iPon Hírek

Xbox-szal kapcsolatos domaineket szeretne megkaparintani a Microsoft

Dátum | 2012. 05. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Habár perről egyelőre nincs szó, a domain-címek tulajdonlásáért felelős hivatal felé már jelezte a Microsoft, hogy több, az Xbox branddel kapcsolatos domain cím jog szerint őket illetne meg. Az XboxPhone.com, az XboxTablet.com az Xbox8.org és az XboxCompanion.com valamint XboxLiveTV.com mind egy kínai lakos, Cheng Juan kezében vannak. Ezekből némelyik különböző oldalakra mutat, némelyiket pedig egyébként is árulja az úriember.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy ezek közül bármelyik terméket, például az Xbox Tabletet ténylegesen tervezné a cég, a legtöbbször pusztán presztízs jellegű okai vannak annak, hogy a cég termékeihez, vagy lehetséges termékeihez köthető domain címek ne mindenféle véletlenszerű oldalra mutassanak.

Nem ez az első eset, hogy a Microsoft meg akar kaparinteni egy-egy domain címét: tavaly a Halo4Beta.biz címen futó oldal azt állította, hogy hivatalos Halo 4 bétakulcsokat osztogat, ezzel sok látogatót húzott csőbe. A Microsoft jogi osztálya lecsapott, és hamarosan megszüntették az oldalt, a domain pedig az ő tulajdonukba került.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!