iPon Hírek

X-COM: Enemy Unknown – az igazi, újra

Dátum | 2012. 01. 07.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Civilisation fejlesztője, a Firaxis a klasszikus, körökre osztott stratégiai játék, az X-COM: Enemy Unknown újrateremtésén dolgozik. A játék idén ősszel fog megjelenni PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra. A projekt célja, a régi rajongók boldoggá tétele mellett az, hogy a szélesebb, konzolos közönséggel is megismertesse ezt a nagyszerű klasszikust.

A másik "XCOM" játék, a 2K Marin által fejlesztett lövöldözős darab bejelentése  nagy vihart keltett a sorozat régi rajongóinak körében azzal, hogy hátat fordított az eredeti intelligens gyökereknek (ráadásul még a címből is elhagyta a kötőjelet - szentségtörés!). Az eredeti klasszikus rajongói végre megnyugodhatnak, mert ez a játék ízig-vérig stratégiai lesz: egy földönkívüliek ellen harcoló haderőt kell majd benne irányítani.

A Firaxis főnöke, Steve Martin elmondta, hogy régi álmuk volt az X-COM újraalkotása saját kreatív elképzeléseik alapján, mivel nagy rajongók, és ilyen lehetőségük csak egyszer adódik az életben, hogy egy ilyen közkedvelt játékot teremthetnek újra. "Nagyon figyelünk arra, hogy megtartsuk az eredeti X-COM: Enemy Unknown azon elemeit, amelyek miatt annyira közkedvelt és nagy tiszteletnek örvendő lett a játék, ugyanakkor új történetet és élményt kínálunk a rajongóknak és azoknak, akik még nem ismerik a sorozatot."

A taktikai környezet elemei megsemmisíthetőek lesznek, és a játék ötvözni fogja valós idejű stratégiai nézetet és a körökre épülő harcot.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. lackoo1111
2012.01.07. 08:54
Miért vágtátok ki a képből a kocsi mögött rejtőző katonát ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Tapir_606
2012.01.07. 10:54
ha látnád akkor már nem rejtőzködne, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. DogTheDog
2012.01.07. 11:40
Az utolso mondatot nem konnyu ertelmezni.Hogyan lehet valos ideju korokre osztott?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. gezu1025
2012.01.07. 12:01
Valós idejű, és körökre osztott? Egy sorozatot elég említenem csupán: Total War
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. germ_zs DogTh...
2012.01.07. 12:09
Gondolom még nem játszottál X-COM -os játékkal.

Van egy föld nézet, ahol a küldetésekre küldheted a repülőidet, valamint UFO-kat foghatsz el. Ez valós idejű, stratégiai elemekkel (kutatás, bázis építés, gyártás, sorozás, stb.).

Amikor küldetés van, akkor egy körökre osztott taktikai játék kezdődik: egyszer a te embereid lépnek, utána az idegenek, minden egység különböző képességekkel rendelkezik, így az sem mindegy, milyen fegyverrel szereled fel őket.

Talán ez a játék áll a legközelebb a műfajhoz:
UFO: Extraterrestrials

De az igazi számomra akkor is ez marad:
X-COM: Terror from the Deep

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. bszoke88
2012.01.07. 12:27
http://en.wikipedia.org/wiki/X-COM:_Apocalypse
ebben lehetett választani, TBS és real time között, a csaták előtt.

a legtöbbel játszottam, szóval örülök, h jön folytatás, még akkor is, ha már kicsit uncsi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. DogTheDog
2012.01.07. 13:57
Minden nap tanulok valami ujat.Elegge emlekeztet a jrpg fele jatekmechanikara.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Artemicion
2012.01.07. 15:27
"A Civilisation fejlesztője, a Firaxis a klasszikus, körökre osztott stratégiai játék, az X-COM: Enemy Unknown újrateremtésén dolgozik."

CiviliZation
bár sztem így is érti mindenki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. fillesy
2012.01.07. 15:43
Rengeteget játszottam az "eredeti" sorozattal de hogy őszinte legyek nagyon elegem van az itt és pl. a hardwired-en olvasott ájuldozásból hogy megint lesz egy körökre osztott játék. Azt hittem, reméltem hogy ezen az időszakon már végre túljutott a játékvilág de úgy látszik a nosztalgia túl erős egyesekben.
Az ebben a cikkben is olvasott "hátat fordított az eredeti intelligens gyökereknek" csak két dologról árulkodik: az író nem nézte meg a bemutató videót és hogy az idő megszépíti az emlékeket.
Engem a "másik" XCOM nevű játék nagyságrendekkel jobban érdekel, a bemutató videó teljesen magával ragadó volt és nagyon várom már hogy megjelenjen (remélem még 2012-ben).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. patrik2991
2012.01.07. 17:58
"...X-COM újraalkotása saját kreatív elképzeléseik alapján" elszúrják, pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shelby
2012.01.07. 18:16
fillesy : neked miért fáj, hogy lesz egy ilyen játék? Valaki kényszerít, hogy játsszál vele?

Mások meg örülnek neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2012.01.07. 20:55
fillesy: Igazad van, csináljanak egy klikkfesztivál játékot ahol az nyer aki hamarabb nyomja le a hotkeyeket és találja meg az ásványokat.. hupsz rosszul írtam. Ilyen inkább NE legyen egy játék. De sajnos mint látni a kommentedből van ilyenre is igény. Mi többiek pedig inkább megmaradunk a taktikusabb minden lépést meggondolós vonalnál.

A másik X-COM pl ha "After Roswell" Címen jönne ki akkor a kutya nem figyelt volna fel rá. De úgy hogy egy régi nagy sikercímet használt egyből foglalkozott vele a sajtó, és a nép. Az hogy legtöbben lehordják a stílusváltás miatt már más kérdés. De ha ennyire akciófanatikus vagy és szeretnél X-Comozni akkor játsz azzal a botrányos X-Com: Enforcer-rel. Végigjátszottam anno, de nagyon nem sírtam amikor elértem a végét. Inkább örültem.

Én személy szerint inkább játszok a rosszul sikerült X-Com: Apocalypse epizóddal mint majd azzal a shooterrel amit sok pénz reményében csináltat a kiadó. Mert látszik hogy mikor csinálják a fejlszetők lelkesedésből saját ötletekből, kiadói támogatás mellet, és mikor csinálják kiadói nyomásra és utasításra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dbori
2012.01.07. 20:59
Mivel ez minden idők top 1 játéka. Valami nagy rangsoron láttam. Egyébként ez a személyes kedvencem is. Tehát már számolhatjuk a napokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Rut
2012.01.08. 08:42
Nem igazán értem azt hogy kinek mi baja van a körökre osztott és real time stratégiával , anno nagyon jól bevált . én ezen nöltem fel , bár meg kell hagyni anno az az elképzelés hogy stratégia + FPS nagyon vonzónak találtam . már csak a vérfrissítés miatt is . de lehet hogy maradni kellene a régi kliséknél ez bevált a HoMM sorozatnál

Enforcer jó kikapcsolódás volt, ahogy az interceptor is megvolt mindegyiknek a szépsége
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Vanek_ur
2012.01.09. 10:41
patrik2991: Nem biztos (sőt!). A Firaxis egész jó játékokat dobott már ki eddig is (Sid Meier (Civilization, Railroads!) neve gondolom, mond valamit - ő itt kezdte (és még néha most is besegít)); szerintem megbízhatunk bennük, hogy nagyon rossz irányba nem fognak elmenni (bár sokan mondták, hogy a Civ4 már nem volt az 'igazi', de nekem még az is tetszett).

fillesy: Bár már sokan reagáltak rád, de most én is egy kicsit, egy kicsit más irányból is.
Először is: a stratégiai játékoknak még nem alkonyult be. Igaz, kevesebb készül, de azok legalább minőségiek (lásd: a C&C sorozatot, a SC2-t, a Civ sorozatot - ezeknek még máig rengeteg rajongója van (vagy a Civ5, vagy a SC2 eladási csúcsokat is döntött (már nem emlékszem, melyik), mert az lett a valaha lejobban fogyó stratégiai játék)). Így akik ezt a fajta játékot szeretik, azoknak nem kell semmi újdonságot felmutatni sem képes FPS-ekkel játszani (az egyedüli újdonság, hogy egyre szebb lesz a grafika (a legújabb CoD-ban még ez sem volt meg; rengetegen írták is, hogy ez már nem olyan jó, mint a régi CoD) - de a legtöbbünknek nem az számít, hogy a grafika milyen, hanem hogy a játék milyen).
Mellesleg "az idő mindent megszépít" gondolatodra: én még mindig játszom DOSBox alól az Imperium Galactica progival, Windows alól pedig az UFO, és a Master of Magic játékkal is (ráadásul most karácsonykor vettem meg ~2$-ért a Panzer General 2-t is) - és még mindig élvezem őket. Jobban, mint sok 'mai' FPS-t. Vagyis nem a múlt szépiti meg ezeket, hanem a jelen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Butchy
2012.01.09. 11:54
Nekem az első két rész NAGYON bejött Ufo első része két néven is futott "Ufo Enemy Unknown, Ufo Defense" aztán a második "Ufo Terror from the Deep" Ha ugyan ilyet csinálnak akkor az a Super NeeD kategória Terror Site "az ember előre fogta a fejét" hogy megint hányszor kell vissza töltenie mert jön a LobserMan és ami még vele jár az az Agycsatingatós izé ... nagyon várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Butchy
2012.01.09. 12:10
http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2012/01/05/february-cover-revealed-xcom-enemy-unknown.aspx
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2012.01.09. 12:34
A real time/körökre bontott szerintem úgy jön össze hogy mozogsz a harctéren és ha enemy van akkor bevált körökre bontott akciópontos rendszerre mint a jagged alliance anno mondjuk. Kint a világtérképen lehet real time probléma nélkül, amennyiben lehet lassítani az időt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomboy1986
2012.01.09. 13:53
Ezt én is meg fogom venni. Még idén is elővettem a régit, kicsit nehéz volt mondjuk belőni a mostani gépen, hogy elég lassan fusson

Nagyon kíváncsi leszek rá.

Olyasmi kellene kb. mint a Settlers II 10th Aniversary volt a Settlers 2-nek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!