iPon Hírek

Xbox One - Vizuális DRM Kinect módra?

Dátum | 2013. 05. 25.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az ExtremeTech jelentése szerint a Microsoft levédett egy olyan új szabadalmat, ami arról szól, hogy a Kinect kamera segítségével megfigyeljék azt, hogy egy szobában hány ember tartózkodik. Amennyiben ez a szám túlszárnyalja azt, amennyi főre egy játék vagy egy film licence szól, akkor a tartalom tulajdonosa kénytelen lesz fizetni egy kiterjesztett licencért. Alant láthattok egy egyszerű struktogramot is a szabadalomról, ami ugyan nem túl friss, de az MCV forrásai szerint nagy esély van, hogy beépítsenek valami ilyesmit az Xbox One-ba. Mondanunk sem kell, hogy ez az új felvetés is igen nagy port kavart és a Microsoft sem mulasztott el reagálni rá. Igaz, nem cáfolták a híreket, de elmondták, hogy a cég rendszeresen folyamodik ilyen szabadalmak levédéséért, ez az üzleti folyamatainak bevett része. Fontos megjegyezni viszont, hogy ezen szabadalmaknak csak egy része kerül be tényleges MS termékbe. Mielőtt arra gondolnátok, hogy majd nem dugjátok be a Kinectet a masinába, jobb ha tudjátok, hogy állítólag a fejlesztői csomagokon ha kihúztátok a kamerát huzamosabb időre, akkor rendszer helyreállítást kezdeményez a gép. Magyarán szólva nem lehet használni az Xbox One-t kamera nélkül (persze a fejlesztői csomagok nem egyenlőek a számunkra is elérhető változatokkal, úgyhogy majd meglátjuk mi lesz még ezen a fronton). Még egyszer szögezzük le, a cikkben levő információk nem megerősítettek, lehetséges, hogy végül semmi itt leírt dolog nem kerül be a végleges gépbe.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

62. princeps
2013.05.25. 11:00
tényleg ez a hét a legjobb dolog ami a sony részvényeivel történt évek óta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. xilence
2013.05.25. 11:00
A hideg kiráz, ezek után ingyen sem kellene !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. 5hR3kY
2013.05.25. 11:12
A májkrémszoft maga alatt vágja a fát. Windows 8, Xbox One, 24 órás bejelentkezés, használt játékok, vizuális DRM. Vajon mi lesz a következő?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. CyberPunk6...
2013.05.25. 11:14
Került ilyen az xbox one-ba? nem. Megint megy a sírás valamin amit nem tudunk. Majd ha belerakják lehet sírni. Ezerszámra vannak beadott nem használt szabadalmak, kb a trollok levédésére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. redneck
2013.05.25. 11:40
CyberPunk. Azért ezért elég nagy sírás mehet, ne figyelgesse meg hányan vannak otthon. Én személy szerint teljesen lemondtam erről a konzolról. Nagyot kellene villantaniuk hogy megváltozzon a véleményem. Remélem a Sony és a Nintendo kipicsázza az MS-t a piacról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. MrFox
2013.05.25. 11:50
CyberPunk, neked fizet a M$, vagy magadtól vagy ekkora xbot? Még a hardcore x360 tulajok is azt írják mindenhol, hogy pápá xone, gyere ps4.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. redneck
2013.05.25. 11:57
Igen Nekem is három barátom vélekedik így. Pedig ők vettek több X360-at és volt amelyiknek sima Box is volt. Az eddig felvázolt üzletpolitika Orwell 1984-ét idézi, és undorító. Figyelgessenek és húzzanak le aki hülye hogy vásárol tőlük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Zephyrus
2013.05.25. 12:24
Aki ennyire fosik attól hogy a kinect megszámolja jogosan amúgy hogy hányan vannak a szobában az tényleg ennyire retardált hogy inkább veszi sonyt hogy évi 4x Hackerek kezébe kerüljön a bankkártyaszáma, címe stb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Zephyrus
2013.05.25. 12:27
hozzáteszem ha a moziba bemész sem elég 1 jegy 20 emberre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. NovaTerra
2013.05.25. 12:29
Ez szerintem kamu. Persze gyerek leáll játszani lego harry potterrel. Anyuka, apuka, meg még pár rokon ott tartózkodik, akkor fizessen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Tapir_606
2013.05.25. 12:56
eleve paraszt dolognak tartom, hogy egy videójátéknál licenszelik, hogy hányan tartózkodhatnak a szobában, miközben valaki játssza, hogy ha semmi gondjuk nincs a youtubera feltöltött gameplay videókkal
ez filmeknél működik és filmeknél fair, nem videójátékoknál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. robertaylo...
2013.05.25. 12:58
Emberek csak végletekben tudnak gondolkodni. Ha egy ilyen szabadalom bekerül a gépbe, akkor sem azért, hogy a család ne tudja nézni a kölyköt gitárhíró közben, hanem, h az Ózdi teljes brazil gépsor ne tudjon bevonulni egy tv elé meglesni a gádzsónál az új sztárvorszot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. proton
2013.05.25. 13:01
Ha beigazolódik akkor lőttek a gyűljünk össze gémelni egyett partinak. Ám mivan akkor ha egy fasza minőségű képet teszek be a kamera elé, vagy úgy fordítom a kamerát, hogy csak egy ember legyen benne a látószögében?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Tapir_606
2013.05.25. 13:11
én nem ismerem a Kinectet, de a (hő)kamera nem kép, hanem hőjel alapján számolja össze az embereket, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. CyberPunk6... MrFox
2013.05.25. 13:24
Nem vagyok xbot. Csak simán elegem van abból, hogy jön valami hír és az emberek rögtön továbbgondolják, majd tényként közlik a feltételezéseiket.

szinte biztos vagyok benne, hogy ha be is kerül valamilyen formában az xbox-oneba ez, akkor sem arról van szó, hogy nem lehet majd 3 nézőnél több, amikor játszol, de már ilyeneket közölnek, és majd amikor szóba kerül valahol akkor már tényként fogják közölni, más topicokban, más fórumokon.

Amúgy már a vhs korszakban sem lehetett nyilvánosan vetíteni például a filmeket, csak nem nagyon volt mód az ellenőrzésre. Amúgy ez is csak akkor működhet, ha kell a dologhoz a kinekt, mert 1 ember leül elé, a többek meg a látószögön kívülre és kész, ki van játszva, szóval ez ebben a formában használhatatlan. Beadtak egy szabadalmat, ennyi történt.

Amúgy a kinekt az már nem csak xboxos, hanem pc-s is lesz, na ott viszont van létjogosultsága ennek, egészen más felhasználás.

Nyugodtan játszhat majd a baráti társaság és belépőt sem kell szedni, nem ölik meg a konzol lényegét.

Persze, ha egy dologból levonunk következtetéseket, ráadásul ofc mindig egyből a lehető legrosszabbat, akkor eljuthatunk ennyire buta és sötét megállapításokhoz, mint amik elhangzottak, csak nincs sok értelme.

Azt is gyűlölöm, amikor egyik w8 topicban valaki leírta, hogy xy dolog nem működik (nyilvánvalóan nem is próbálta, hiszen ugyanott és ugyanúgy megy, mint 7 alatt), majd miután bemutattam neki, hogy nincs igaza, ott befejezte. Egy hét múlva ugyanaz az ember a következő ms hírnél tolta tovább ugyanazt amit 1 hete megcáfoltam neki, és nyomta tényként. Mindegy csak szídja és hitesse el az emberekkel az amúgy nem igaz dolgot.


Az MS nem szent, ahogy egyik nagy cég sem, a google sem, semelyik. De nem is rosszabb egyiknél sem. Mindegyik pénz próbál termelni, minél többet. Ha ehhez emberek torkát kéne elvágniuk élőben azt is megtennék. A különbség annyi a cégek között, hogy mind megpróbálja felmérni, hogy a pofátlanság és a rablás közös koordinátatengelyében hol a legnagyobb a profit. Van aki kicsit pofátlanabb, mert úgy keres többet, van akinek meg jónak kell tűnnie, mert akkor jön a több pénz. Bármelyik cég elmegy bármeddig ameddig arra van a nagyobb profit.

Én nem az ms mellett harcolok, én amellett a buta sötét mentalitás mellett harcolok, amikor az egyik céget gonosznak, a másikat jónak állítják be. NEM! Ez csakis a reklámokban és a propagandában létezik. Azért tűnik úgy, hogy az MS mellett kardoskodom, mert az ms-t szidni nagyon nagy divat, ahogy a wint is (függetlenül a nyolcastól, ez egy nagyon régi tendencia), pedig a wint szidók 90%-a soha nem is találkozott mással (nincs összehasonlítási alapja) és meg sme tudja indokolni, hogy mi is a baja vele (nem kell most pár programozó, aki tudja, én is tudom miért szar, de az átlag user aki szidja, és az átlag itt fórumozónak fogalma sincs, csak szakértőnek akar látszani, ráadásul azok nincsenek is hatással az ő felhasználói élményére).

Illetve még az ellen harcolok, hogy tudás nélkül vonjunk le következtetéseket. Ameddig jelentik be/ derül ki, hogy így működik, addig nincs miért sírni és előre elküldeni az mst a picsába.

A használt játékok körül is nagy a vita, és mindenki ps4-t ajnározza, miközben még nem tudjuk az ottani álláspontot (vagy csak én nem tudom?).
Steamen sem lehet eladni a játékodat és őket mégsem anyázza senki, pedig előbb utóbb nekik is meg kell oldani az EU-ban ezt a dolgot.
Azt sem veszi figyelembe senki, hogy a konzolgépeket mélyen áron alul adják. Egy blu-ray lejátszó, házimozi, tv-okosító, játékgép egyben 100 ezer forintért. A készülék reális ára legalább a duplája ennek (talán még több is) a benne lévő cuccokat figyelembe véve. Ezeket senki nem számolja? Szerintem részletekből ne vonjunk le következtetéseket. Majd amire azt mondják az úgy lesz, arról lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Szefmester
2013.05.25. 14:16
Szóval azt mondod hogy valaki majd egy X1 segítségével akar félnyilvános pénzbeszedős mozit üzemeltetni és a szegény M$ csak ezt a galád jogtalanságot akarja megelőzni? Semmi köze sem lehet ahhoz hogy ne akarják rákényszeríteni a családra azt hogy mindenkinek külön profilja (külön kifizetett játékokka) legyen igaz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. 5hR3kY
2013.05.25. 14:40
CyberPunk666: Megnyugodhatsz, benne lesz ez a funkció a viccboxban. Hogy honnan gondolom? Innen: http://www.origo.hu/techbazis/20130522-figyeli-a-microsoft-a-skypeuzeneteket.html Ha már van pofájuk ezt megcsinálni, akkor mit nekik egy kamerás megfigyelés? Lehet jönni azzal hogy: Na de hát nem is nézik az üzenetek tartalmát csak a linkeket! Ha már látják az üzeneteket, akkor mibe kerül a tartalmukat is megnézni/szűrni/információkat keresni bennük? A gyanús linkek szűrésre több tízezer szervert beüzemelni? Ezek madárnak néznek minket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. CyberPunk6... 5hR3k...
2013.05.25. 14:49
Gondolom nem szoktál telefonálni és e-mailezni sem. A szolgáltató köteles megőrizni az smseket hónapokig.

Amúgy az MS az említett weblapoknak is csak a header részét kéri le. A google meg a leveleid alapján reklámokat küld, és örökkön örökké őrzi a keresési előzményeidet az adatbázisában stb...

Szóval ezeket sem használod? Sőt az adobe flash például tudja kezelni a webkamerát, neked otthon/laptopon le van ragasztva?

Erről a kettős mércéről beszélek, de látom lényegtelen minden, a lényeg, hogy köcsög az ms, semmi más nem számít.


Amúgy a butaságért itt sem kell messzire menni. A kamerás megfigyeléshez nincs szükség embereket megszámoló kinectes drm szabadalomra. Minek? Ezt ennyi erővel már a mostanival xbox360-nal is meg lehet tenni. A kettő között semmi összefüggés. Szerinted, betolnak egy ilyen szabadalmat, hogy valami tök mást csináljanak? lol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. gab78
2013.05.25. 15:23
Az MS-nél egyre jobban azt érzem, hogy kényszerűségből próbál apple-t/google-t majmolni, és a lehető legnagyobb bevételre/bevételi forrásra/felhasználók lekötésére koncentrálni. És ezzel egyrészt a másik két vállalat malmára hajta a vizet, másrészt a saját bukását készíti elő. A win8 nem jött be, a WP se igazán. Hosszútávon a PS3 megelőzte a 360-at, de most nincs 1 évvel későbbi start egy időben jönnek az új konzolok, ráadásul technikailag jobb a PS4. És akkor azt a sz.r kinectet erőszakolják rá a felhasználókra. Na neee...

Amúgy nem kell azt kihúzni, elég szigetelőszallaggal leragasztani... De majd szerintem jönnek alternetív megoldások, a gyors letakaráshoz, vagy jönnek majd a kinect helyére csatlakoztatható kinect emulátorok, amivel a konzol azt érzékeli, hogy leskelődhet, de nem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. proton
2013.05.25. 15:34
CyberPunk666 szinte a fórumon az egyetlen normális értékrenddel és felfogással rendelkező ember ebben a témában. Én is próbáltam hasonló gondolatokat megosztani fórumtársaimmal de rá kellett jönnöm az emberi butaság határtalan. Sok embernek javasolnám ha nem is ad igazat cybernek legalább vegye a fáradtságot és gondolkozzon el a bejegyzésben foglalt gondolatokon hátha profitálhat belőle. Egyszóval +1 CyberPunk666-nak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. errorcode0...
2013.05.25. 15:44
-1 proton és szájbergyereknek. Kíváncsi lennék mennyit fizet nektek a shitkroszoft hogy hirdessétek itt az igét
De igazából teljesen mindegy hogy mit f*szkodtok itt. Én ha veszek is, csak akkor fogok konzolt venni ha már fel lesznek törve, és futtathatom rajtuk a másolt(letöltött) játékokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. LechooEdy
2013.05.25. 15:48
Az ötlet hatalmas ökörség, elévégre mi a Kinect, ha nem egy partikellék? Amennyire pontatlan és lassú, csak arra jó, ha ezt a lépést megtenné a Microsoft, maga alatt vágná a fát, mondjuk a többi hülye ötleteivel is ezt csinálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. razorlight error...
2013.05.25. 16:02
Ha ennyire tudni akarod, hogy mennyit fizet nekünk az MS akkor elárulom (és ezért meg fognak majd haragudni a kollégáim de nem érdekel, itt az idő hogy bevalljuk ezt a tényt).

Nos az alap fizetés az 45,256 $ havonta emmellé még jön a céges prosti és az éves szinten lekérhető 35 d*gásra fenntartott fotómodell. Jár céges kocsi és természetesen az MS fizeti a laptopunk (most már Surface Ballmer arcképpel ellátva. Minden nap ki van adva, hogy mely forumokon kell térítenünk és mennyi MS védő hozzáoszlást kell írnunk. A többi pénz (hozászolásonként 1000$ +vat) pedig maga Bill gétsz adja át egyben az éves partin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Tapir_606
2013.05.25. 16:15
errorcode06
"...Kíváncsi lennék mennyit fizet nektek a shitkroszoft hogy hirdessétek itt az igét"

állítólag nem néz senki hülyének ezután
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Balucsek
2013.05.25. 16:17
CyberPunk666: annyiból nincs igazad a panaszokra hogy ha már belerakják a gépbe onnan valami nagyon nagy személyiség jogi csodának kell történnie, hogy azt visszavonják, mégha a panaszok többsége csak rémálom is. Viszont amíg fejlesztési fázisban van ha látják, hogy fellázad a komplett vásárló tábor akkor még lehet rá esély hogy az ellenszenves feature nélkül kerül kiadásra/finomítják az igényekhez. Ha már kint van késő panaszkodni és rádöbbenni mit is tettek bele. Ahogy az ősi bölcsesség tartja "Jobb félni mint megijedni".
Elég csak a politikára gondolni ahol a sok okos politikus nem érti mi ellen tüntetnek/sztrájkolnak mikor még nincs is elfogadva, majd másnap megmondják hogy már hiába tiltakoznak már el lett fogadva...

gab78: amúgy nekem is a szigetelő szalag volt az első ötletem csak akkor meg lehet bele rakják, hogy a gépet nem hagyhatod felügyelet nélkül és legalább 1 embert kell látnia és a mélységszenzort elég nehéz kicselezni egy fotóval...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. noPublicFG
2013.05.25. 16:21
letakarom a kamerát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. razorlight
2013.05.25. 16:48
Amúgy CyberPunk666 itt a legtöbbeknek már is probléma ha valaki nem szidja össze vissza mindenhol a MS-t és termékeit. Számukra Ők (vagyis mi vagyunk) a fizettet MS bérencek.

De felteszem a kérdést miben más üzletpolitikában bármely más cég (Sony. Google, Apple)?

Tévhit az, hogy a Google ingyen add mindent. Cserébe csak az személyes adataid kell neki. Ha az MS "lehallgatja" a Skype beszélgetéseket, akkor minek nevezzük, azt hogy a Google meg elolvassa a levelezéseidet. Míg a Skype csak az url-eket ellenőrzi (ami funkció ugyan úgy benne volt a Messengerben (MSN), addig a gmail a levelek tartalma alapján jeleníti meg neked a Viagrát. Sőt az hogy lehet, hogy ha te egy kvázi veszélyes weboldalra mész és azt "blokkolja" neked a böngésző (igen a Chrome is).

Félnek itt az Orwell államtól, de ez már rég megvalósult ha úgy vesszük. Különös módon akkor is szinte mindenkiről tudtak mindent akkor amikor még az internet és minden ilyesmi még a képzeletben se létezett.

Probléma, hogy állandóan bekapcsolva legyen egy ilyen eszköz? Egyrészt létezik az áramtalanítás, ott van az hogy nem köteleznek senkit az ilyen eszközök használatára.

Másrészt meg az nem probléma hogy nagyon sok ember zsebében ott van az okostelefonjuk amiben különös módon szintén van kamera és mikrofon, sőt az esetek többségében mindig fent van a hálózaton mégse fél senki, hogy az kémkedne utánuk.

A különböző social networkököl és magáról a sima internetezéstől nem is beszélve.

De a lényeg, hogy attól, hogy az MS levédette ezt a funkciót az még nem jelenti azt, hogy ez fel is használja (lehet, hogy ép amiatt védette le, hogy más ne használja fel, aki használná is).

Attól, hogy egy oldal, vagy blog szerint ez lehet, az még nem jelenti azt, hogy van valósággal is. valaki beböfög egy meglapozatlan baromságot és máris tényként kezdik el kezelni. ez olyan, hogy, hogy van valaki akit nem kedvelek és elkezdeném róla terjeszteni, hogy vigyázatok ezzel az illetővel mert ezt meg azt tette/teszi. És itt a baj, mert ezeknek nem néznek utána, hallanak valamit és ők is beszánlak ezek terjesztésébe (álá a hoax cunamik a facebookon és máshol).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. hympyke
2013.05.25. 17:19
razorlight

És Mac -e a céges notebook?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. CyberPunk6... razor...
2013.05.25. 17:28
Bezzeg amikor az apple lebukott konkrétan, hogy gps információkat küldözget a központba?
Amikor egy google alkalmazottat azért rúgtak ki, mert nem géppel egy ai, hanem személyesen elolvasta ismerősei leveleit? Totál ugyanazt csinálja mindegyik. Ha te azt mondod, hogy a másik se különb, akkor szerintük azzal te véded, holott csak a többit is szidtad.

Ráadásul nem tudok napirendre térni afelett, hogy mégis mi a jó isten köze van a lehallgatásnak egy DRM szabadalomhoz? egyrészt a technológia levédetése nélkül (márpedig ilyen szándék esetén, célszerű nem beadni, hanem inkább titkolni) is simán megteheti, erre már a mai okostelefonok is alkalmasak, az xbox360, de a pc-k webcamerái is. Nem a drm szabadalom a kulcs hozzá. Totál irreális, de komolyan, hogy jön ehhez az egészhez a lehallgatás? Simán lehet, hogy csinálja, nem mondom, hogy nem, de a nevetséges az, hogy valaki ehhez a technológiához köti.Abban mindenki biztos lehet, hogy a lehallgatási technikákat nem nyújtják be semmilyen szabadalomban, mivel a szabadalom nyilvános, pontosan azért, hogy véletlenül se sértsd meg, aztán nem kis port kavarna, ha valaki egy ilyet beadnia, azonnal lebukna és azonosítanák.


Amúgy a nyugati átlagemberek megfigyelésének egyetlen haszna, hogy célzott reklámokat kapsz. Senki nem kíváncsi az életedre, azt elegen teszik fel maguktól is, szex is van töménytelen mennyiségben fenn. Úgy is mondhatnám, hogy érdektelenség hiányában csakis automatikus elemzéses célzott reklám és bűnüldözés. Semmi más értelme nincs.


Amúgy, ha valaki el akarja rejteni az ilyet, akkor az egész ott kezdődik, hogy hardwaresen elrejtik egy chipbe. Azt nem találja meg egy haxos kedvű emberke sem, és kiütni se nagyon fogja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. CyberPunk6... hympy...
2013.05.25. 17:30
hympyke - Az apple gyártja, IBM processzor van benne és ubuntu operációs rendszer van rá telepítve, de a touchpad az microsoft benne, de egérrel használjuk.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. errorcode0...
2013.05.25. 20:01
Kedves 6öles Tapír:
Rohadtul nem érdekel ki mit gondol rólam, én csak elmondtam a véleményem róluk. Egyébiránt a te névválasztásod sem egy nyerő dolog. Mond csak, mit gondoljak rólad ezek után?
De a témához: nincs webkamerám, minden oldalon más profilnevet, más email címmel használok, sőt! faszbuk (meg az ilyen egyéb tipusú) szarokkal sem rendelkezem. De blogom sincs, hogy az életemet és legfőképp a siránkozásaimat kiteregessem másoknak, ráadásul ha nem muszáj, nem adom meg a személyes adataimat sehol sem. Még a mobiltelefonom/net előfizetésem is más nevén van. (Tibit meg ott keresik ahol akarják.)

Lemaradt...
Szóval ott keresnek ahol akarnak. Ha a kedves shitkroszoft látni akarja a nappalimat, hát **opjon le. Várok egy törésig ami feloldja a 24 órás bejelentkezési kötelezettséget, ha nem lesz ilyen, nem fogom a terméküket megvenni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Lazahunter
2013.05.25. 20:43
errorcode06 - 2013-05-25 15:44:38

Neked sem kell a szomszédba menned ha a 'gyökér' szinonimáját keresed, elég az előszobai tükörig elfáradni
Ha meg annyit tudsz a témához tenni, hogy majd jól szétwarezolod és még büszke is vagy erre, akkor inkább ne is szólj semmit, húzd meg magad és várd ki a sorod szépen csendben otthon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Lazahunter
2013.05.25. 20:47
Ez a kamerás szórakozás egyre jobban kezd elszabadulni. Majd benne lesz az EULA-ban, hogy a gép használatával hozzájárulok a folyamatos megfigyeléshez? (még ha ez csak annyit is jelent, hogy egy szoftver figyel).

Mondjuk nem tűnik kijátszhatatlannak a dolog .... elfordítóm a kamerát, elé ültetek egy guminőt, aztán nézheti a műsort az egész kerület.
Nálam az X360 meg a PS3 is a számítógép asztal alatt van, és egy 10m-es HDMI-vel vannak a TV-re kötve, vezeték nélkülivel irányítva ... a gép a TV közelében sincs, a kanapéra sem lát rá, így lesz ez az új gépekkel is, ha lesz ... a kamera meg a fal felé fordítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gab78
2013.05.26. 00:41
Balucsek: 1 valakit látnia kell, ok erre is van ám ötletem beállítod a sarokba, már mint a kinectet, eléteszel egy kis plüssmajmot és majd azt nézegetik a microfosos majmok...

Ahogy nézem a különféle fórumokat a MS felkészülhet arra, hogy ezt a kört nagyon elbukja a PS4-el szemben... számomra is sokkal szimpatikusabb az amit a Sony kínál (legalábbis eddig), de én köszönöm szépen maradok a PC-nél, legalábbis amíg a Win7 kitart...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. peti198706...
2013.05.26. 02:26
Szecska mester ezt nagyon gyorsan orvosolná drága teknőcei védelmében.. -Egyenek inkább pizzát -S nem kell aggódni eza sz@r nem kap lét jogosultságot nálunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. mtrx220
2013.05.26. 02:39
az a helyzet, és ez szintén tény. mondta a m$ főnök úr a bejelentésen: 300e új szerver az xbox1-hez. felhőben.
joggal hőböröghet szerintem bárki, ha ezt igy összerakja.
amikor kijön egy ilyen infó a netre, természetes hogy mindenki beint.
annyiban egyetértek cyberpunk-al, hogy minden cég arra törekszik hogy minél több zsetont húzzon, minél nagyobb kontroll alatt. ez olyan amerikai mánia, paranoia, minden filmük erről szól nekik ez már kvázi természetes.
az, hogy ez kikerült - még csak pletyka szinten is, szerintem csak felmérés m$ részről. hogyan reagálnak erre vajon az emberek?
szerintem ettől függetlenül a m$ nem tanul, ahogy a többi cég sem nagyon akar. van aki sunyiban csinálja, van aki nem. aztán amikor így vagy úgy kijut az infó, akkor mindig van valami reakció.
jómagam is az eddigiek alapján a ps4-re szavaznék. aztán lehet ott is lesznek csudák. megvárjuk. gondolom, legalábbis én ezt tenném, minden cég árgus szemmel figyeli hogy mit is reagálnak az emberek.
ha nem válik be nem erőltetik, de ha igen akkor mindenki tolja ami belefér.
és amit sokan elfelejtenek: nem kötelező megvenni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Sediqwe
2013.05.26. 05:04
hatalmas balhé letakarni, elfordítani a kamerát... szal ez továbbra sem akadály a xone megvételére (főleg hogy most lett beadva a szabadalom, ellenben a xone már rég kész van... továbbá elég felületes maga a leírás is... szerintem.
Bár tény hogy csak szoftver kell hozzá, azt meg 1 pillanat alatt rá lehet pattintani a xone ra...akár úgy is hogy rejtett frissítésként.

Én megvárom a végleges 1.0 -t ami majd a boltban lesz és a szerint döntöm el hogy ps4 vagy xbox1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. KatonaKM
2013.05.26. 07:59
Tulajdonképpen annyi fáradságot sem ér meg, hogy hozzákommenteljünk a témához, de mivel tervezek még ebben a világban tölteni 30-40 évet, mégis.
Bármilyen tartós fogyasztási eszközt vásárolok, azt azért teszem, hogy megkönnyítse az életem. Bekapcsolom, megy, befejezte, elpihen és semmilyen más bosszantó vagy fáradtságot okozó gond nincs vele. Nemhogy külön erőfeszítéseket kelljen tenni, hogy ne figyelje meg a lakásomat, ne hallgatózzon bele a magánéletembe és kénye-kedvére szakítsa meg a szolgáltatást.

Ha fizettek egy ilyen eszközért, akkor birkák vagytok, a jövő rabszolgái.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. CyberPunk6...
2013.05.26. 09:16
Továbbra sem értem ezt a megfigyeléses dolgot. Ezeknek az embereknek nincs otthon webkamerájuk, okostelefonjuk, laptopba épített kamera?

Vagy ez olyan dolog, hogy a google nézhet, az ms nem? Mi alapján dől el melyik figyelhet és melyik nem? Vagy az adobe a flashen keresztül, titkoban elérhető webkamerájával...

Ám azt sem igazán értem, hogy központi témája ez még mindig a hozzászólásoknak, amikor a hír nem erről szól, és racionálisan meg lett cáfolva, hogy bármi jelentősége lenne, ráadásul az előző kinect is alkalmas erre, ha megvan mögötte az akarat. Szóval ennek a cikknek semmi köze hozzá, az összes már most a nappalikban lévő xbox360 is alkalmas erre.

Vagy valaki kitalálta és azt be tudja fogadni az agy, mert lehet ugrani, de ha megcáfolják az nem olyan izgalmas és inkább ingoráljuk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. hympyke
2013.05.26. 09:53
Ettől függetlenül sem nagyon találok okot arra hogy megvegyem az xbox one-t..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Antee000
2013.05.26. 10:13
Akik paráznak attól, hogy megfigyelik azoknak javaslom, hogy iratkozzon be Nemzetvédelmi szakra az egyetemen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mtrx220
2013.05.26. 10:23
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. mtrx220
2013.05.26. 10:28
egyébként annyit még azért hozzátennék ehhez a megfigyelés témához:
ha nem tudsz róla nem fáj. és itt a meglepetés (nem tudsz róla, később vagy kiderül vagy nem) komoly tényező is lehet az eladások vonzatában. márpedig tudjuk, hogy a profitért csinálja gyakorlatilag mindenki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. mikej95
2013.05.26. 18:38
Majd valami vidám-gyerek úgyis csinál főzött firmware-t és meg van oldva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. vivanto
2013.05.26. 22:42
Javítsatok ki, de konzolon mivel másabb a DRM felelősségi köre, mint PC-n? Csak mert az mindig is az adott alkalmazást fejlesztő feladata volt, sosem a platform és/vagy OS provideré. Utóbbi csupán adhat speciális eszközöket ennek megoldására.

Attól, hogy MS levédeti ezt a technológiát, nem az ő dolga élni vele, hanem majd a fejlesztők licenszelhetik és használhatják ha ők úgy gondolják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Gyurkov
2013.05.26. 23:25
Tényleg leszakad a pofám, ennek a következő változata már az lesz hogy megnézi a rendszer hogy tényleg te játszol e a profilod alatt és ha nem akkor kiléptet a játékból... vagy mondjuk ha te játszol de a barátod nézi, akkor fizetnie kell, hajrá MS, ezeket is le kellene védetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. m76
2013.05.27. 08:50
Nem értem ez miért probléma, befordítod a fal felé a kamerát aztán figyelje hány egér kaparászik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. m76
2013.05.27. 10:26
@vivanto

Konzolokon már az előző generációban is eszköz szintű volt a drm, nem program szintű. Ahhoz, hogy nem eredeti játékkal játszon az ember a konzolt kell feltörni és nem magát a programot. És ha ügyeskedésen kap a gyártó akkor nem a játékot tiltja le, hanem kitiltja az adott konzolt xbox live/psn rendszerből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MrFox
2013.05.27. 11:17
PSN-ről soha nem volt tiltás, maximum a játékok futásának legújabb firmware-hez kötése (ami régen rákerült a játék lemezére is pár esetben, hogy onnan is lehessen frissíteni, nem tudom, az új játékoknál van-e).

A Sony ingyen adja a PSN-t, a microsoft meg pénzt kér még a multiért is, és így a feltört konzolos az új konzol mellett vehetett újra valamilyen szintű tagságit is. (hogy nézegesse a reklámokat).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. MrFox
2013.05.27. 11:24
m76: valószínűleg a mikorfos nem hülye, és felismeri a rendszer, hogy éppen mit lát, ráadásul IR tartományban is figyel, és a mikrofon akkor is aktív marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. MrFox
2013.05.27. 11:26
PSC

"Berlin - Peter Schaar, a német Federal Data Protection (adatvédelmi hatóság) munkatársa, aki szövetségi adatvédelmi biztosként tevékenykedik, nemrégiben aggodalmát fejezte ki a német Spiegel magazin online felületén a Microsoft Xbox One konzoljához kapcsolt és kötelező tartozékként bejelentett Kinect 2.0 kamerával kapcsolatban.
Tudvalevőleg mind a Sony, mind pedig a Microsoft új típusú kamerát gyárt majd asztali konzoljához a következő generációban, mely eszközök talán többet is látnak, érzékelnek és nem mellesleg jelentenek a játékosok személyes szférájából, mit az elfogadható és törvényes lenne.

Schaar szerint a Microsoft kamerája például "folyamatosan mindenféle reakciót rögzít a felhasználóról, mint például reakciósebesség, tanulási folyamatok, vagy érzelmi állapot". A felhasználónak ugyanakkor nincs sem beleszólása, sem lehetősége ellenőrizni, hogy a kiadó hogyan használja fel ezeket az eredményeket, mikor törli le őket archívumából, vagy milyen harmadik, külső félnek adja tovább azokat.

Peter Schaar az Xbox One-t "megfigyelő" eszköznek titulálta felszólalásában.

*FRISSÍTVE*

Nem csak az említett német, de egy ausztrál szakértő is megszólalt a Microsoft kamerájának ügyében. Tim Vines, a helyi Civil Liberties Australia emberjogi szervezet vezetője is kritizálta a Kinect 2.0 készüléket és a Microsoft terveit, mondván a kiadónak "rengeteg kérdésre kell felelnie", mielőtt forgalomba hozhatná a terméket Ausztráliában.

Vines szerint a felhasználóknak meg kell adni a lehetőséget, hogy a kamera kikapcsolása mellett is használhassák majd az új konzolt. Amennyiben ezt nem teszik lehetővé, az emberek "inkább ne vegyék meg" a készüléket. A szakértő azt mondja, ebben a formában az Xbox One kimeríti a "megfigyelő rendszer" fogalmát bizonyos ausztrál törvények szerint, így a Microsoft köteles tájékoztatni a felhasználót arról, a begyűjtött személyes adatoknak mi lesz a sorsa. "
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. CyberPunk6... MrFox
2013.05.27. 12:38
Meg is van az egésznek az oka, erre még én sem számítottam, de nem is hülye ötlet...

(mivel nincs kereskedés az adott oldalon így remélem nem baj, hogy linkelem)

http://pcforum.hu/hirek/15015/Ajandekokkal+es+penzzel+jutalmazna+a+TV-nezest+a+Microsoft.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. attila4go
2013.05.27. 12:47
mocskos microsoft. ennyit a gépről... tuti, hogy nem veszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. felziusz
2013.05.27. 13:11
2 kislurkó versenyzik az tuningautókkal, anyu besétál a szobába és reszetel az xbox Szép világ lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Vizion
2013.05.27. 14:07
EMBEREK! No para!

Még gyerekkoromba a filmeken is az volt, hogy egy fotót raktak a kamera elé... Szerintem menni fog ez ezzel is :9
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nemlehet
2013.05.27. 16:52
nem valószínű, hogy menni fog, mert ugye infra tartományban is vesz (ezért működik sötétben is) tehát egy élő embert meg tud különböztetni egy bábutól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Simba
2013.05.27. 19:48
Á tuti, hogy nem lesz ilyen az új dobozban. Le is húzhatnák a rolót, mert kb ilyen feltételek mellett a kutyát nem érdekelné a flancos dobozuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2013.05.28. 04:15
CyberPunk666: Nem hülye ötlet? Archievementeket kapsz majd a TV nézésért? Gratulálok! Már így is hülye a sok TV nézéstől a jelenlegi generáció, és még erre akarnak rádobni egy lapáttal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Balleno
2013.05.28. 09:46
Pletykákról cikket írni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6... 5hR3k...
2013.05.28. 09:52
Kereskedelmi oldalról nézve egyáltalán nem hülye ötlet. Most mindenki elkapcsol a reklámokon, így pedig hogy aki nézi az biztosan nézi is, és sokkal többet ér / drágábban eladható a hirdetési felület.

Ezt a reklámozók imádni fogják $$. Az MS nagyon úgy néz ki, hogy a környező cégeket akarja nagyon kiszolgálni, és ha ez sikerül, akkor könnyen maga köré gyűjtheti őket. Érdekes módszer, de innen is meg lehet közelíteni a harcot.

Kíváncsi leszek a ps4 részleteire, arról mikor lesznek meg a részletek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.05.28. 10:14
Cyberpunk666
"Az MS nagyon úgy néz ki, hogy a környező cégeket akarja nagyon kiszolgálni, és ha ez sikerül, akkor könnyen maga köré gyűjtheti őket."

Sajnos ez a fő gond, hogy nem a játékosokat, hanem a környező cégeket akarja kiszolgálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... Digu
2013.05.28. 10:36
Ha sikerül, akkor viszont vagy veszel xboxot vagy nem lesz tartalom ^^

Amúgy szerintem a konzolosok többsége pont nem IT szakértő, megveszi és kész. Én ilyen hely alapján nem vonnék le következtetéseket a sikerről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!