iPon Hírek

Xiaomi: Az elődjénél is hosszabb üzemidővel jön a Mi Max 2

Dátum | 2017. 05. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Régóta lehetett már pletykákat hallani a Xiaomi legújabb óriásmobiljának érkezéséről, és ezek a híresztelések be is igazolódtak, a kínai alakulat lerántotta a leplet a Mi Max új generációjáról. Ez a készülék tényleg több tekintetben is a maximumot jelenti a Xioami kínálatában.
A tavaly bemutatott Mi Maxhoz képest az újdonság nem növekedett tovább, 6,44 hüvelykes a megjelenítője. A tervezők által felhasznált panel az NTSC színtér 72 százalékát képes megjeleníteni, a felbontása 1920 x 1080 képpontos és 450 nites a fényereje, így már napsütésben is elfogadható képminőséget nyújthat. A bekapcsolást követően az Android 7.1.1 operációs rendszer tárul majd az érdeklődők elé, ami persze itt a MIUI 8 grafikus felületét viseli. A mobiltelefon előlapi kamerájával 5 megapixeles önarcképeket lehet majd készíteni, a videocsevegések alkalmával pedig Full HD támogatással lehet számolni – már amennyiben a sávszélesség is engedi. Ez a képalkotó egy olyan lencserendszer mögött lakik, ami F/2.0-s apertúrával operál és 85 fokos a betekintési szöge, hogy akár többen is ráférjenek a szelfikre. Most pedig térjünk át a főkamerára, melynek az alapját már egy 12 megapixeles szenzor adja. A Xiaomi a Sony IMX386 érzékelőt vetették itt be, ennek megfelelően van PDAF támogatás és az egyes pixelei 1,25 mikron méretűek. A hátra tekintő optikát F/2.2-es apertúra jellemzi és egy kéttónusú LED-es villanó van mellette.
A Qualcomm középkategóriás Snapdragon 625 platformja található a Mi Max 2 színfalai mögött. A 14 nm-es csíkszélességen előállított központi chip kizárólag Cortex-A53 magokat vonultat fel, de ezek akár a 2 GHz-es órajelet is elérhetik, szóval nem lehet panasz a teljesítményre. A játékok és egyéb grafikus feladatok alkalmával pedig az Adreno 506 IGP kerül majd az előtérbe. A friss sikervárományosba 4 GB-nyi rendszermemóriát pakoltak a tervezők, így az biztos, hogy a multitaskinggal nem lesz probléma, akár még több játék is megférhet egymás mellett a RAM-ban. A szerkezetet kétféle kivitelben lehet majd megvásárolni a tárkapacitást figyelembe véve; már az olcsóbb gép is 64 GB-tal lesz ellátva, a némileg magasabb áron forgalomba kerülő konstrukciónál pedig 128 GB-tal lehet számolni. És még a bővíthetőségről sem kell lemondani. 4G LTE hálózati modemmel jön a Mi Max 2, ami meg lett toldva VoLTE eljárással is. A kapcsolati lehetőségek sorában ezen felül van még kétsávos Wi-Fi MIMO antennával és 802.11ac támogatással, továbbá akad Bluetooth 4.2 modul és A-GPS vevő is, valamint egy infraportról is beszámolhatunk, amivel szinte minden távirányítót ki lehet váltani. Van Dual-SIM lehetőség is, de csak hibrid módon.
A Xiaomi már a legolcsóbb okostelefonjait is előszeretettel csomagolja fém házba, így nem meglepő, hogy a Mi Max 2 alumíniumötvözetbe lett bújtatva (az antennacsíkok nincsenek szem előtt, alul és felül futnak el). Az újdonság egyelőre csak arany színben tűnt fel. Említést érdemel még, hogy C-típusú USB csatlakozóval felszerelve jön a masina, és az ujjlenyomat-olvasónak sincs híján – ez hátoldalára került. Sztereóban szólal majd meg a mobil. A tervezők a hivatalos közlemény szerint 0,7 millimétert tudtak faragni a Mi Max keretéből, így a Mi Max 2 már kompaktabb lett egy leheletnyivel, de még így is 174,1 x 88,7 x 7,6 milliméteres a térfogata. A tömege pedig még növekedett is, 203 helyett már 211 grammot nyom, de szerencsére nem indokolatlanul. A tavalyi modell egy 4850 mAh kapacitású akkumulátorral került bevetésre, ami elegendőnek bizonyult az átlagos üzemidő eléréséhez, a Mi Max 2 viszont rálicitál erre, és már egy 5300 mAh-s telepet vonultat fel. Egy töltéssel 57 órán át (!) lehet vele telefonálni, videózással pedig nem kevesebb mint 18 órát vészelhet át. Mondanom sem kell, hogy itt a gyorstöltésnek nagyon fontos szerepe lesz, a Quick Charge 3.0 eljárást használja a szerkezet.
A Xiaomi Mi Max 2 napokon belül elrajtol a hazájában, Kínában – ha minden jól megy, június elsején debütál. Az óriási kijelzővel és akkumulátorral felszerelt okostelefonért alapjáraton 250 dollárnak megfelelő összeget kell majd leszurkolni, ha azonban valaki a 128 GB-os tárkapacitásra vágyik, annak már nagyjából 290 dolláros vételárral kell számolnia.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!