iPon Hírek

Xbox-alkalmazással készül Windowsra a Microsoft

Dátum | 2014. 12. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Kiszivárgott az internetre a Windows 10 egy korai verziója, melyben számos újdonság érhető el a jelenlegi hivatalosan letölthető előzetes változathoz képest. Az egyik ilyen a Cortana hangfelismerő-rendszer teljes integrációja, a másik pedig (és ez számunkra most fontosabb), az Xbox app megjelenése. Persze nem arra kell gondolni, hogy az alkalmazás telepítése után a PC-nk le fogja játszani az Xbox One-os játékokat (egyelőre legalábbis biztos nem), inkább úgy tűnik, hogy a program lehetőséget ad az Xboxunk menedzselésére PC-ről. Elérhetjük például a barátlistát, az activity feedet, az achievementeket és az Xbox Store-t is belőle. Ezek alapján mondjuk számomra kérdéses, hogy mennyiben különbözik a jelenleg is elérhető SmartGlass alkalmazástól?
Újra ígérget a PC-vel kapcsolatban a Microsoft A Microsoft különböző képviselői az utóbbi körülbelül 10 évben folyamatosan azt ígérték, hogy a cég előbb-utóbb újra komoly figyelmet szentel majd a windowsos játékoknak. Ezekből az ígéretekből eddig nem lett semmi, közben pedig a Steam vált az alap PC-s játékos klienssé. Most a Windows 10 közeledtével újra hasonló ígéreteket kapunk. Pár nappal ezelőtt például az Xbox-fejes Phil Spencer közölte Twitteren, hogy a januári Windows 10 bemutatón beszélnek majd a játékokkal kapcsolatos terveikről az új operációs rendszeren.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Kerty
2014.12.15. 15:22
Szerintem max csinálnak egy házon belüli streamelést, mint amit a Valve idén kitalált. De emlékszem voltak pletykák róla hogy a 360 emulátor előbb-utóbb bekerül egy új windowsba... de túl szép lenne most még
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gebana
2014.12.15. 18:45
kb. öngyilkosság lenne emulátort kiadni. miért vegyek xboxot, ha gépen is tolhatom a játékokat, inkább veszek ps-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!