iPon Hírek

XO laptop akció november 12-én

Dátum | 2007. 09. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az OLPC (One Laptop Per Child) mozgalom egy meglehetősen furcsa, ám de rendkívül ötletes akcióval rukkol elő november 12-én, az akció viszont csak két hétig él. A szervezők kitaláltak egy olyan akciót, amelynek keretein belül 399 dollárért vásárolhatják meg a fejlett országok lakói az XO laptopot, ám ebben a 400 dolláros árban benne van egy második laptop is, amelyet viszont nem a vásárló, hanem egy fejlődő országban lakó gyermek kap meg.


Az akció két hétig tart, így minden egyes megvásárolt laptoppal támogatják a vásárlók a fejlődő országok gyermekeit, hiszen így ők is hozzájutnak vásárlásonként egy darab noteszhez. A projekt a "Give 1 Get 1" címet kapta, amely szabad fordításban annyit tesz, hogy "adj egyet, tarts meg egyet". A 399 dollárba kerülő konfigurációkat a szervezők tervei szerint Karácsonykor kapják majd meg a vásárlók.

A kezdeményezés promóciós célokkal jött létre, illetve azért, mert az OLPC csapat tagjai bíznak az emberek segítőkészségében és remélik, hogy sokan támogatják majd a fejlődő országok gyermekeit egy XO laptop megvásárlásával. Elemzők szerint az akció másik oka, hogy az OLPC project XO notebookjai kezdenek túl drágák lenni a fejlődő országok kormányainak ahhoz, hogy gyermekeknek vásárolják meg őket. A kezdeményezésben szereplő notebookokat elsőként az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában lehet majd megvásárolni, a fejlődő országok közül először Thaiföld, Uruguay, Nigéria, Brazília, Líbia és Ruanda gyermekei kaphatnak XO laptopokat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.24. 15:49
Az OLPC (One Laptop Per Child) mozgalom egy meglehetősen furcsa, ám de rendkívül ötletes akcióval rukkol elő november 12-én, az akció viszont csak két hétig él. A szervezők kitaláltak ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!