iPon Hírek

"WoW-osok kíméljenek..."

Dátum | 2008. 12. 17.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Ahogy azt egy F13 fórum témában olvashatjuk, már vannak olyan helyek, ahol a munkaadók nem szorgalmazzák MMO játékosok felvételét.

Ezek a gyakran addiktív játékok egyre népszerűbbé válnak és kezdenek bekerülni a köztudatba mindenütt. Így történt meg, hogy egyes vállalatoknál már egyenesen hátrányt jelent, ha állásinterjún megtudják, hogy valaki játszik velük. A munkáltatók szerint ugyanis a WoW játékosok (ezt ismerik a leginkább, de minden MMO-t ide sorolhatunk) alvászavarosak és dekoncentráltak, aminek köszönhetően sokkal kevésbé hatékonyak a munkahelyükön.

"A munkaadók konkrétan megmondták neki, hogy ne küldjön hozzájuk World of Warcraft játékosokat" - írják a fórumon. "Azt mondta, hogy terjed egy feltevés, ami szerint a WoWosok nem tudnak 100%-ot nyújtani, és az alvási szokásaik rémesek stb."

Persze erre rengeteg cáfolat lehetséges, egy például hogy a WoWozáshoz, pláne egy aktív guild vezetéséhez remek vezetői és menedzsment készségek kellenek. Jól kell koordinálni egy nagy csapat embert és beosztani az időt. Akár még mérsékelt gyakorlati ismeretnek is felfogható lenne.

- Vezetői készség? - Ugyan... Ott az ajtó!
Volt már aki megpróbálta ez utóbbi teóriát az előnyére fordítani interjún, és bizony rosszul sült el a dolog. Az MMO csapatvezetői szerep reménybeli karrier pozitívum (vezetési tapasztalat) helyett abszolút negatívan hatott, ugyanis jelöltünket egy fejcsóválás keretében útbaigazították az ajtó felé.

Azt tudjuk hát tanácsolni, hogy ha a hobbinkról kérdeznek, mondjuk inkább az olvasást vagy a fedettpályás távolba nézést.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2008.12.17. 20:33
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Balu92
2008.12.17. 21:46
Szerintem nem kell betiltani,mit érsz el vele?Semmit,én se szeretem a wowot,nem is játszok vele,meg le se töltöm.A Gta-t ha betiltanák akkor botrány lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2008.12.17. 23:58
Terror, te nem láttál még nőnemű programozót pl.? Mert én igen...

Egyébként meg nem állja meg a helyét amit írsz szvsz. Lehet általánosítani, hogy vannak férfi meg női szakmák (virágkötőnek, ápolónak, óvoda pedagógusnak jobbak a nők, mérnőknek, programozónak meg a férfiak), de mindig lesznek kivételek. Egyébként a barátnődnek mi a véleménye erről? >< Mondtad már ezt neki is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ZioN
2008.12.18. 01:40
"Fedett pályás távolbanézés" :lol: :lol: :lol: Kösz,ma is jókedvvel fekszem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bogyo74
2008.12.18. 11:55
Elképzelem a jövő önéletrajzát....
Korábbi munkahelyek/tapasztalatok:
1993-1996 Az Orc hordákkal eltöröltem az emberiséget
2000-2005 CS-ben klánt alapítottam és Kelet-Európa legfélelmetesebb kommandójának vezetője lettem
2005-2007 GTA-ban megszereztem az uralmat Liberty City fölött, jó kapcsolatot ápoltam a bandákkal és a polgármesterrel egyaránt
2008-tól jelenleg is: Az NFS Underground versenyein veszek részt

Bocs, ha az évszámok nem passzolnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!