iPon Hírek

Xbox One: Te is lehetsz moderátor

Dátum | 2013. 08. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft bemutatta az Xbox Enforcement United-et... Shhhh! Nem röhög! Az Xbox Live közösség válogatott tagjai fel lesznek ruházva egy speciális eszközkészlettel, amivel szűrhetik a nem kívánatos megnyilvánulásokat a platform beszélgető csatornáin. Az Enforcement United önként vállalkozó tagjai természetesen jutalmazva lesznek munkájukért. A program az Xbox Community Level hub részét képezi, ahol gyűjthettek avatár ruhákat, témákat, fórumos jelvényeket, sőt, még néhány XBLA játékot is, azért cserébe, hogy válaszolgattok a közösség tagjainak kérdéseire (többek között). "Az Enforcement Unit program a nagyra értékelt Xbox Live Gold előfizetők kezébe helyezi a rendfenntartás folyamatainak egy részét. Ez a mi megoldásunk arra, hogy közvetlenül bevonjuk az Xbox Live közösséget az arra irányuló erőfeszítéseinkbe, hogy élvezhető és biztonságos környezetet biztosítsunk minden tagunk számára." "Az alkalmas jelentkezőket képessé tesszük arra, hogy maguk eldönthessék mi az ami sérti a magatartási szabályzatunkat. Amennyiben kellő egyetértés van a közösség részéről a szabályszegést illetően, akkor lépni fogunk a közösség érdekében!"

A program jelenleg béta szakaszban van, az Enforcement United jelenleg a nem megfelelő Gamertag-ekre vadászik. Várhatunk még néhány hasonló új módszer bevezetésére az MS részéről. A tagok jelenleg a következő dolgokra kell, hogy odafigyeljenek: - csúnya szavak/mondatok, - szexuális témájuk fórumtémák és tartalmak, - gyűlölködő hozzászólások, - illegális drogok/anyagok, - illegális tevékenységek, - vitatott vallási témák, - bűnözők, bűnszövetkezetek, - érzékeny aktuális és történelmi események, - mind olyan szó/mondás/hang/szóvicc ami a fenti tiltott dolgokra utal. "Néha mindezt könnyű felismerni, máskor nem olyan egyértelmű a helyzet" - figyelmeztetett az MS. Számíthattok fonetikai trükkökre, L33tspeakre és eltérő nyelvekre... A Microsoft további erőfeszítéseket fog tenni, hogy jobbá tegye a légkört az Xbox-os kommunikációs csatornákon. Az Xbox One reputációs rendszeréről az Xbox blogon részletesen olvashattok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. deviant01
2013.08.03. 13:56

Lefordítva; fél maréknyi repi-szemétért spórolj meg egy teljes munkaidős állást az MS-nek. Brirriant my dearrr Watson, brrririant. Biztos, hogy egy moderátori állásra a napi 8-12 órát függő kisebbségi komplexusos tinik lesznek a legmegfelelőbbek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mikej95
2013.08.03. 14:33
deviant01: Mik lesznek itt, bele sem merek gondolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. KatonaKM
2013.08.03. 16:20
Micsoda fasság ez az egész, mint mikor a kisgyerekek gittegyletet csinálnak és fontoskodó szabályokat hoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. MrFox
2013.08.03. 16:52
Pedig régóta tudjuk, hogy a fölérendelt / alárendelt csoportokra bontás csak kihozza az emberből az állatot. Pláne az xbox (de lehetne bármely más online gamer kommuna) júzerek 70%-át alkotó kis köcsögökből. Ezek megrészegülnek még egy ilyen minimális "hatalomtól" is.

(Lásd német börtönkísérlet, film is készült belőle.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. morgyi
2013.08.03. 19:44
Szerencsére moderátori bejelentés alapján az MS dönt és intézkedik. Meg gondolom pont a tegnapi hírben leírt fekete és pirospontos rendszer alapján döntik el h ki való modinak. Aki arcoskodó hülye gyerek millió warn-al de tejel és gold tagsága van az gondolom nem lesz Modi. Meg ahogy írják kell közösségi egyetértés, szóval szerintem minimum két modinak kell negatívan értékelni a bejegyzést és elrendelni a tisztogatást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SzAdamAndy
2013.08.04. 11:23
Látom az MS nagyon próbálja ezt az XboxOne-ra keresztelt Titanic-ot menteni az elsüllyedéstől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jocek
2013.08.04. 17:21
Hát pedig ez a hajó már az E3-on elsüllyedt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. magerg
2013.08.05. 10:39
@MrFox +1
Stanford egyetemi börtönkísérlet, Microsoft módra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. KatonaKM
2013.08.05. 12:48
Jut eszembe, a kritikátlan MS-imádó droidok számára egy kiváló sapkakereseti lehetőség lenne, mivel itt már begyakorolták a feltétlen hűséget és szolgai alázatot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zelbacsi
2013.08.05. 12:59
deviant01: "Biztos, hogy egy moderátori állásra a napi 8-12 órát függő kisebbségi komplexusos tinik lesznek a legmegfelelőbbek?"

Biztos. Pontosan azért, mer' ők ingyé fogják csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2013.08.05. 14:15
Legalább a Sony részvényeknek jót tesz majd mindez.
Zimbardo meg egy állat, csodálkozom, hogy nem csukták börtönbe azért amit tett. Sőt Nobel díjat is kapott, bár a békedíjat oda szokták adni tömeggyilkosoknak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2013.08.05. 17:27
várom az első visszaéléseket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!