iPon Hírek

Xbox 360 Elite hamarabb a boltokban

Dátum | 2007. 04. 21.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Egyre több eladó árlistájában tűnik fel a Microsoft Xbox 360 konzoljának legújabb csúcskiadása, az Elite, habár a hivatalos kiadási dátum április 29. A Microsoft már a múlt hónapban bejelentette, hogy már vannak készletek az új konzolból, de úgy látszik valamilyen oknál fogva pár darab kiszivárgott, és jóval a hivatalos ár felett már csábítja a felhasználókat.

Az Elite csúcsgép abban különbözik az alapgéptől, hogy tartalmaz egy HDMI-kimenetet, valamint egy 120 gigabájtos merevlemezt, kívülről pedig fekete színben tündököl. A konzol lelkivilágát tekintve pedig létfontosságú változtatások történtek. A Microsoft tüzetesen átnézte az új konzol energiaellátását, a kondenzátorok kisebbekre lettek cserélve, és a megfelelő légáramlás figyelembe vételével lettek elhelyezve, valamint a fém-oxid tranzisztorok számát is lecsökkentették.


Olyan pletykák röppentek fel, miszerint a redmondi cég ki fogja cserélni az IBM 90 nm-es Xenon PowerPC processzorát egy hűvösebb üzemű 65 nm-es csíkszélességgel készült darabra. Ezt a cég nem kommentálta, de az alaplapot tekintve valószínűleg nem történt ilyesmi.

Az Xbox 360 tulajdonosok számára sajnos nem ismeretlen jelenség a "vörös halál", ami valószínűleg a videókártya és processzor elhelyezése miatt, és az attól bekövetkező melegedés miatt következhet be. Ha a dolgok túl forróvá váltak, akkor a nyomtatott áramkörön szakadás jöhet létre. Ezután már nem marad életben a konzol, és általában egy új darabra kell kicserélni a szervízben. A Microsoft korábban már megpróbálta ezt a hibát javítani úgy, hogy egy speciális réteggel vették körül az általános és a grafikus processzort. Hogy ez a megelőzés az Xbox 360 Core és Premium újabb változataiban jelen lesz-e, azt még nem tudjuk. Mindenesetre az Elite konzol valószínűleg már védve lesz ilyen hibák ellen.

Vörös halál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.04.21. 09:49
Egyre több eladó árlistájában tűnik fel a Microsoft Xbox 360 konzoljának legújabb csúcskiadása, az Elite, habár a hivatalos kiadási dátum április ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!