iPon Hírek

X58-as ASUS alaplapok hatmagos CPU-hoz

Dátum | 2009. 12. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel X58-as lapkakészletével ellátott alaplapok napjainkban az LGA-1366-os tokozással büszkélkedő Core i7-es processzoroknak adnak helyet, ám a nem is oly távoli jövőben egy újabb processzorcsaládot is támogatni fognak majd. A hat maggal rendelkező Gulftown kódnévvel ellátott processzorok a következő év második negyedévében mutatkoznak be a nagyközönség előtt. Ezek a termékek már 32 nm-es csíkszélességgel készülnek és a gyártástechnológiában történő előrelépés jóvoltából a két plusz mag ellenére is ugyanúgy 130W-os TDP-vel rendelkeznek majd, mint napjainkban is forgalomban lévő Core i7-es társaik.


A korábbi hírek alkalmával már megtudhattuk, hogy a jelenlegi X58-as alaplapok zökkenőmentesen képesek lesznek a hatmagos Gulftown processzorok kezelésére, de a hibátlan működéshez és a processzor felismeréséhez az adott termék esetében BIOS frissítésre lesz szükség. Az első vállalat, amely bejelentette Gulftown kompatibilis termékeit, nem más, mint az ASUS. A gyártó egy listát jelentetett meg, amelyen azok az alaplapok láthatóak, amelyek a közeljövőben gond nélkül együttműködnek az Intel processzor-újdonságaival. A listában az alaplap neve mellett annak a BIOS-nak a verziószámát is feltűntették, amely szükséges a tökéletes kompatibilitás eléréséhez.

A lista a következő:

- P6X58D Premium (board) / 0222 (BIOS)
- P6TD Deluxe / 0209
- P6T Deluxe V2 / 0704
- P6T Deluxe / 1804
- P6T SE / 0608
- P6T / 0904
- Rampage II Extreme / 1639
- Rampage II GENE / 1033

Természetesen azoknak sem kell elkeseredniük, akiknek másik gyártótól származó X58-as alaplapjuk van, ugyanis a többi vállalat is hamarosan bejelenti Gulftown kompatibilis termékeinek listáját, illetve a hozzájuk tartozó BIOS-t. Idejük még van bőven.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2009.12.11. 15:26
A déli hídról tudni valamit?

MOD: Mi van, hogy most ezen a héten folyamatosan szivárogtatnak a gyártók? HP, MSI, most meg az ASUS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!