iPon Hírek

Xigmatek PC ház vezeték nélküli akkumulátortöltővel

Dátum | 2014. 03. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Xigmatek egy új, különleges számítógépházat mutatott be, amely a Midgard III nevet kapta. A letisztult, egyszerű dizájnnal érkező újdonság első ránézésre nem tűnik különösebben érdekesnek, pedig az: a tetőlapja alatt megbújik egy Qi szabványos vezeték nélküli töltő, aminek hála a Qi technológiás mobileszközök akkumulátora egyszerűen és kényelmesen tölthető – csak rá kell tenni az adott készüléket a számítógépház tetején található egységre, amelynek pontos helyét egy piktogram is jelzi.
A vezeték nélküli akkumulátortöltést lehetővé tevő modul egy egyszerű MOLEX tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot. Az egység a +5Vsb ágra csatlakozik, így akkor is élvezhetőek a vezeték nélküli akkumulátortöltés adta előnyök, ha a PC éppen ki van kapcsolva – de a tápegység azért áram alatt van.
A Midgard III 260 milliméter széles, 515 milliméter magas és 409 milliméter mély. Az acélból és ABS típusú műanyagból készített termék belsejében Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú alaplap kaphat helyet, magán az alaplaptálcán pedig ezúttal is jelen vannak a szokásos kivágások.
A 3,5 hüvelykes és 2,5 hüvelykes adattárolókat fiókos rendszer fogadja: a fiókokban összesen hat darab 2,5 hüvelykes vagy 3,5 hüvelykes meghajtó fér el. A ház felső traktusában három darab 5,25 hüvelykes bővítőhelyet alakítottak ki. Ha a HDD bővítőkereteket a házban hagyjuk, 330 milliméternyi hely áll a videokártyák rendelkezésére, ami a legtöbb esetben bőven elég lehet, de ha mégis több hely kell, a HDD keretek igény szerint eltávolíthatóak. Processzorhűtőből egy maximum 160 milliméter magas példányt nyel el a Midgard III, PCI slotból pedig összesen hét áll rendelkezésre.
A ház belsejében az előlap mögött két darab 120 milliméteres, a hátlapon és a ház alján egy-egy 120 milliméteres, a ház tetején pedig két darab 140 milliméteres ventilátor fér el. Aki folyadékhűtő rendszerben gondolkodik, örülni fog a ténynek, hogy a ház tetején akár egy 140 x 280 milliméteres hőleadó radiátor is gond nélkül elszállásolható.
Az elegáns Midgard III előlapi portjai között két USB 3.0-s és két USB 2.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. A Midgard III pontos megjelenésének időpontja, illetve várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. MR_47
2014.03.11. 20:05
Elég furcsa, hogy 260 milliméter széles, de csak 160mm-ig támogatja a CPU hűtőket. Hol veszik el ez a 10 centi?
Anyagvastagság + wiring space + távtartók 5-6 centi max - a hiv oldalon is ennyit írnak pedig...

Egy Fractal Design Arc Midi R2-be 180mm-es fér el, miközben 230mm széles.
A Midgard II-be szintén 160mm-es fér, de csak 205 mm széles és ott is van elég jó wiring space.

És csak 120-as ventik mennek bele ilyen szélességgel, ez is milyen már.
Oldalán miért nincsen szellőző vagy ventihely?
Az árára nagyon kíváncsi leszek.

Egyébként nagyon szép ház, hogy vmi jót is mondjak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gyenesmart...
2014.03.11. 20:50
A +5Vsb az nem az ATX csatlakozón van rajta? Vagy molex akkor is ad le áramot amikor ki van kapcsolva a gép? Vagy csak én tápomon nem ad le akkor semmit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim MR_47
2014.03.12. 02:12
Én azt nem értem, hogy hogyan lehet ez a ház 260 mm széles, mikor teljesen ugyanaz a váza mint a Midgard II-nek (a tetőpanel kivételével), és semmi nem emelkedik ki a váz síkjából oldalirányban. Szerintem ott lesz a hiányolt hely, csak 205 mm széles.

"A Midgard II-be szintén 160mm-es fér, de csak 205 mm széles és ott is van elég jó wiring space."

Wiring space megér egy misét, nálam egy harisnyázott 24 pin ATX kábelt ha már fed egy szintén harisnyázott molex, akkor a ház oldalát már úgy kell felerőszakolni.

"És csak 120-as ventik mennek bele ilyen szélességgel, ez is milyen már."

2x140-es venti együtt túl magas lenne, a szélességnek ebben nincs sok szerepe."Oldalán miért nincsen szellőző vagy ventihely?"

Sehol nincs szellőző vagy ventihely, design döntés, ha jól megnézed a vázat, a szellőzőnyílások a vázszerkezet körül vannak, egy egységes ívben a tetőpaneltől a ház talpáig. Porszűrésre, hőelvezetés hatékonyságára így kíváncsi leszek.

Amúgy szerintem ez a ház egy hatalmas nagy visszalépés Midgard II-höz képest. Design jeles, funkcionalitás gyatra.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jocek
2014.03.12. 09:16
Jó kis ház ez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. umi92
2014.03.12. 18:09
szerintem kicsit cm 690 III utánzat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.12. 18:40
Kíváncsi vagyok, mikor javítják ki a hibát a hiv honlapon, mert még mindig 260 mm szerepel.

2x140-es venti együtt túl magas lenne, a szélességnek ebben nincs sok szerepe.

Igen, ezt úgy értettem, ha már olyan széles, megoldhatták volna úgy, hogy lehessen. Az említett FD Arc Midibe is lehet, pedig nincs olyan magas, mondjuk annak csak 2 db 5,25-ös hely van elöl, de mind1 is, nem akarok ezen lovagolni, mert akárhogy is, én is hasonlóan látom:
nagy visszalépés Midgard II-höz képest. Design jeles, funkcionalitás gyatra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim MR_47
2014.03.12. 19:33
Éppen ma álltam neki méregetni, tényleg használna neki ha kicsit magasabb lenne, mondjuk ha az elejébe férne 2x140-es venti (a 3x5,25-ös hely megtartásával), akkor lenne elég hely egy 240-es radiátornak is.

Jelen pillanatban ez még az 5,25-ös bővítőhelyek alsó lemezének a kivágásával sem lenne megoldható, mert túl alacsonyan van az a 2x120-as venti, és hiába vágná ki az ember a számítógépház alját is, pont útban van a ház talpa (amit nem lehet csak úgy lehagyni a gépházról, mert akkor a táp fullad meg). Persze ettől még nem lehetetlen a dolog, csak illendő úgy tervezni egy gépházat alapból, hogy a végfelhasználónak ne kelljen szétbarmolnia, a két ventilátor egymás alatt/felett viszont erősen ingerli az embert hogy vízhűtésben gondolkozzon, aztán mérgelődik ha millimétereken bukik az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!