iPon Hírek

X10: Fable III infók és videó

Dátum | 2010. 02. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A San Francisco-ban megrendezésre került X10-en Peter Molyneux elárulta, hogy a szerepjáték (vagy ki hova sorolja) legújabb folytatásában már elhagyják az XP- és életcsíkokat.


A sebzést ettől fogva az FPS-ekből ismert képernyő elszíneződéssel jelzik majd, az idő legnagyobb részében egyáltalán nem is látjuk majd a HUD-ot. Karakterünk erejét pedig az fogja majd adni, hogy mennyi követője van Albionban. Szintezés helyett tehát népünk lesz és persze egyre jobb fegyvereink, amelyek ahogy használjuk őket nőnek, változik a kinézetük.

Hogy miért a változtatás? "A legfőbb indok az, hogy nagyon sok ember nem értette a régit. Amikor megkérdeztük őket, hogy hogyan szerezhetsz piros XP-t, akkor azt válaszolták, hogy 'Nem tudom, valamikor zöld, valamikor piros, valamikor kék'." Molyneux úgy érezte, hogy ez az egész XP dolog már lejárt lemez és le van maradva a Fable ezen a fronton. "Miért csak harcból kapunk tapasztalati pontokat? Ez egyszerűen csak nem jó. Ez a játék sok minden másról is szól, ezeknek is meg kell adni a jelentőséget. Amikor először kimondtuk, hogy nép, hogy a néped mit gondol rólad, ez már többet jelentett a játék egészére nézve."


"A tapasztalati pontok a 1990-es éveket idézik, ez már old school mai szemmel."

Ami pedig az életerőt reprezentáló csíkot illeti, a dizájner pápa már nem is érti, hogy eddig miért azt használták. Lényeg ami lényeg, ezek azok a változtatások, amikkel a legnagyobb kockázat járt. Molyneux tisztában van vele, hogy a lépés sokak nemtetszését váltja majd ki, de ez így sem ok arra, hogy ne változtassanak, éppen ellenkezőleg.

Ettől függetlenül a maestro most is RPG játékként tekint a Fable III-ra. "Még mindig nagyon közel áll hozzám a szintlépés gondolata... Szeretem látni magamat és a hősömet, ahogy egyre erősebb lesz. Ez az ami számomra a szerepjátékot jelenti és persze a döntések."

Jó szórakozást az új bemutatóhoz:
                         


                                                           A Fable III idén karácsonykor érkezik Xbox 360-ra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. YuGabe
2010.02.12. 19:54
ZSÍR.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tacticalba...
2010.02.12. 20:00
Az persze Molyneux, biztosan nem kamuzol, úgyis olyan szavahihető ember vagy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Victore
2010.02.12. 20:23
Ez egy ökör. És nem pont az életerőcsíkra gondolok.
Aki még ennyi idő eltelése után sem ad ki egy játékot (Fable 2, gondolom mindenki tudja) PC-re, annak nem játékot kéne készítenie, hanem pénzt nyomtatnia vagy ilyesmi. Játékosok milliói PC-sek, az első részt kiadták, a másodikat nem. Pl. a Bioware miért él meg bőven úgy is, hogy PC-re is egyből jönnek a játékaik? Vagy legalább valamikor tutira? Vagy a Blizzard? Talán mert van még bennük alázat a játékosok iránt, nem úgy mint ennek a molinóbaromnak.

Bocsánat a kifakadásért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YuGabe
2010.02.12. 20:28
Talán hogyha nem lennétek ekkora elfogult marhák, akkor tudnátok az eszetekkel, hogy PC-re fejlesztésből jóval kevesebb haszon van, mint konzolra fejlesztésből.
Talán ki lehetne nézni a falon kívülre is, és megnézni, hogy máshol mi a helyzet a lakáson kívül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Corrupted-...
2010.02.12. 20:45
De ott hideg van D:

Amúgy Fable(1)-et toltam a régi Xbox-on, meg PC-n is, rettenetesen nagy játék. Egyetlen kifogás a rövid játékidő. Mivel nem vettem Xbox 360-at (és nem is fogok), ezért azóta sírok mióta megjelent a Fable 2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ace0098
2010.02.12. 21:12
A Fable 1 is sokkal később jött ki PC-re.

Am a Blizzard jóhogy megjelenteti a játékait PC-re is, mert gyakorlatilag csak oda jelentet meg játékokat
A Blizzard egy igazi PC-s játékfejlesztő cég.

Most ez a Fable ügy engem kb a Halo-ra emlékeztet. Sokáig tartott mire rávették magukat hogy kiadják PC-re, és akkor jelent meg a 2. rész konzolon. Harmadik rész meg még sehol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2010.02.13. 11:49
"A tapasztalati pontok a 1990-es éveket idézik, ez már old school mai szemmel." - ezzel nagyon melléfogott, mert már 84-ben megjelentek az első ilyen játékok, végül 87-ben a Final Fantasy tette igazán ismertté ezt a játékrendszert!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2010.02.13. 11:49
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!