iPon Hírek

Xbox One: Az új Télapó

Dátum | 2013. 07. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A trollok nem biztos, hogy boldogok lesznek az új játékkonzoljukkal, ha Xbox mellett döntenek, mert a játékospontszám, vagyis a gamerscore mellett éppen olyan feltűnő lesz az új reputációs, vagyis elismertségi pontszám is. Mindez egy olyan kezdeményezés része, ami arra irányul, hogy kiválasszák/kiközösítsék a bajkeverőket az erősen közösségi irányba elmozdult újgenerációs konzol táborában. "Egy olyan közösségre van szükség, ahol nem kiabálnak közönséges/durva dolgokat 10 másodpercenként és nem piszkálnak másokat" - nyilatkozta a Microsoft vezető termékmenedzsere, Mike Lavin az OXM-nek. A barátlistátokon levőkkel való kommunikáció természetesen zökkenőmentes marad, viszont az anonim fórumokon történő megnyilvánulások erős szűrésére számíthatunk majd. Ennek oka, hogy a felhasználók egy igen szűk rétege egyszerűen megkeseríti az összes többi életét a viselkedésével. Mostantól az a néhány ember nem menekülhet majd, azonosítva és szeparálva lesznek. A jól viselkedőktől elkülönített fórumon szívhatják majd egymás vérét és küldözgethetnek pucér fotókat magukról olyanoknak, akik erre nem vágytak... Amennyiben valakinek szíve vágya, hogy szatírokkal, trágárkodókkal és hasonló népekkel játsszon és vegyüljön, akkor elkezdheti visszafelé számlálni a napokat, mert a Microsoft ezt is lehetővé teszi az egyszerű embereknek. No de térjünk ki a Télapó „jó gyerek elitkommandójára”, mert számukra azon túl is lesz előny, hogy csupa rendes gyerekekkel beszélgethetnek már csak. A magas reputációs pontszámmal rendelkezők különböző, a közösség részére szervezett programokban vehetnek majd részt, ahol aztán még magasabbra lőhetik a pontszámukat. Hogy ez alatt pontosan mit érthetünk, még nem tisztázott, a Microsoft most dolgozza ki a részleteket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. YellowFlas...
2013.07.03. 19:00
A jól viselkedőktől elkülönített fórumon szívhatják majd egymás vérét és küldözgethetnek pucér fotókat magukról olyanoknak, akik erre nem vágytak...

Ezen besírtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. axe
2013.07.03. 19:05
Most ez vicc?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Asagrim Yello...
2013.07.03. 19:05
Kérdés hogy ki fog értékelni. Mert fórumokon már évekkel ezelőtt bebizonyosodott az ilyesfajta reputáció rendszer életképtelensége, sokan azért kapnak mínuszt mert leírják a kellemetlen igazságot, ami aztán másnak nem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Svindler Asagr...
2013.07.03. 19:15
Asagrim: ez nekem is megfordult a fejemben, gyorsan kiszavazzák a kellemetlenkedőket, majd élnek tovább a vélt vagy valós utópiájukban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Atesz1987
2013.07.03. 19:24
Nekem a GYIK-en van igen alacsony %-om, pusztán azért, mert megmondom a kőkemény igazat mindenkinek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Asagrim Atesz...
2013.07.03. 19:28
Nekem is elsősorban az jutott eszembe, 68%-ban "hasznos" válaszokat adok, annak ellenére hogy 100% az igazságtartalma, személyeskedés nélkül, semleges stílusban előadva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. 5hR3kY
2013.07.03. 20:27
Dafaq?

Akkor most majd a májkrémszoft csinál egy álomországot a sok elvarázsoltnak? Aki meg ki meri mondani a véleményét, vagy a közösségével ne adj isten nem ért egyet az száműzve lesz gonoszföldre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. jurganov
2013.07.03. 20:33
nem lesz olyan, hogy valamelyik cég hibázik, vagy rossz játékot csinál, akinek nem tetszik jön a banhammer....érdekes hozzáállás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Balucsek
2013.07.03. 21:01
Szerintem egy Windows frissítéssel fog érkezni és a klaviatúrát szűri, hogy ne lehessen majd szidni az Xbox O-t illetve éltetni a PS4-et (vagy szimplán felcseréli a mondatban a kettőt)
Most komolyan tényleg nehezemre esik elképzelni ezeket a cikkben említett trollokat egy játék konzolnál mégha hűde social gaming van is, akiket egy mute/ignore gombbal nem lehetne lerendezni, aki meg felveszi őket best friends forever-nek a FaceBox profiljára az meg is érdemli, hogy b@szogassák... Esetleg egy gyűjts össze 200 barátot, hogy törölhess egy trollt a listádról játék ha már social gaming
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. hypermania
2013.07.03. 22:10
A szocialpszichologia regen bebizonyitotta hogy a kozosseg nem a 'gonoszokat'. 'Onzoket' vagy 'csalokat' hanem a gyengeket kozositi ki. Ilyen az emberi termeszet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. myckie2
2013.07.03. 22:31
Mindjárt jön a hír, hogy ez sem lesz benne a One-ban a tömeg elégedetlensége miatt. Amúgy az xbox-ban van fórum vagy mi a rák?

"Egy olyan közösségre van szükség, ahol nem kiabálnak közönséges/durva dolgokat 10 másodpercenként és nem piszkálnak másokat"
Erre való a "Mute" gomb, de nem volt elég a hülyeség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. xilence
2013.07.03. 22:45
Microfos megint kibújt a szög a zsákból !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. punchman
2013.07.03. 22:53
A játékokból kéne elkeríteni a trollokat.

http://youtu.be/buyUoGJVZFM

+1 MMO-ban a kedvenc az undergeared troll, aki gyakran meg is magyarázza, hogy ő csak szórakozni van itt, ezért nem baj ha teljesen hasznavehetetlen a boss harcokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim punch...
2013.07.03. 23:27
Rádión bejelentik hogy egy őrült az M1-esen forgalommal szemben vezet. Egyik vezető:
- MI AZ HOGY EGY?! AZ ÖSSZES!


Szóval fordítva ülsz a lovon. Nem a casual játékos a troll, hanem az a sok elitista balfék aki amiatt kiközösíti, mert nem életcélként, hanem kikapcsolódásként tekint a játékra, amit elsősorban szórakozásból űz.

http://darklegacycomics.com/394.html

Én azért hagytam abba az MMO témát, mert semmi kedvem nem volt havonta azért fizetni, hogy más igényéhez igazítsam a játékstílusomat. Persze nem is nyafogtam ha lemaradtam másoktól, mert tudatosan választottam magamnak azt, hogy az én szabadidőmmel azt és akkor csinálok amit akarok, főleg ha fizetek érte. Azzal is mindig tisztában voltam hogy a jelenlegi képességeimmel és felszereltségemmel hova való vagyok, nem pofátlankodtam be magam 10 fős raidbe. Az első WoW karakteremmel 59 nap játékban töltött idő alatt értem el a 70-es szintet, annyit segítettem másnak közben, amit sokkal többre értékeltem mint a saját fejlődésemet, szóval a csapatszellem mibenléte eléggé képlékeny dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. MrFox
2013.07.03. 23:50
Tiszta SHIT gyülekezete lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Humbuk
2013.07.04. 00:02
A szomorú az, hogy legális lesz a diszkrimináció, sőt, elő is segítik. Ezzel csak azt érik el, hogy egyre durvábbak lesznek az emberek és a hőn áhított szabadidő töltés nem kevés frusztráció felvételével jár majd. (Ahogy már sokszor most is)

Nekem furcsa, hogy egy ilyen öltet magja nyugatról származik, mert hát elvileg ők a toleránsabbak.
Kérdés az, hogy az ügyesebbeket is lepontozzák-e mert éppen jobbak voltak, vagy csak azokat, akik a durván kommentelnek?

Csak képzeljétek el, hogy a "felnőtt" tinik mit fognak művelni ilyen típusú "hatalommal" a kezükben.

(LOL-t is ezért hagytam abba, mert elég jól ment és emiatt sok kis dühös troll nyomott fel a gmeknél... Aztán belefáradtam a magyarázkodásba és folytonos email-ezgetésbe)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. tomchee
2013.07.04. 01:37
Nagyon jó ötlet =) ... lenne ha microsoftékat ismerve, nem cenzúra ként használnák fel ezt az egészet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. uristen
2013.07.04. 02:58
Olyan ban kéne, amitől felrobban a trollok Xbox-a.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. punchman
2013.07.04. 07:24
Asagrim

"azt és akkor csinálok amit akarok"

Egy közösségi alapú játékban, csapatban? Szociopata-e vagy? Tehát aki megpróbál egy játékot úgy használni, ahogy kitalálták, az hülye. Nem is értem miért nem 100%-ot kapsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. FRK
2013.07.04. 07:48
Túlzásba viszik már ezt a "közösségi alapú" konzolozást. Ha nem erőltetnek ennyire, vajon mennyire létezne "erősen közösségi irányba elmozdult újgenerációs konzol tábor"?
Elvileg a konzolnak a szórakoztatás lenne a célja, vajon mennyire szórakoztató, ha mások mondják meg, hogy játssz egy játékkal? Fórumokon és játékban is igaz, hiába nem vagy troll, ha stílusod és gondolkodásmódod más, mint az ott a többség által elfogadott, már kiközösítés van. Hiába nem sértő vagy rossz, amit teszel vagy írsz.
Én konzolon is csak offline tolnám, mert nincs szükségem az "erősen közösségi irányba elmozdult újgenerációs konzol tábor"-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. cipo
2013.07.04. 08:40
Nem élet képes az ahogy ezeket ki kellene találni, úgy lenne életképes ahogy a való világban működik, miszerint nem mész oda egy idegenhez nap mint nap és mondhatod rá, hogy köcsög vagy. Év kétszer lehet megtörténik, de aki sokat köcsögösködik maga is bunkóvá válik. Ezt kéne leprogramozni. Havonta 1db mínuszt lehessen adni valakinek. Aki efelett ad az maga is mínuszolódik. Akinek sok plusza van az bátrabban mínuszolhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2013.07.04. 09:14
punchman: Pedig Asagrim jól mondja... az hogy vannak olyanok akik kihívásként kezelik a bossfightokat és nem játékként az egészet attól nem ők lesznek a szociopaták. Anno amikor wowozgattam akkor én is vidáman felhúzhattam volna a karim pikk-pakk magas szintre, de én inkább szórakozni akartam, és felfedezni, meg "kalandozni" RP szerveren voltam de még így is túl sok DPS, TANK, meg egyéb érthetetlen káromkodásokat láttam a cseten.
Az MMO-kat is ezért kerülöm, mert egyedül érvényesülni lehetetlen, holott folyton jönnek a szövegek hogy a harcok igazodnak a csapat szintjéhez a loottal egyetemben, jah hogy ez csak akkor számít ha már vannak nyolcan? Akkor inkább kihagyom a fenébe.

Ez az M$ rendszer meg ott fog elbukni amikor a trollok szövetségbe lépnek és egy egy átlagos játékost kicsinálnak azzal hogy leszavazzák mint trollt. Gondolj bele, nekik ez poén. Egy átlag játékos nem szokott más kárára szórakozni, és a büntetéseket is enyhébben osztja. De egy troll akinek az okoz örömöt hogy másoknak okoz fájdalmat, az simán leszavaz téged, még ha nem is csináltál semmit, és amint összeállnak páran máris lesúlyt a trollhammer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. FRK
2013.07.04. 09:49
@Szefmester

Én akkor képedtem el, mikor ismerőssel közölték, hogy éjféltől kötelező raid (vagy mi a búbánat) van és, ha nincs ott mehet a levesbe. Azóta se értem, hogy annak mi értelme, hogy fizet valaki, hogy mások megmondják mikor és hol játsszon, ráadásul van egy ranglétra és tudnia kell, hogy hol a helye. Olyan, mint a munkahely, csak nem neki fizetnek, hanem ő fizet.
A játék lényege számomra a kikapcsolódás, hogy akkor, úgy és annyit játszok, amit időm, energiám, kedvem enged.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kiskoller
2013.07.04. 10:42
Te jóóóó isten. Örülök hogy már nem MMO-val játszotok, mert az ilyen világnézet rombolja az MMO-k közöségeit. A nehézségi szintről már ne is beszéljek. Jó ha manapság egy 20fős raidben kell csapatjáték, de még ott se nagyon.

MMO = Massive Multiplayer Oriented
Ha te nem multi felé orientálódsz mit keresel egy MMOban? Ezzel csak a többiek örömét rontod el, akik azért fizetnek elő egy játékért hogy ott közösen a többiekkel játsszon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. m76
2013.07.04. 11:14
Akar a nyavaja mmo-val játszani, de ha már minden játékot mmo-ként adnak ki, akkor mit csináljak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SonicTheHU...
2013.07.04. 11:17
A lényeget nem sokan vették fel ebből a hírből se... A beszólogatós okostojások kiszűrése a cél akik azt hiszik többet érnek ha leszólják aki épp a sebezhető oldalát mutatja egy hozzászólásában v abban amiben. Itt az iPon-on is van belőle elég, csak tessék körülnézni, napi szinten megy az oltás a nullingerek részéről csak azért h megmutassa mekkora szájhős, de gyakorlatban sose fogjuk látni. Ez nálam plusz pont M$ részére, annak ellenére h nem vok a dolgaitól elragadtatva. Dota 2-ben is működik, nem is bonyolult. És ezen sorokat zárom is h szeretettel várom Asagrim és MrFox meg a többi főkolompos fröcsögéseit nem csak ide, de a közeljövőbeni hírek hozzászólásaihoz. De talán többet érnétek vele ha segítenétek azokat akik esetlegesen félre vannak informálva és nem a pofájába dörgölni h de balf*sz,stb.... "Tiszta SHIT gyülekezete lesz." ugye ugye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. FRK
2013.07.04. 12:08
@m76

Így generálják a "az erősen közösségi irányba elmozdult újgenerációs konzol tábor"-t.

@kiskoller

Ha egy játék single része max. 4-5 óra és a multiban van 6 játékmód, akkor az nem mesterségesen generált közösségi irányba eltolódott játék? Plusz mindenhová kezd beépülni az online fiók, mások eredményének mutatása, sajátok feltöltése és gyakorlatilag, ha akarod, ha nem szinkronizál a fiókoddal.

Szóval mit lehet ilyenkor tenni, ha csak a single érdekel, de az egy fél délután alatt kijátszható, mert a multira alapoztak?! Ja és egy cseppel sem kerül olcsóbba a játék, ha csak a single-t játszom, mint ha a multit is tolnám 24/7-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg
2013.07.04. 14:40
Nem a káromkodókat meg trollokat kell elkülöníteni (ők mindenkit lepontoznak), hanem a jófejeket.
Mindenki kapna havonta egy jófej zsetont amit odaadhat valakinek. A jófejek klubjába csak bizonyos számú zsetonnal lehetne belépni, és van éves díja is.
így legalább motiválva lennének a folyamatos jó viselkedésre.
Kedves MS, küldhetitek a söröket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. punchman
2013.07.04. 20:34
Szefmester

Miért az az őrült, aki szeretne játszani is? Miért beteg, ha van célod egy játékban, amit szeretnél elérni? Az normálisabb, hogy valaki eltölt többszáz órát egy játékkal, de nála passió, hogy még csak véletlenül sem akarja megtudni, hogyan működik a játék? Miért nem keres hasonló embereket, vagy játszik egyedül? Nehéz megérteni, hogy nem mindig szórakoztató egy nemtörődöm noob miatt meghalni, vagy megakadni? Az normális, hogy valakit nem érdekel mit szeretne a többség? Egy MMO-ban?

FRK

Milyen felháborító, hogy a guild, vagy klán előír szabályokat. FYI: Nem kötelező klánokba, guildekbe tömörülni. Akkor lépsz ki, amikor akarsz.

"akkor, úgy és annyit játszok, amit időm, energiám, kedvem enged"

Ha neked annyira fontos hogyan osztod be az időd, akkor miért vesztegeted másokét? Kettős mérce.

"cseppel sem kerül olcsóbba a játék"

Az online passt a vásárlók leszavazták. Innentől kezdve lehet egymásra mutogatni. A játékosok akarnak sok multit, és nem hajlandóak külön fizetni érte. Majd a PSN és az Xbox Live megoldja havidíjjal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MrFox
2013.07.05. 12:36
Nálam sajnos nem játszik egy csapatos játék sem, mivel alapvetően lopakodás / hátulról lenyilazás alapú a kedvenc harcmodorom. Azt meg eddig nem tudták megvalósítani semmiben (nem tudok róla legalábbis).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!