iPon Hírek

XP-s lesz az Eee PC-k kétharmada

Dátum | 2008. 03. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Felfedte az ASUS, hogy az idén kiszállításra kerülő Eee PC-jeik mintegy kétharmadára XP-t fognak előtelepíteni - ezeknek az ára $390 és $400 körül várható majd; ennek megfelelően az XP-s példányok a középkategóriások és a zászlóshajónak is tekinthető Eee PC 900-asok lehetnek.

Alvin Kwock, a JP Morgan elemzője szerint a Windows-os Eee PC-k már csak azért is jelenthetnek vonzóbb alternatívát a fogyasztóknak, mert a legtöbben továbbra sincsenek igazán hozzászokva a Linux-alapú gépek használatához.

Tavaly az ASUS mintegy 300.000 db Eee PC-t szállított ki, az idei évre pedig nem kevesebb, mint 5 milliót terveznek. A visszajelzések szerint az Eee PC-k Európában a legkelendőbbek, és nincs túlságosan lemaradva Kína és a környező ázsiai-csendes-óceáni térség sem.

Mind az ASUS, mind a Microsoft tisztában vannak vele, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek még ebben az üzletben, és szándékukban is áll kiaknázni őket; ennek érdekében az is több, mint valószínű, hogy az olcsó modellekhez tervezett Windows-szoftverek árait is kellőképpen mérsékelik majd a hagyományos verziókhoz képest, ezzel is elősegítve a gépek viszonylagos olcsóságát és minél gyorsabb elterjedését.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!