilla karaktereken feszülnek. Jó sok szeretetet kapnak, ami ennyi év után már bőven kijár, az új arcokhoz új mimika is fog járni!
Már a Blizzcon óta tudjuk, hogy megújulnak majd a régi modellek, de túl sok képet vagy részletet nem mutattak nekünk anno. Most viszont, ahogy egyre közelebb kerülünk a kiegészítő megjelenéséhez, kapunk hébe-hóba néhány tervezőasztalról lehullott morzsát. Az új Artcraft blogbejegyzésben most az ember nőt láthatjuk átalakulni. A fejlesztők igyekeznek megőrizni a régi modellek "lelkét", de emellett teljesen az alapoktól felhúzzák az új karikat. "Ebben benne van az alapmodell, a bőrszínek, a testreszabási lehetőségek (pl.: ráncok, sebek, szemölcsök, fülbevalók), a hajviseletek és az összes bőr variáció is amit a világban is láthattok, mint a vas törpök vagy a leprás gnómok." Térjünk is rá a száraz tényekre, a poligonszámot 1000-ről 5000-re növelték szeretett karaktereiteken, míg a textúrák felbontását megduplázták. A részletesebb modellek így új, finomított animációkat is követelnek, főként az arcmimika az, ami újjászületik, ez karakterenként nagyjából 180 animációt jelent, ezt meg lehet szorozni a 10 fajjal, melyekből van férfi és nő is. Összesen tehát 3600 animációt kell összedobni a Blizzard szorgos fejlesztőinek. A pandarenekhez hasonlóan "behuzalozzák" az összes karaktert. Ez annyit jelent, hogy a modell fontosabb részeit egy csontvázhoz ragasztják. Például a karaktered alkarjához tartozik egy alkar csont, minden, ami ehhez tartozik, együtt mozog vele. Ennek köszönhető, hogy sokkal simább mozgásokat produkálnak majd. További érdekességek a blogon, érdemes lesz odafigyelni erre a sorozatra, már csak azért is, mert jó látni, ahogy végre teljesül, amiért már régóta könyörögtek a rajongók és megújulnak a 10 éves karik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

67. Meteorhead
2014.01.25. 10:42
Rájuk fért már. Bár leginkább az engine kukázása dobhatná fel a játékot (még akár a stílus megtartásával is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. szabdnes
2014.01.25. 12:06
Igazad van Meteorhead a graphic engine nagyon régi. Egyedüli fejlődés grafikailag a Dx11 behozatala a videókártyák fejlődése miatt és a mists of pandariaban észrevehettünk némi fejlődést kíváncsi leszek mit hoz az új kiegészítő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. CyberPunk6...
2014.01.25. 12:29 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Sytyx
2014.01.25. 13:27
Jó sok szeretet kapnak -> szeretetet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. tomchee
2014.01.25. 14:02
Pont a napokban mulattam rajta, milyen kis szőrös hobbit lesz a Dwarf

off: FlameON: *haldoklikawow*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. crowly
2014.01.25. 14:42
Jónak jó, de úgy érzem már megint késésben vannak. Bétáról még semmi hír, és a végén megint oda jutunk, hogy 10-12 hónap az utolsó patchtől. Ez az amit szintén megígértek, hogy nem lesz megint. Szóval amikor azt írták twitteren, hogy nemsokára lesz még egy kis ízelítő a karakter modelekről, és hogy ez még jobb lesz mint amit eddig láttunk, akkor többre számítottam, mint egy darab animálatlan modelre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. madcaptain
2014.01.25. 15:07
A druidoknak mar van fejlettebb allatformaja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Bhawk1990
2014.01.25. 16:20
@madcaptain: Ha ezalatt új modellekre gondolsz, akkor azok már régóta vannak: http://www.blogcdn.com/www.wow.com/media/2009/06/druidfull.jpg

@crowly: Akkor nem vagyok egyedül, aki ezen a véleményen van. De ha már az ízelítőnél tartunk, ezt a képet nézd meg, hátha még nem láttad: http://media.mmo-champion.com/images/news/2014/january/newModelTease.jpg

Ezt a képet rakták ki Twitteren, hogy másnap új modellt mutatnak be és addig is itt egy kis részlet belőle. Ezzel akarják felcsigázni a népet? A BlizzCon-on a bemutató izgalmasra sikerült, jó volt látni hogy mi készül a műhelyben, de hogy ez valójában mikor is fog elkészülni...

A modellekben pedig az a vicc, hogy ezt már a Mists of Pandairára beharangozták ha jól emlékszem, aztán tolták-tolták hogy kövi patchben, talán a köviben, talán a köviben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. raiden
2014.01.25. 19:29
Elavult a grafika. Már réges-régen új motort kellett volna csinálniuk ehhez a játékhoz. 1 évtizede, amikor megjelent a játék, már akkor hagyott kívánnivalót maga után a grafika. Sok éven keresztül készült a játék, így beláthatjuk, hogy a motor már 10 évnél is öregebb (szerintem 15 legalább). Ehhez képest már túlvagyunk a 4. kiegészítőn... A blizz jól megragadta a tessék-lássék munka legjavát, hiszen amivel a játékosok java leginkább foglalkozik, azok a karakterek mozgása, kinézete, öltözete... Szóval ezzel a karakter foltozgatással el lehet érni, hogy ámuljon a nép 1 évig, de ennek megint olyan szaga van, hogy "majd egyszer talán valamikor ha mégis akkor talán... MAYBE". Holott, amennyi pénzt zsebrevágnak, igazán fejleszthetnék a játék technikai oldalát is. Nem hinném, hogy sokan panaszkodnának, hogy egy fejlettebb grafikai motor esetén új gépet kell, hogy vásároljon, ha játszani akari...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. MaTpr0F
2014.01.25. 19:55
Pedig valószínűleg azért nem fejlesztenek, hogy a gyengébb gépeken is elfusson gond nélkül ezáltal maximalizálva a vásárlói piacot. Mert így azok is megveszik és játszanak akik amúgy a hardverigények miatt nem tudnának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Whysper
2014.01.25. 20:03
Mat igen csak pont ez az ,hog ya gyengébb gépek is sicnsenek rendesen kihasználva !!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. kiskoller MaTpr...
2014.01.25. 20:22
Ez azért hülyeség, mert egy mai alsókategóriás gamer gép (Mondjuk egy AMD APU-s vagy egy pár generációval régebbi videókártyás) ennek többszörösére képes. Már 2004-ben is zsebszámológépen is elfutott a WoW, és mikor volt az már...

Emelett viszont egy új motor akár jobban is kihasználná az erőforrásokat, és így maradna ugyanaz a minimum config, mint most, csak százszor jobb grafikával. Dehát a lustaság nagy úr, és még most is jövedelmező a semmittevés, akkor minek ugráljanak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Asagrim
2014.01.25. 21:02
Arra azért kíváncsi lennék, hogy hányan fognak RP realmen azért kiakadni, mert mondjuk a frissített karakter textúra miatt más lesz a kari szeme színe, vagy éppen látszólag húsz évet öregedett, ahogy a képen is látszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. mikej95
2014.01.25. 21:14
Ráfért, de eddig sem a grafika adta el és akik már felhagytak vele(mikrotranzakciós skin vásárlás, pandaria kieg, amiről eleinte azt hitték április elsejei vicc, sokaknak elvette a kedvét) azokat ez nem fogja visszacsábítani. Legalább megdolgoznak a pénzért, amit a havidíjrendszer hoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. SoulEater7...
2014.01.25. 22:30
Kapjon már szegény végre egy normális engine-t könyörgöm.
Ráférne már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Devio
2014.01.26. 02:41
Szakadjatok már le erről a grafikai motor csere témáról. Mért itt esz a penész, ha nem tetszik?? Tipegjél GW 2-ni. Vagy lehet menni Aion-ni. Ott a Terra. Ezek mind überfaszawáócsiliviligigamega grafikával bírnak. Mind szép meg szép. Azt ennyi. Szép. Amúgy meg szarok.
A WoW meg " csúnya " , de legalább jó.

Semmi baj sincs a grafikával. Fejlődik apránként. Cata óta egyre szebb. Végre meglesznek az új modellek is. Szerintem brutálisak lesznek. Amit eddig bemutattak mindre igaz, hogy megörzi a régi karakterek lelkét, de teljesen új lesz mégis. A Tauren nagyon szép lett és megmaradok előfizetőnek.

A Blizz játékai soha nem a csiliviliről szóltak. Nekem is volt nagyon gyenge gépem és örültem, hogy elfutott rajta. Low-on játszottam és úgy értem el 30 fps-t odakint. A nagyvárosokról meg a 25 fős raidek-ről ne is beszéljünk. Ha nem ment volna a gépemen a WoW. Akkor -1 fizető. És rajtam kívül szerintem volt még jó sok ember hasonló cipőben. Vagy esetleg még van is.
Mostmár jobb gépem van. Szerencsére megy fullban 1920x1080-as felbontás mellett. Nekem szép a játék. És Mulgor-ból átmenve Sholazar Basin-ba és onnan tovább Vash'jir-ba és tovább mondjuk Vally of the four winds-be vagy Jade Forest-be. Nagyon szépen lehet látni a fejlődéseket. Csakhát hurrogni mindíg könnyebb, mint észrevenni a változásokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Keksz03
2014.01.26. 03:52
Devio +1

Teljesen igazad van, megvettem a GW2-t megjelenéskor, 1 hónap után otthagytam. Gondoltam majd pótolja a WoW-ot, gyönyörűen nézett ki a gameplay videókon, de ahogy az eddig is volt, a grafika nem minden!

A WoW nem szép, de nem is csúnya! Megvan a hangulata, a látványvilága, neki ez a stílusa. Nekem és még sok ezer embernek biztosra mondhatom h tetszik és nem változtatnának rajta. Jó persze új karakter textúráknak már ideje volt mert tényleg ház h a panda milyen részletes egy human meg mennyire nem, de jön, itt van, örülünk.

Másfél év után kihagyás után a héten én is visszatértem a WoW-hoz, megvettem a MoP-ot és nem bántam meg. Még mindig jó!

Az meg h haldoklik a WoW...ne vicceljünk már!
Ment itt már h majd a GW2 megjelenik és vége a WoW-nak vagy h a SWTOR lesz az az MMO ami majd így hűde meg úgy húha.
A WoW az WoW, aki tényleg jó MMO-t akar tolni az tudja melyik launcher-t kell elindítani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. maverick20... Keksz...
2014.01.26. 08:51
A wow 1 hányadék volt és az is maradt.. a burning crusade volt az utolsó ami ért valamit, lich kingnél már le is tettem a lantot.. elég is volt belőle.. A GW 2 meg nagyon is kezdi kiforrni magát egyre jobb és jobb.. és mekkora tragédia h nem fut számológépeken.. Istenem.. haladni kell a korral.. Használjatok winxp-t a wow mellé és akkor tuti h, min grafon nem fogtok szaggatni p3as gépeken (-.-') Uram atyám!! csak véletlen bukkantam erre a hírre, de rossz nézni.. Jajj!! Megyek is innen, me' a sok Wow kocka majd most bekeményít.. 1 itemért hetekig farmolni ugyanazt a helyet, amúgy is menő -.-'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. KatonaKM
2014.01.26. 09:15
Nahát, ez csodálatos!!

Egyébként olyan, mint mikor a postás a hullaházba kézbesíti a korábban megrendelt szemránckrémet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. zsolt200
2014.01.26. 09:43
Na már csak kb 10 évet vannak lemaradva. A Doom 3-ban voltak már ilyen karaktermodellek 2004-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. lzzoli
2014.01.26. 11:06
Ez a pár kép amit kiadtak szerintem nem sokat mutat meg abból a fejlődésből amin átmennek a modellek. Létezik mozgás is... hasonlítsátok össze a dwarfot mondjuk a worgennel aztán tegyétek mellé a panda modellt. Sokkal aprólékosabb a mimika, a kis apró ruhamozgások, az ujjak mozgás, vagy ahogy mozog a hasa Ez lehet nem éri el a gw2 szintjét, lehet nem éri el akármelyik másik játék szintjét, de annak aki még mindig örömét leli a wowozásban szerintem fel fogja dobni a mindennapi játékát. Lehet nem fog visszahozni 1 embert sem de ha már a meglévő közösséget kiszolgálja akkor már megérte. Egy korrekt gépen, felhúzott grafikával szerintem élmény repkedni Pandaria felett.. biztos én vagyok elavult

Egyébként emlékszek a grafikára már 5 évvel ezelőtt puffogókra hogy na majd az Age of Conan!! azta mekkora grafika (tényleg), jajj az Aion ami gyönyörű volt csak éppen pvpzni nem lehetett csak úgy hogy neveket láttál mert ki kellett kapcsolni a karaktereket hogy "lássál" valamit... Az Elder scrolls online egyébként szép?? (szerintem nem..) persze játéknak meg lehet hogy tökéletes lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. ThePoweR
2014.01.26. 11:55
Devio: Épp ez az. Aion pl jól néz ki. El is kezdtem mert hangulatos volt ilyen szép grafon tolni, de maga a játékmechanika jobb a wow-ban. WoW-al meg azért nem játszok, mert nincs az ami ott tartana. Elég sokat játszottam vele és arra jutottam, hogy grindfeszt az egész. Új kieg újabb grindfeszt. Ez mondjuk még nem is lenne baj ha adná a hangulatot, de nem adja, mert rohadt szarul nézki. Néhány helyen jól játszanak a színekkel stb, de ott is el van baszva az egészed ha belemerülsz a részletekbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Keksz03
2014.01.26. 13:56
A grafikát meg csinosítgatni kell kicsit de ennyi. A WoW ilyen, ebből a motorból kell többet kihozni és kész. Látszik h van még benne, lassan ez is bekövetkezik, de aki azt hiszi h egy zsír új grafikus motort bedobnak majd amivel majd hónapokig meg a szívás az el van tévedve!
Nem lesz ilyen soha, akinek nem tetszik menjen GW2-zni mert az szép...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. ThePoweR Keksz...
2014.01.26. 14:15
WoW fanboy attack. ÁÁÁ

Ja persze megyek GW2-zni mert jól néz ki de a játékmechanika szar. WoWozni meg azért nem wowozok me szarul néz ki. Ennyi. A WoW jó csak mégse, a GW2 jó csak mégse.

Egyébként ahogy írták az előbbiekben azért nem csinálnak új motort me sok csöves még P4-en gamel, de az is csak azért mert a wow elfut. Nem azért mert nincs pénze jobbra. Itt nem magyarországba kell gondolkodni. Meg akinek van pénze wow havidíjra legyen már egy 60k-s gépre is. Másik meg azért nem fognak jobbat csinálni mert így is fizetik. Ki az a hülye aki feleslegesen dolgozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. tamaspolga... ThePo...
2014.01.26. 14:53
azért nem csinálnak új motort, mert évekbe telne a teljes aktuális contentet implementálni rá. majd ugyanígy évekbe telne kitesztelni. mindezt csak azért, hogy ne 20+, hanem csak 10+ éves fejlesztés legyen az engine, és még mindig csak ott tartanál, hogy lenne egy wowod mondjuk cryengine 3 motorral, ami már 5 éves lesz idén.
amennyi idő és erőforrás belemenne, annyi elegendő egy új játék elkészítéséhez is. ezért nem cserélgetik az mmo-k alatt az engineket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Keksz03
2014.01.26. 16:45
tamaspolgari mondja jól, ezt írtam én is, egy már évek óta működő MMO-nál ahol ennyi content meg ekkora világ van, elkezdeni egy új motort ráhúzni, azt kitesztelni majd szépen leváltani úgy hogy közbe milliók tolják a játékot agyament ötlet, pénzkidobás lenne. Arról nem beszélve h én legalábbis a pár év alatt amíg toltam alig találkoztam buggal, nem szeretném ha megint fennakadások, problémák lennének csak mert vkinek nem elég szép a játék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Asagrim Keksz...
2014.01.26. 17:41
Érezd magad figyelmeztetve, hogy a személyeskedést be lehet fejezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Keksz03
2014.01.26. 18:11
Törölve a Fórum Szabályzat 2.2-es pontja elleni vétség miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. maverick20... Keksz...
2014.01.26. 20:47
Szép, hangulatos, és izgalmas Van ami leköti az ember figyelmét. Jah meg több ész is kell hozzá, mint a wow-hoz -.-'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Devio
2014.01.26. 22:01
Maverick2007: LK óta nem játszol, de te jól megmondod mi kell a népnek. Valahogy mindíg az ilyen emberek fikáznak és mondják meg a frankót.

ThePoweR: Téged sem értelek minek írsz ide, ha nem is játszol a WoW-al. Újabb divatfikázó!


Persze félreértés ne essék! Mindenki oda ír ahova akar és azt amit. Viszont, ha nem játsza az illető a WoW-t. Akkor mi alapján mond kritikát róla? Én nem megyek az Aion forumra vagy akár milyen vele kapcsolatos cikker és kezdem begépelni a " namost jólmegmondomnektek, hogy mi a szar ti kis csírák. " Egyszerűen nem írok oda, mert nem érdekel.

A motorral kapcsolatban meg le lett írva a logikus magyarázat, de a sok tádé ennek ellenére is szaltóbol hányja a hülyeségét továbbra is. Az meg, hogy egyszerű a játék meg stb már nem a grafikához tartozik.

Minden MMORPG egy rohadt itemfarm. Semmi más. Viszont a WoW-ban leülhetek pecázni. Gyűjthetem az acsikat. Bemehetek SW-be csak úgy szívni az ally vérét. Vagy csak állhatok OG előtt és nézem az embereket. Vagy 1000 meg 1 más dolgot csinálhatok még az itemfarmon kívül.

Jaaaaaaa... Azt meg el is felejtettem leírni, hogy a The Witcher 3 főnöke nyilatkozott a gépigényről. " Ezzel azonban az is együtt jár, hogy a PC-s gépigény sem lesz alacsony. "A hivatalos adatokat hamarosan közöljük, de azt ajánlom, hogy mindenki kezdjen el félretenni a fejlesztésekre, az új alkatrészekre, szükség lesz rájuk" - közölte Iwinski. "
A jóédes anyukád kezdjen el gyűjtögetni neked. Pofátlanságnak is van határa. Van ez a gyökér aki abból keres pénzt, hogy eladja az elkészített játékot, de nem elég, hogy megveszem a szaros játékát, de még költsek előtte a gépemre is, hogy tudjak játszani egy játékkal ami talán biztosít 6 órányi játékot.

Nah aki a WoW grafikáján kattog. Az szépen fogja meg a másik kezét és lehet áttipegni a fent említett játékra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. ThePoweR
2014.01.26. 22:20
Játszottam a wowot. Ki is fejtettem mért hagytam abba.

A Witcher-es gépigénnyel kapcsolatban meg annyit tudok mondani hogy akkor vegyél konzolt. A PC erről szól. Különben sem azt nyilatkozta, hogy egy 7850-en nem fog elfutni csak mondj le a max grafról. Valahogy el kell adni az újabb hardvert. Itt legalább csinálnak valamit nem csak az optimalizálatlan szart nyomják az arcodba hanem tényleg jól néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Keksz03
2014.01.26. 22:21
Devio: kár a szóért, jöttek fikázni mert ez a divat most! Kijön egy cikk aztán rárepülnek a vérebek. Divat lett a grafika miatt csámcsogni, aztán ha kijön a játék és a huszadik patch után is játszhatatlan mert FPS drop meg bugok tömkelege akkor meg megy a panaszkodás h szar az új engine...
Mindig is voltak elégedetlen emberek, ha a WoW új motort kapna akkor másért menne a sírás és mindezt olyanoktól akik nem is játszanak vele, ez az egészben a vicc!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ThePoweR Keksz...
2014.01.26. 22:24
senki sem mondta hogy szar csak kifejtette hogy neki mi nem tetszik benne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Szefmester Devio
2014.01.26. 22:50
Ha mindenki oda ír ahova akar akkor miért is baj az hogy ide ír? Kissé önellentmodásos lettél (pont ahogy a legtöbb divatfikázó, és a legtöbb fanboy)!

A divatfikázásról meg annyit hogy a WoW-ot már rég nem divat fikázni. Max temetni. Én magam is kipróbáltam (törtön (bli$$like) és hivataloson is), számomra ugyanaz volt. Menj ide, ölj le 25 mókust, majd fogd a farkukat és vidd el amoda, aki majd leölet velem 30 vadmalacot... A wow játékmenete egy grindfesztivál és kész.

Leülhetsz pecázni, meg naplementét nézni? Melyik szociálisabb MMO-ban nincs ilyen? Nem egynek még a craft rendszere is jobb.

A SW:ToR vagy a ST-O messze szebb ÉS jobb mint a wow, csak éppen nem hozta az elvárásokat, mert sokan reménykedtek hogy nem lesz egy újabb grinfesztivál. De mivel azok lettek, csak erős tematikussággal és történettel így jóformán csak azok játszanak akik az adott világ rajongói. (én is sokat játszottam velük, de a kötelező csapatos raidelésbe belefáradtam...)

Haverom GW1-2 fanatikus.. belerakott a két játékba több száz, ha nem ezer órát. (premier vásárló) Tagja volt a legnagyobb klánoknak, folyamatosan vadászta az achievmenteket (mert azokban is vannak a pecázás mellett ), de mostanra kezd belefásulni. Ugyanazt csinálják az MMO játékosok évek óta. Nem a WoW-al kezdődött a dolog, és nem is vele fog befejeződni, de az Anarchy Online, Lineage, EverQuest után ez volt a legnagyobb korszakalkotó MMO, így sokan játszanak vele. Azóta viszont a sikerén felbuzdulva úton útfélen MMO fejlesztőkbe botlasz. És mivel leginkább csak a grafikában lehet újat mutatni arra gyúrnak rá. Ha meg nem túl változatos a játékmenet akkor a divatfikázók, és a farmolásba belefáradt játékosok abba is hagyják a játékot velük!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. nemlehet Szefm...
2014.01.26. 23:29
Nagyon jó meglátás és remekül összefoglalja azt, hogy mi a legnagyobb gond a legtöbb MMO-val. Mondjuk ebből a szempontból a GW2 szerintem felüdülés, bár az end game contenthez vagy a tényleg HC gearhez ott is sokat kell farmolni, de egyszeri kocajátékosként nagyon hosszú ideig nem szembesülsz ezzel a problémával. A WoW meg WoW, inkább már vallás mint játék. Próbáltam, nem tetszett, eladtam. Aki akar játszon vele, de ne próbálja már bemesélni mindenkinek, hogy az az istencsászár és nincs jobb nála.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Keksz03
2014.01.27. 00:03
ThePoweR: anno játszottam vele 1 évet, voltam top 10 között, abbahagytam, megvettem a GW2-t, kipróbáltam a SWTOR-t és most másfél év után visszamentem WoW-ozni. Ez nem fanboykodás egyáltalán, de ha valami jó akkor jó, ennyi!
Temetni meg ne temessétek a WoW-ot amikor Ragnaros-on már sorba kell állni mert annyian vannak meg Locked a szerver...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Szefmester Keksz...
2014.01.27. 00:59
ÉÉééértem! Szóval amikor már sorba kell állni ahhoz hogy lefarmolj valami ellenfelet akkor az már jó? Bakker... akkor régen az emberek poénból álltak sorba, és nem a napi kenyeret akarták megvenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Devio
2014.01.27. 01:11
Szefmester: Értelmezési gondokba ütköztél. Kérlek olvasd el még párszor a ki, mit ír hova fejezetet. Lehetöleg az egészet.

Mint mondtam mindegyik MMORPG játék menete grindfesztivál. Nem tudom mit esztek a GW-ben. Szerintem a grafikája is csúnya. Annyira istenesítik, de szerintem messze van a jótol. Amúgy szerencse, hogy a GW-ben nincsen ölj meg ennyi-annyi valamit quest. Mindegy.

Te most tényleg a SWTOR-t hozod fel a WoW ellen?? Ne haragudj, de komolytalan vagy. Ezen röhögni tudok csak. Az a játék az év legbagyobb bukása volt. ( ezt én akkor megmondtam mikor bejelentették ) Kérlek meséld el mi több dolog van benne mit a WoW-ban. Sikerült elérnie a 2 milliós aktív előfizető tábort megjelenése óta? Mert a WoW aszem 3 millával futot neki a világnak BC megjelenéséig.
A hulladék SWTOR-t kell temetni, de nagyonkeményen. Nem pedig a WoW-t. Nagyon sokat kell még a WoW-nak butulni, hogy elérje a Terra vagy hasonló játékok szintjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Keksz03
2014.01.27. 03:11
Szefmester: bármi is jut eszembe rólad, nem írhatom le mert biztosan moderálást igényelne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. KatonaKM Szefm...
2014.01.27. 05:59
Grindfesztivál, haha! +1
Igazad van. A WOW is a játékmenet fásultságának áldozata. Amíg a D2-ben ha meguntad a "szembejön valaki, leölöm, kirabolom, cuccokat veszek, még erősebb jön, leölöm, stb" végtelen ciklust, akkor pihentetted. Online gondolom ez nem megoldás, legalábbis fizetned kell a holtidőt is.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. maverick20... Devio
2014.01.27. 07:03
te is jól megmondtad! ezt más MMO-ba is megteheted nem csak a wowban! Mondjuk nem feltétlen a pecázást! Am pedig követtem a trágya wownak a kiegjeit és miután már a trailerektől okádhatnékom volt, -1 újabb szánalmas kieg, hogy marasztaljuk a playereket (az olyan nagyokosokat mint te) - Inkább passzoltam a kérdést és jót röhögtem az egészen.. Amúgy pedig 1 dologban teljesen igazad van!

Nem kell elnézést kérni, majd betartatom veled!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Asagrim
2014.01.27. 08:25
Ha a Fórum Szabályzat betartása továbbra is nehézséget fog okozni, törlöm az összes hozzászólást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. wishformor...
2014.01.27. 10:13
@Devio
EvE Online pl nem grind feszt,
S az abaj hogy a WoW mar igy is nagyon buta, Pl a Talent rendszer, elvette az egyetlen valamire valo customizalhatosagot a jatekbol. Illetve mar nem is neveznem talent rendszernek, lassan egy console controller eleg lesz ahhoz a jatekhoz, bar lehet hogy ez a blizzard titkos celja. next gen MMO by blizzard: World of Warcraft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Szefmester Devio
2014.01.27. 12:06
Amíg az emberek megvesznek olyan festményeket amik úgy néznek ki mintha egy hasmenéses ember egy erős ventillátor mellett végzi a dolgát a vászonnál, addig nyugodtan ki lehet jelenteni hogy a WoW szép, és a GW ronda. A gond az hogy a WoW nem szép csak van egy bájos és gyermeki stílusa. A grafikus motor felett eljárt az idő, és nem idén, és ne tavaly hanem olyan 5-6 éve már. (na jó.. régebben csak nem akartam szöges bakanccsal a lelkedbe taposni...)
Az SW:TOR nem azért bukott meg mert rossz lenne. Egyszerűen csak gynegébb lett mint a gagyibb grafikás Galaxies. Egyszerűsítésnek vették alá hogy a wowon butult játékosok is élvezni tudják. Ellenben a SW fanatikusok elvárásait nem tudta hozni, ahogy az átlag játékosoknak beadott ígéreteket sem.

Ha a SW:TOR (EA) marketingesei kezükbe vennék a WoW-ot (amennyiben most jelenne meg az alap) ugyanekkora hasalás lenne. A mai címeknél a hájp növelés magában hordozza azt a rizikót hogy ha nem jön be, mert túl szépet mondtunk akkor bukta van. A Bli$$ardnak anno nem kellett nagyokat mondania mert volt egy sikeres és remek Warcraft 3 +FT címe, és ezeknek hála elég volt annyit mondania hogy "úgy döntöttünk hogy a W4 helyett inkább csinálok egy MMORPG-t" Kész! Megvolt a marketing. A többit az akkor még túlerőben levő offline média elintézte. Szinte nem volt olyan magazin ami átlag kéthavonta nem közölt volna 1-2 oldalnyi hírt a készülő játékról. Megjelent egy új képlopat? Máris két oldalban spekuláltak... (egy egy kép alapján meg nem tudsz hülyeséget összehozni marketing téren)

Azt belevonni hogy mennyien vesznek meg valamit a minőségi mutatóba... ne haragudj de neked még éveket kell fejlődnöd agyban. Megsúgom: Vannak jó termékek és vannak sikeres termékek... és az esetek kis részében sikeres és jó valami.

De ha már ekkora WoW tudor vagy akkor kérlek elemezd már ki nekünk a WoW játékmechanika fejlődését, és mutass olyan dolgokat a játék mechanikában ami CSAK a WoWban van jelen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Devio
2014.01.27. 12:44
Maveric2007: A 18-as hsz-ben azt montad letetted a lantod LK-nél. A 41-es hsz-ben meg már azt mondod, hogy követed a játékot. Most ezt nem értem. Megnézted az introkat és te mindent tudsz? Wao ember! Szavahihetetlen vagy. Nem játszol a játékal, csak megnézel 1-2 hírmorzsát és a sok divatfikázó kommentet. Majd mivel te elhatároztad, hogy útálni fogod a WoW-ot. Ezért leszűröd a nekedvaló dolgokat és dobálod a sarat. Pedig értelmes dolgokat még nem mondtál.

Amúgy meg pont te vagy a jó példa a ki, mit ír hova dologra. Mert ha te Aion fanatikus lennél és az Aion forumokon ezt írkálnád. Akkor ott jó fej lennél. Viszont a WoW cikkekhez írkálod az ostobaságaidat. És olyan emberekkel szálsz vitába aki napi szinten lép be a WoW-ba. Én, ha leírom a WoW közösségben, hogy a GW2 rossz játék. Akkor megbeszéljük, érvelünk, hogy mért is az. Vagy mértnem az. ( nem azért mert szar az introja ) Viszont, ha én beírnék egy GW2 közösséghez és azt mondom, hogy a GW2 rossz játék. Akkor én egy köcsög hater, wowfunboy lennék. Én ezért nem írok olyan helyre ami nem nekem szól.


Wishformore: Az EVE Online is grindfeszt. Én játszottam vele. Miner ként. Annó mikor elősször kipróbáltam 2 hónapot játszottan vele. ( sajnos idő miatt nem tudtam többet ) Emlékszem mikor a Thorax-al fúrtam. Ráfért 4 db T2-es fej. Olyan hozamom volt mint az állat. Az űrben meg ott lebegett 30-40K m3 érc. Közben rájöttem, hogy csinálok még egy karit és Iteron-al szépen szállítgatom. Neki fogtam másodjára is. Akkor már 4 karim volt. 2 miner. 1 szállító. És egy amolyan védőharcos féle. Nah mindegy nem ez a lényeg. Kicsit elkalandoztam. A lényeg, hogy grind feszt az is. A pvp-ek feszt az lvl4-es küldiket csinálják. Ugyan az mint a WoW-ban a daily quest. A miner folyamatosan ércet szed. Ami nem grindelés az a kereskedő. Meg a legtöbb helyen a pvp-ek csak bele ülnek egy új hajóba és kész, de azt a hajót más emberek meg grindelik. Szóval a pvp-s nem nagyon veszi észre, ha olyan környezetben van.
Viszont az EVE egy oltári jó játék WoW után a kedvencem. Az EVE zenéit a mai napig hallgatom, mert imádom. Meg az a " nyugi " ami mining közben van. Nah az fenomenális.
Viszont az EVE sem makulátlan. Az is butúl és egyszerűsödik. Az utolsó két kieggel amit műveltek az szánalom. Mining-ot szerintem megölték. Behozták azt a nyomorult Venture-t. 5000 m3 raktér. Epic Afk mining. És még lefogni sem lehet, mert bónuszt kap az ugrásra. Szal a WD ugrott. Akkor a Covetor kitanulása 1 hónap lett a 2 helyett. Pedig az a hajó megérdemelte a 2 hónapot. Boldog boldogtalan miner. 40 nap és majdnem egy fullos Cov.-bsn ülsz. Azért ez kicsit vicc. A szállító hajókat 1 óra alatt tanulod ki. Iteron 5-el 1 órán belül keringhetsz. Azelőtt meg 2-3 hét volt mire magadhoz vehetted. És mint tudjuk az Iteron 5 rendelkezik a legnagyobb kapacitással a játékban. Persze az industryal hajók közül. Sorolhatnám még, de már nagyon eltértem/eltértünk a témától. Az EVE sem szent. Bőven akadnak hibák ott is. Csak az is olyan mint a WoW. Megfogja valami az embert és hajlamos elnézni hibákat. Mert müködik mind a két játék. Csak vannak dolgok aminek nem úgy kéne lennie.
Visszakanyarodva a WoW-hoz. A talent lerágott csont. Értelmetlen volt. Azon játékokban ahol talent elrendszer működik. A 95%-uk felesleges rendszer, mert CSAK EGY BUILD A JÓ ÉS NEM TÖBB. Hiába volt annó más a talent. Mindenki ugyan azt rakta ki. Akkor kérdem én, hogy miért is volt haszna?Nah, de vissza a grafikára. Az EVE sem szép. Szép, mert az űr nagyon látványos. Meg a bolygók is. Bár a bolygó hagynak pár kívánni valót maguk után. A hajók is szépek.... messziről. Közelről meg már ocsmányak. Olyan mintha paintel lenne rajzolva. Annak ellenére, hogy kevés feldolgozni való van a játékban. Lehetne kidolgozottab az egész. Mert az űr annyira nem eszi a gépet. Meg a belteken is lenne mit javítani bőben.

Amúgy meg nem véletlen, hogy a Wildstar is a wlWoW mesés grafikájára hajaz. Sokkal szabadabb és nyitottab a vicces dolgokra az ilyenfajta megjelenítés mint egy komoly grafika.

Amúgy az is igaz, hogy butul a WoW. Abba most nem megyek bele, mert 4x ilyen hosszú poszt lenne. Meg nem is a forum témája. Viszont még így is több a lehetőség benne mint bármelyik más játékban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. oiskin
2014.01.27. 13:03
@Szefmester

Csak megjegyezném, hogy az hogy valami szép vagy csúnya eléggé szubjektív. Magam részéről elég gyakran veszek elő olyan 386-os gépre írt játékokat amikről az itt jelenlévők nagy része szerintem még nem is hallott. Pedig ha valaminek hát annak elég "gagyi" a grafikája, de én azokon nőttem fel. WoW-al kapcsolatban meg nem szabad kihagyni egy nagy tényezőt: rajongást. Jómagam már a fent említett 386-os gépek idejében is rajongtam a Warcraft világáért, és amikor kijött a második rész odáig voltam a gyönyörtől, hogy már nem csak emberek és orc-ok vannak. Harmadik résznél kb hánytam az utálattól, de ez nem vette el a kedvemet attól hogy kipróbáljam a WoW-ot. Igaz 9 év telt el, de attól még nem lehet kijelenteni egy motorról hogy elavult, max azt hogy nem a jelenlegi trendnek megfelelő.
GW2-ről csak annyit, hogy valóban szép a grafikája (már ha elvonatkoztatunk a sötét pasztell színektől), jó a története (bár eléggé sablonos), viszont ha nem vesszük figyelembe ezeket a dolgokat kb semmivel se nyújt többet mint bármelyik másik MMO. (És hozzátenném WoW szerintem csak a grafikával van elmaradva tőle)
És hogy lásd nem csak hasamra ütöttem és kitalálom a dolgokat GW1-2 collectors edition-t vettem anno, GW2-ben 2 lvl80-as karim van, viszont mikor azzal szembesültem hogy kb 2-3 hónap megfeszített grind lesz mire kiszedem a legendary fegyvert, ami valjuk be csak tanknak volt jó akkor (és mihez kezdjek egy dps engi-vel tank fegyverrel?), fogtam magam és felálltam. Ja és akkor még csak 1 karinak lett volna meg a fegyver, másikkal kezdhettem volna előröl az egész grind-ot meg világ felfedezés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Szefmester oiski...
2014.01.27. 13:55
Nem kell mondanod hogy a ronda is lehet jó. Hasonlóakat írtam lentebb én is. A mai napig fent van a gépen az eredeti X-Com trilógia, a Wizardry 7, és még a polcon figyel a dobozos Elite 2 (a kisflpoy már rég az enyészeté adatügyileg). De ha fogsz két teljesen ugyanolyan belsejű dolgot, akkor vélhetőleg a vonzóbb/stílusosabbat fogodválaztani. Ha meg kiderül hogy a "szebb" még olcsóbb is akkor máris másként jön át a dolog.

Jön ez a wildstar. Várom is többé kevésbé. És a kevésbé rész nem a grafika, hanem a játékmenet változatlansága. Ugyanannak tűnik az is mint az összes többi. Ha meg már beszopódtam egy világba (nem történt ilyen mint itt egyesekkel) akkor vélhetőleg lefikáznám és ki sem próbálnám, vagy ha mégis akkor még inkább fikáznám mert a rajongásom tárgyát nem éri utol (szerintem).

Rengeteg MMO-val játszottam idáig, és egyik másikat leszámítva az újításoktól olyan szinten idegenkedtek a készítők hogy mind mind ugyanaz az őskövület volt csak egyre szebb kivitelben.

Fura módon minél összetettebb a játék mechanikája annál inkább kerülik a játékosok. Főleg az örökös balansz fanyalgók. (ők azok akik simán elképzelhetőnek tartják hogy egy 3 méteres kukac leköpi orbitális pályáról a csatahajót (igen.. SC)) Sajnos nagyon sok olyan droid akad a világban aki képtelen új ötletekre és csak a mások által elkészített buildekkel tudnak játszani, mert számukra a játék az nem játék hanem valami munka ami csak akkor ér valamit ha ők nyernek, és ők a legjobbak.
Az ilyen játékosok azok akik vidáman farmolnak heteken át egy egy újabb itemért hogy növekedjen 2-vel valamelyik statjuk, és ők azok akik leszólják azokat akik beleélik magukat a játékba és RP-znek, vagy olyan skilleket/talenteket használnak ami nem az aktuális "mindent verő build".

Egyszer játszottam olyan tört Lineage2 szerveren ahol ha valaki nem RP-zve beszélt a közösben akkor a 3. figyelmeztetés után bannolták a fenébe az accountját. Na ott nem volt ritka hogy két három karakter leült a folyópartra egy fa tövébe és beszélgetett. Ott nem olvastad azt hogy te noob vagy lame... ha pedig elkiáltotad magad hogy segítség már mentek is a játékosok (már ha nem volt épp rasszista, mert akkor max röhögött).

Amúgy pedig: Mi nem egyszer leírtuk az érveinket te mégis héterként kezelsz bennünket, majd jön a szöveged miszerint " Viszont, ha én beírnék egy GW2 közösséghez és azt mondom, hogy a GW2 rossz játék. Akkor én egy köcsög hater, wowfunboy lennék. Én ezért nem írok olyan helyre ami nem nekem szól."

" Viszont még így is több a lehetőség benne mint bármelyik más játékban "
-Részleteznéd, ha már nem elsőként kérlek meg erre...?

Amúgy valaki mondja már meg a wow defendorok közül hogy mikor írtam hogy a GW2 a nonplusultra? Azt többször is írtam már (máshol is) hogy a WoW közl sem az a nagyszerű dolog mint amilyennek a vérfanboyok állítják, és nem tud többet mint akármelyik tucat MMO a F2P kategóriából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. wishformor...
2014.01.27. 13:58
@Devio
" Az EVE Online is grindfeszt."
Grat!
wow ba is lehet 24/7 viragot szedni...., elmehetszutcat seperni, vagy kukasnak is a valo eletben, valasztas kerdese, ha neked erre volt igenyed, es 2 honapig azt csinaltad, sot meg +2 karit csinaltal csak azert hogy furj, akkor nem tudok reagalni erdemben soz. (a furas nem grindeles, az szintiszta afk...), Ezzel a Covetor + iteron vonallal gyakorlatilag eljutottal egy, VAiling Caverns-es wow szintre, raadasul 4 karival. GG, try harder next time
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. o.mate
2014.01.27. 14:54
Aki minőségi MMO-t keres annak ajánlom a Rift-et.
Kb a legkiforrottabb talentrendszerrel rendelkezik és legjobb endgame contentel (szerintem).
Nem rég lett F2P.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. s_erno
2014.01.27. 15:21
Srácok, srácok nem éri meg egy rakadt pixelen ennyit veszekedni. .)

@szefmester
Devionak abban igaza van, hogy rengeteg olyan ember van aki úgy fikázza a dolgokat, hogy nem is játszott vele, vagy csak az intrót látta stb. Nem azt mondom, hogy nem teheti meg, de akkor legyen tisztában avval, hogy az csakis a saját véleménye és más aki netalántán játszott az adott cuccal jobban fel tudja mérni a dolgokat.
És ha már itt tartunk, elhangzott, hogy a wow egyszerű meg bugyuta a talent rendszer. Igen tény, hogy nem mindegyik classnak lett jól eltalálva a fája, de részemről a raidbossokhoz többet változgattam a talentjeimet, mint rogue ebben a kiegészítőben, mint az előző 3 ban összesen. A nehézségről...,azért kíváncsi lennék, hogy aki ezt kifogásolja azok közül hánynak van legalább 1 hc boss killje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. R3LaX123
2014.01.27. 15:26
Nem tudom miért kell itt egymást b*szogatni. Van akinek ez jön be, van akinek a másik. Van akinek csak a játékélmény, van akinek a grafika számít, stb.

Én például soha nem szerettem az MMORPG-ket (lényegében csak cod-ztam sok éven át), de egyszer egyik haver rávett, hogy Aionnal toljam.
Akkor még tört szerón kezdtem, ahol 2 évig toltam, majd mentem ofira is. Tetszett a grafika, a pvp, minden. Most is csak azért hagytam abba, mert a GF elbaszarintotta az egészet a p2w logikájával.

WoW-ot csak azért nem próbálom ki, mert ennyi Aion után egyszerűen nehéz lenne átszokni, sokban különbözik a 2 game.

Lényegében minden MMORPG jó, de mindnek vannak hibái is. Az, hogy kinek mi jön be csupán attól függ, hogy éppen a grafikát/játékélményt/pvp-t vagy egyebet részesít előnyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. wishformor...
2014.01.27. 15:28
@s_erno
En pl kifogasolom a nehezseget a wowban (vagy teljesen mas elkepzeleseink vannak a "nehez" fogalomrol). Mert maga a boss fight tax-ok nem voltak nehezek HC ban sem (a 3. try utan kb unalmas volt az osszes progress fight...). A nehez az volt hogy a 40 / 25 hulye idoben tolja dispell-t, alljon ki a tuzbol stb...

Mondom ezt ugy hogy BC-t / WTLK-t vegig raideltem, mindenfele minosegben.
Az egyetlen jo dolog a wow-ban az arena pvp volt. de azt meg mnd tudjuk h mi cseszte / csszi el mind a mai napig ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. oiskin
2014.01.27. 15:33
@o.mate
Én nem mondanám F2P-nek, van havidíj ami nem kis előnyhöz juttat. (Pl rest xp, napi/heti ajándék, napi 2 óra xp/repu/loot boost) Elég jelentős boost-ok vannak a store-ban.
Minőségi? Ha ezalatt azt érted hogy az i7-es 2*2GB VRAM-os 16G RAM-os gépemen jó ha 15fps-el fut akkor valóban az.
Tény, gyönyörű a grafikája, viszont az Oblivion engine-nek hála 1 processzor magra van "optimalizálva". (Idézőjellel próbálom szemléltetni, hogy kb egyáltalán nincs optimalizálva)
Talent rendszere ugyanúgy egysíkú mint bármelyik másiknak. (Ha az end content-re vágysz mindig megvan hogy miből mit kell kirakni.)
End game content meg kb ugyanannyi van benne mint bármi másban. Ha már ez egy WoW-os cikk, összehasonlítva a WoW-al iaz csak 1 raid van, de abban van 14 boss. Rift-ben van 3 raid (T2-ről beszélek) amiben van összesen 12 boss.
Ne érts félre, nem WoW fan vagyok, sőt van egy full T1 gear-ben lévő mage-em Rift-ben. De azt állíta hogy a Rift hűde minőségi játék, ráadásul ingyenes az már majdnem felháborító.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. s_erno
2014.01.27. 16:51
@wishformore
Igen az arena, pvp balansz valahogy sosem sikerül, nem is igazán értem, hogy miért nem lehet az egyes spelleknek/skilleknek egy csakis pvp verzióját is létrehozni bg/arénában.
Áh végre egy ember akinek van valamiféle hc killje . Igazad van, hogy ez az egész nehéz/könnyű dolog kicsit szubjektív és pontosítanom kellett volna. Nagyon függ az ember raid tapasztalatától, rolejától, 10/25 fős változattól, geartől stb stb. De azt tudom, hogy minden kiegben voltak kifejezetten szenyó bossok, bc ben pl Durumu, wrathra nem emlékszem pedig megvan a 10 fős hc lich king kill , catanal hc raggy, hc dw háta, soo pedig szerintem tele van genya bossokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kray
2014.01.27. 17:52
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, hogy a moderátori kéréseket tartsák be!
Amennyiben valaki többszöri felszólításra sem hajlandó figyelembe venni azt, az azonnal kizárásban részesül.

Ezen az oldalon sincs szükség olyan emberekre, akik nem képesek betartani a szabályokat!
Mellesleg aki nem tudja őket az az én aláírásomban, illetve Asagrim kolléga aláírásában is megtalálja!

Köszönöm a figyelmet, további jó beszélgetést kívánok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. maverick20... Devio
2014.01.27. 18:08
Én 1 szóval sem mondtam h "csak" az intrót láttam, de mind1... csak nincs kedvem hatmillió soron keresztül fikázni a wowot, hogy mit miért.. ennyi időt azért sajnálok rászánni! Különben is már páran itt nagyon jól megfogalmazták!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Devio
2014.01.27. 18:35
Wishformore: Ti EVE-ek mindenki fölött álltok. Olyanok vagytok mint a játékon belül az Amarr faj. Volt szerencsém sokszor a közös csethez. Valaki véletlen elböffentette a wow szót. Akkor csórikámnak vége volt. Ha neked a mining afk. Akkor fogd me magad. Ülj be egy Hulk-ba T2-es strip fejel. Rakj bele T2-es kristályt. És fúrjál vele 8 órát. Ha neked az afk. Akkor kemény gyerek vagy. Mert valahogy nekem a 3.-ik perc után mindíg pakolni kellet. Plusz ha még van melletted Orca supp. Akkor 2 fej hozamát kell kifelé pakolnod folyamatosan. És ne azokat a szar hajókat említsd meg amit direkt hagynak a játékba a fejlesztők mint afk miner hajó. Nem tudom a nevüket mert soha nem használtam őket.
( amúgy elcsesztem. Tudtam, hogy elfogom. Hulk-al furtam. A Hulk volt 2 hónap, de mostmár csak 1 hónap. Amúgy meg miner voltam mert az érdekelt. ) Ja és EVE-en belül is a pvp a király. High sec.-ben sec4-es quest, de ezt unalomig. Low sec.-ben letudjátok lődözni a gyengébbeket vagy a védteleneket. Ez a két sec a szájkaratés nagykirály pvp-ek helye. Aki 0.0 vagy az alatt van az meg A PvP-s.

Szefmester: Neked az értelmezéseddel még mindíg komoly bajok vannak. Meg nem tudom minek erőlteted rám a funnboy jelzőt minden hsz-ben. Bár az utolsóban hater is voltam. Azt meg végkép nem tudom, hogy te milyen érveket írtál ide. Itt írogatod egy WoW cikk alatt, hogy a GW2 jó. Meg vannak jobb játékok a WoW-nál. Ezeket ne ide írkáld, hanem annak a cikke alá vagy közösségi oldalára. Mert az ilyen beszólogatások amit te érvnek hívsz. Azt eredményezi, hogy a hater jelen pillanatban ilyen cikk alatt te vagy. Bár csodát mért várok tőled. Hiszen 2 hsz-em óta nem érted a ki, mit ír dolgot. Erre nem tudok mit mondani.
Ez a mechanika dolog is. Azt akarod kihozni, hogy a WoW 60%-a összelopott elemekből áll? Ez nyilt titok. Sok olyan elem ami működik a WoW-ban az az eredeti játékban megbukott. Azt is áruld már el. Meg úgy aki szereti fikázni a WoW-t, hogy mért van még mindíg 7 millió előfizető?? Mert a ratyi szarworz pálya futása alatt sem érte el a 2 millát. Ráadásul 1 év után F2P lett. Aion, Rift, Terra stb mind F2P. Nem beszélve a gyér játékostáborukról. Szal mondjak neked wowos mechanikát. Szerintem a külön sík az ő ötletük LK-ben volt ICC előt ilyen példa. Aki megcsinált egy questet az nem látta a bejárat előtt azt aki még nem csinálta meg. Ezt a MoP is használja. Ott a farm. Farmról nem tudok, hogy lenne máshol. Crossrealm. DF és RF. Egybekötött karakterek. Pet battle system. Persze lehet, hogy vannak ezek más játékban, de uram bocsásson meg, hogy nem tudok mindent.
Arra pedig, hogy mi több van a WoW-ban. Arra szerintem már az is elég, hogy Lore.
A szarwarzod meg nem kapott elég marketinget mi? Filmek, képregények. Amikor a játékot bejelentették. Nem létezett olya ember aki ne tudná mi az SW. 2004-ben meg még sokan azt sem tudták mi az internet. Nem pedig azt, hogy MMORPG. Gondolkodj már ember. Ott a nagy SW fettreng a földön. Még páran belerugnak és annyi. Max a nagyon fanatikusak élvezik. Amivel nincs is bajom. Amíg nem jön egy WoW cikk alá jónagymegmondónak.


Azt meg nemtudom, hogy észrevettétek-e. Amint egy ember a WoW-ról pozitív dolgot mond. Esetleg megpróbálja megcáfolni ami nem igaz. Akkor az máris egy köcsög funnboy aki csak a WoW és nincsn élete. Pfff
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim Devio
2014.01.27. 19:09
"Szal mondjak neked wowos mechanikát. Szerintem a külön sík az ő ötletük LK-ben volt ICC előt ilyen példa. Aki megcsinált egy questet az nem látta a bejárat előtt azt aki még nem csinálta meg."

Guild Wars fejlesztők mentek át akkoriban a Blizzardhoz, akik ezt belekódolták, egy olyan funkció amivel a GW már azelőtt jó ideje rendelkezett de ne zavarjon ...

Ha nem vagyok indiszkrét, a magyar hányadik nyelved?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester Devio
2014.01.27. 19:14
Akkor most csak a te kedvedért (ha már a cikk alatti hsznél nem írja ki a hsz sorszámát csak a személyt), nem fogok minden hozzászólást mondatról mondatra megcímezni, pláne ha az egyik mondat csak rád jellemző a második már másra is, a harmadik meg megint rád, a negyedik meg rajtad kívül mindenkire, az ötödik meg megint másra...

És most csak a te kedvedért itt befejezem a neked címzett gyors választ, és érdemben fogok általánosságokról írni a következő hozzászólásban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2014.01.27. 19:34
Lore... ez az adu valahogy mindig előjön a WoW-ot defendorkodók körében. Mintha a SW vagy a ST nem rendelkezne semmiféle háttérrel... Egy kisnovella vagy tévéműsor, vagy film, vagy kép sem jelent meg egyikről sem...

Ha meg csak 60% lenne összelopkodott elemekből már rég egyedi volna.

Már megint az előfizetők, holott már kitárgyaltuk itt hogy az előfizetői szám az nem egyenlő a minőséggel... Niki Minaj - Stupid hoe című (egy sort ismételgető dalát) két év alatt 80millióan nézték meg és 380ezer embernek még tetszett is... most ezt hasonlítsuk össze Vivaldi Négy évszakjával amit 3! év alatt néztek meg 32millióan... Szerinted melyik ad többet a világnak? Melyik nyújt minőségibb szórakozást? Gondolom a válaszod nyilván Niki Minaj mert azt rövidebb idő alatt többen nézték meg és majd 3x annyian lájkolták.

Ahogy te mondod a "szarwarszom" (nem tudom honnan vettd hogy az enyém, de megyek is és követelem a jogdíjakat...) nem kapott marketinget. A gond az hogy kapott marketinget. Csak épp a klasszikus hájp generátor félét, ami sokszor túloz. Persze az alkalmi játékosok be is lelkesültek rendesen, csak amikor meg jön a valóság hogy ez vagy az amit ígértek nem egészen olyan mint amilyennek mondták akkor elkedvtelenedtek. A WoWnál nem kell fizetett marketing mert van 7 millió elvakult (most már csak (hála a mennyei biteknek)) rajongójuk akik habzó szájjal (lásd te jelenleg) védik a szemük fényét, mert szerintük csak a wow héterek írhatnak rosszat a kedvencükről egy wow cikk alatt. Meg ugye ahogy írtad is, milyen alapon jön ide bárki irkálni akinek nem tetszik... hiszen egy hírhez csak az szóljon hozzá aki farokcsóválva várja lelkesedik érte. Rosszat egy szót se! Hiszen az SZENTSÉGTÖRÉS!!!

Az imént olvastam hogy lelövik a Wizardry Online-t. Pedig egy remek kis játék volt elég durva kihívásfaktorral. De gondolom nem igen jött be a vérpistikéknek az a módi miszerint a feltápolt karakterük egy rossz döntés után meghalt, és ha rossz helyen haltál meg, vagy nem tudtad lefizetni rendesen a halált akkor törlődött a karaktered, mert a lelked is elveszett, vagy az nem jöhetett be nekik hogy ha használtad a lopás skillt másik játékoson vagy NPC-n és elkaptak akkor irány a börtön... Vagy mert nem volt benne rózsaszín csillámpónimintás teljes vért mint GIGAMEGAUltraHC Epic gír...

Te vádolsz engem, miközben Asagrim #58 -as hsz-ének az utolsó mondatát idézném: "Ha nem vagyok indiszkrét, a magyar hányadik nyelved?"

(tudom tudom.. most mindjárt nekünk jössz hogy csak azok kezdenek grammarnazi stílussal akiknek elfogyott az érvük)

Tudod.. a gond az hogy még nem láttam olyan játékot ( a kedvenceim között sem) amelynek ne tudnék hibákat felróni anélkül hogy rosszul érezném magam. Nincs tökéletes játék, nem is lesz. Pláne nem mindenki számára tökéletes. De meg kéne fogadnod a saját meglátásod ellentétes előjellel: "Azt meg nemtudom, hogy észrevettétek-e. Amint egy ember a WoW-ról pozitív dolgot mond. Esetleg megpróbálja megcáfolni ami nem igaz. Akkor az máris egy köcsög funnboy aki csak a WoW és nincsn élete. Pfff
"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim
2014.01.27. 21:08
Akinek még mindig nem tiszta, hogy a fórumon való hozzászólás lehetősége szabályokhoz kötött, annak itt egy kis olvasnivaló:


______________________________
-|[ Fórum Szabályzat ]|- / -|[ Moderáció: Kérdések és Válaszok ]|-

Moderálási alapelveim
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Devio
2014.01.28. 18:23
Szefmester: Ne haragudj meg, de feladom. Összehasonlítod Nikit meg Vivaldit. Azért mert zenei műfaj még nem összehasonlítandó a kettő. Olyan mintha a Doom 3-at és a BF 4-et hasonlítanám össze. Elég vicces vagy. A lore azért jön szóba, mert MMORPG közül a WoW-nak van a legjobb. Olyan ostoba érveid vannak, hogy borzalmas. Semmit nem tudsz normálisan megmondani. Annyira kötekedni akarsz akkor mért nem az lfr-t hozod fel? Vagy a 0 gondolkodást a HC dungeons-ben. Nem ellenkeznék veled hanem igazat adnék, de amit te itt írkáltál az komédia.

A Magyar lassan a 3.-ik nyelvem lesz. Ez van. Sajnálom, hogy nem írok helyesen. Viszont szomorú, hogy normális kritika felhozása helyett vagy értelmes érvelés helyett azon lovagolsz, hogy helytelenül írok.
Vicces ember vagy. Majd egyszer lesz energiám. Megmutatom hogyan kell kritikát írni egy játékról. Mert amit te csináltál az sárdobálás meg fikázás. Az, hogy akármilyen másik játék cikk alá beírod, hogy a WoW szar. Az nem érdekel. Viszont hamár veszed a fáradtságot és ide írsz akkor ne csak annyit nyögjél már ki, hogy elavult, szar, stb.


Azért köszöntem a beszélgetés. És nézd milyen rendes vagyok. Neked adok igazat. Na béke!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Devio
2014.01.28. 19:06
"Viszont szomorú, hogy normális kritika felhozása helyett vagy értelmes érvelés helyett azon lovagolsz, hogy helytelenül írok."

A társalgás kommunikáció, a nyelv az eszköze, aminek a használatát egy bizonyos szinten uralni kell.

Ha valakivel nem értesz egyet és ennek hangot adsz, akkor a te kötelességed ezt minél közérthetőbb formában tenni, ha nem teszed, akkor ne csodálkozz hogy nem a kommunikáció tartalmán, hanem a minőségén áll vagy bukik az álláspontod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. o.mate oiski...
2014.01.29. 16:19
Már nem azér de én EU Top1 guildjében tolom és a jelenlegi T2 content raideléshez kb 5-6 különböző build-et használok csak dps-re rogue-al.
Ha te tényleg azt mondod hogy a rift skillrendszere nem az egyik legátgondoltabb és legkiforrottab ezzel egyutt nem egyhangú rendszer akkor te nem vagy 100as.
Az end-contentröl meg állítom hogy fogalmad sincs és nem is láttad a bossok 90%-át. 20fős raidekről beszélek.
Az tény hogy rosszul van optimalizálva de a grafikája így is az egyik legszebb manapság (nekem nincsenek fps gondjaim simán megvan i7 280x-el 100 fps maxon).
És inkább legyen kicsit kevesebb fps-em mint egy 15éves grafikás pixeles grafika mint wow-ban. Komolyan mondom a wow grafikája egy rossz vicc. Nem is lehet élvezni egy boss-fightot mikor olyan gyerekes és elavult geafikája van mindennek hogy szörnyű...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester Devio
2014.01.29. 17:29
Nem kötekedésképpen de mielőtt a warcraft világa megalkotódott volna is komolyabb "lore" volt a star trek vagy a star wars mögött.. de még kötekedősebb legyek még a D&D Online vagy a warhammer online mögött is!

Ha gondolod akkor számold össze a regények, filmek, sorozatok számát... Nem kötelező, de szerintem ha megteszed akkor kicsit visszább veszed majd ezt a "wow lore mindenek felett áll" látásmódot.

Az összehasonlításom pontos, és a te példád is az. Mind a kettő zenemű és az emberek kikapcsolódásképp hallgatják. PONT. A te példáid FPS játékok és kikapcsolódásképp játszák. Eltérő a stílus? És? A minőség mértéke nem az eladott darabszámtól függ. Lásd Ferrari F40 vs Mazda RX7 Egy éra, egy kategória mégis más (mondom ezt úgy hogy nem vennék soha ferrarit és ez esetben én is beállnék a bóvli vevők közé (de csak akkor ha ez a kettő a választék))

Az elavultság nem kérdés.. még a wowos haverjaim is ezt állítják. Az meg hogy mi vele a bajunk leírtuk. De leírom még egyszer:

UNALMAAAAAAAS!!!!!

A többi már nem téma.. úgyis belekötnél mindegyikbe mert fáj ha negatív véleményt látsz. Engem nem zavar a pozitív véleményed, csak akkor ha az valótlanságon alapszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Axane
2014.01.29. 17:47
Néha csekkolnom kell a kommenteket olvasva, hogy tuti nem Apple hír alatt vagyok-e...Ugyanaz a buta, minden érvet mellőző fröcsögés, és anyázás.
Egy értelmes érvet nem láttam, hogy miért lenne szar, csak szart mert te azt mondod, oké. Persze fordítva is igencsak tré a helyzet, és valóban fanboy szaga van sok embernek.
Viszont ha már teljesen eltérve a tárgytól csak flamewar megy, akkor elmondom én is a véleményem.

Kezdjük az ONtopiccal: nagyon fasza munkát végeztek, szépek az új modellek és animációk, megtartották a karakterek "lelkét" és mégis sokkal részletesebb, szebb lett.
Lassan nagyon-nagyon lassan eljuthatna az agyáig mindenkinek, hogy egy 10+ év alatt folyamatosan bővülő forráskódú játék alá új motort tenni kibeba***tt körülményes, és rengeteg munka, nagyjából az egész kódot újra kéne írni. Nem tudnának közben új kiegészítőt meg tartalmat kiadni ...
1. Nem éri meg. Hiába játékról van szó, ez üzlet, és hiába anyáztok, a ti kedvenc játékaitok is azért olyanok amilyenek mert így remélik a legtöbb lóvét belőlük
2. Nincs rá szükség. Sok évvel ezelőtt nyilatkozták, hogy az előfizetős modellel, fél-1 millió közt már nyereséget termel a játék. 7 millió felett van az előfizetők száma(+töménytelen bevétel a storeban+egyik játék reklámozza a másikat: WoW-Hearthstone-az új rts), ugyan miért kockáztatná ezt meg a Blizzard?
3.Nincs rá igény. Bezony nincs, csak aki nem játszik vele, nem szereti, leszarja, az trollkodik a grafikán. Igen, lehetne szebb, jobb stb, de ezt a stílust ez a grafika szépen visszaadja, egy Tera grafikájával ez már nem wow lenne, aki így is wowozik, az nem igen hagyja ott azért mert az elf füle a szélben nem olyan valósághűen lengedezik, mintha cryengine lenne alatta.

A WoW sokmillió sebből vérzik, rengeteg dolog alapból szar volt benne, rengeteget elszartak, de azt szeretném hozzátenni, hogy a legtöbb MMORPG legalább 10x ennyi f*szsággal van felvértezve. Persze itt a kommentek között igazi hiba nem igen hangzott el, csak köpködés, a legtöbb pedig nem -csak- a WoWra, hanem minden játékra igaz...1-2 ilyen:
grindfeszt: Melyik nem? De komolyan? Kapásból az egyik nagy wowverő, ultragrafikás Aion ezen bukott meg, ugyanis ott már nem az endgame, de a lvl 30 is keményen arról szólt, h nem csak hogy questeket tolj, ahol mókust ölsz, de bizony farmolj több100-1000 mobot 1-1 szinthez. Minden egyes játék grindelésről szól, de még a LoL is valamilyen szinten: ott sem érsz semmit attól, hogy lvl 30 vagy és megvan a 120 championból 20-ad, ki kell szedned a felét minimum(ez 50-50%os nyerési mutatóval is jóval 2000 feletti meccset jelent), hogy érj valamit is rankeden, ha casual vagy akkor nemgond, elbohóckodsz, de ez a wowban is igaz, ha nem érdekel az endgame akkor semmit nem kell grindelni.
GW2 endgame- grind, nem kicsit, Rift dettó, ez nem a wow egyedisége, de mindenhol jelen van.

Balance gondok: Igen a wowban a balance elég ótvar tud lenni, de mégis azért nem véletlen, hogy ebből van a legtöbb verseny(3v3), akkor talán annyira még sem teljesen broken?

Túl könnyű: Persze, egy sima dungeon az könnyű, hc dungeon is az, LFR is vicc és ez az egyik oka annak, hogy a wow sikeres: Este hazaér a meló után Pistike, elintézi a dolgait, majd rápillant az órájára: "hmm van 57perc 42 másodpercem játszani, mi legyen?" és akkor vagy belogol valami überhárdkór játékba ( ahol nyilván gearje semmi mert ideje alig van, így nem tolhat semmit amivel felzárkózhatna, ráadásul a haverjai se tolják mert nincs idejük/kedvük annyit vesződni), 30 perc alatt talál 4 másik embert, 20 perc alatt lewipeolnak az első 2 pakkon 5x, mert ha a 4 cc-ből 1 kijön idő előtt akkor 1hitelik a tankot, majd szétszélednek, és volt 1 jó játékod, vagy belogol a wowba, és letol 1 hc scenariót, meg a raid finder 4 részéből egyet, és örül, mert esett 1 lootja, és befizet még egy hónapot, mert emlékszik rá, hogy amikor játszott akkor örült. Na ez az amire a blizzard rájött, hogy ez egy iszonyat nagy játékosbázist tesz ki(persze erősen sarkítottam), ezért ilyen könnyű.
Az meg egy más kérdés, hogy aki szerint könnyű az tegye fel a kezét ha: a, challenge mod+hccontent letudva b,gladiator ratingen recskázik season végéig.

Igen én is érzem ,hogy a wow nem tökéletes, sőőt, de most sokadik fél évnyi offolása után megint ezt játszom, mert az összes MMO amit kipróbáltam elvérzett nagyon keményen, és mint felhasználó én pont leszarom, hogy a játék jó csak a management szar : SW:TOR-t otthagytam mert egyszerűen b*sztak szervert összevonni, így a max szintű bgre 20-30 percet vártam...na ez a timesink, tudom h már összevontak, de azóta próbáltam, és még mindig nagyon nem tetszik benne a w8 time..nameg sok más sem persze, de az nem tartozik már ide.
Terára is csorgott a nyálam, mert gyönyörű, ja és ennyiben ki is fújt, ha a wowban nincs balance akkor itt mi van? Aion számomra még mindig túl keleti, 30 valahányason annyi xp kellett hogy már elment a kedvem a fejlődéstől...mondjuk őszintén szólva én a pvpért játszom a legtöbb játékot, ez is egy oka, hogy a wownál kötök ki mindig.

Értem én, hogy van aki utálja, de mondjatok már pár értelmes érvet is könyörgöm, amire érdemben lehet reagálni, mert ez így pont semmi, csak trollkodás...

A szefmester által említett mechanika(véglegesen meghaló karakter stb) pont jó példa a mondandómra...
A mai átlag gamernek (értsd: gimnazista/fősulis) vagy kedve, de leginkább agya nincs ehhez, az idősebbeknek meg ideje, és ezek a játékok ezért nem lehetnek sikeresek soha, vagyis de, csak nagyon-nagyon szűk rétegben, persze egészen biztos vagyok benne, hogy ha igazán jó játékok lennének akkor annyi játékos játszaná őket, hogy ne kelljen becsukni...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Axane
2014.01.29. 17:54
Unalmas? Ez megint egy végtelenül szubjektív dolog...
Nem mondhatod meg, hogy neki unalmas legyen mind a 600+ pet és 500 mount, minden régi tier gear kiütése, vagy pecázás 1 haverral minden este, hátha kifogod a rare rákot/ halat. Abba sem köthetsz bele, hogy valaki szeret minden nap 2-3 órát arénázni, és a 7. mageét is 2500ig tolni...
Valakinek a hobbijára szórakozására azt mondani, hogy unalmas, az kb annyira helytálló, mint hogy "a rockzene szar és dzsásztin bíbör a király!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!