iPon Hírek

X58-as alaplap már a Biostar-tól is

Dátum | 2008. 10. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt hét folyamán gyakorlatilag minden nagyobb gyártó X58-as lapkakészlettel szerelt újdonságáról lehullott a lepel. Az egyes termékek specifikációi és képei már mindenki számára hozzáférhetőek, egyedül a legfontosabb adat, az alaplapok várható végfelhasználói ára hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a kép. Most ismét egy X58-as alaplapról próbáljuk lerántani a leplet, amely ezúttal a Biostar kínálatából származik.

Biostar T-Power X58 (A kép nagyítható!)
Az Intel Nehalem processzorainak megjelenése már csak hetekre van, az egyes friss pletykák most ismét a november elejére, illetve közepére esedékes startról beszélnek, de ezek sajnos még mindig nem hivatalos forrásból származó információk. Visszatérve a Biostar T-Power X58-as típusjelzésű termékére: az egység természetesen LGA 1366-os processzorfoglalattal van felszerelve, így a Core i7-es processzorcsalád tagjainak fogadására képes. Az alaplap 12 fázisú tápellátással, 6 darab DDR3 1333/1600/2000 MHz-es memória foglalattal, valamint 3 darab PCI Express 2.0 x16-os slottal van ellátva, ez utóbbi bővítőhelyeknek köszönhetően az SLI és a CrossfireX támogatás egyaránt igénybe vehető. Az újdonság ezeken kívül 6 darab SATA 3.0 Gbps-os portot, 2 darab eSATA csatlakozót és egyetlen IDE portot hordoz magán.

A BIOSTAR T-Power X58 hűtéséhez heat pipe technológiát alkalmaz a gyártó, amely manapság már megszokottnak mondható, főleg ebben a kategóriában. A terméken bekapcsoló- és RESET mikrokapcsolók egyaránt jelen vannak, sőt, még egy ledes POST code kijelzőt is elhelyeztek rajta. A kínálatból természetesen nem hiányzik az integrált 8 csatornás audió vezérlő, valamint a két darab Gigabites ethernet port és a két darab FireWire port sem. Az alaplap várható megjelenésével és végfelhasználói árával kapcsolatban sajnos ezúttal sem közöltek részleteket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Zotya84
2008.10.07. 00:22
Ronda: túl sok a PCI, és kevés a PCIe x1... ezeket leszámítva egész tűrhető az elrendezése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!