iPon Hírek

Xperia E-vel köszönti az új évet a Sony

Dátum | 2012. 12. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony bejelentette az Xperia E-t, ami feltehetően a jelenlegi belépő modellt, a Tipot váltja majd 2013 elején. Az új készülék nem hoz radikális változásokat, de mindenben egy hajszállal fentebb lép, mint az elődje, így az összkép eléggé kellemes lett, és a siker szinte már borítékolható. Ráadásul azokat sem hagyják cserben, akik két SIM-es eszközre vágynak, ugyanis lesz E Dual is.


Az Xperia E szoftveresen nem hoz szégyent a gyártó nevére, ugyanis már az első bekapcsoláskor a Jelly Bean (Android 4.1) köszönt minket - pedig valóban olcsó konstrukcióról beszélhetünk. A masina szívében egy MSM7227A dobog, mely egy 1 GHz-es Cortex-A5 magot és egy emelt órajelű Adreno 200-at takar. A SoC mellett 512 MB-os rendszermemória és 4 GB-nyi tárhely fogad minket. Természetesen az utóbbi szűkösségére megoldást jelent a microSD kártya támogatás, így ez csak elsőre hangzik rosszul.

Az "E" egy 3,5 hüvelykes panelt kapott, mely HVGA (320 x 480) felbontásnak ad otthont. Sajnos csak egy kamerával lesz ellátva, ami a hátlapon helyezkedik el, és 3,2 megapixeles fényképek, valamint VGA videók készítésére ad lehetőséget, ám csak jó fényviszonyok mellett, mivel LED villanó nincs mellette. A 114 x 61,8 x 11 milliméteres és 116 grammos okostelefonban ezeken felül van 3G HSDPA modem, GPS vevő, Wi-Fi és Bluetooth modul is. Az 1500 mAh-s telepről 6,3 órányi telefonálásra nyílik lehetőségünk, mielőtt teljesen lemerülne, ami nem éppen sok. 


A dupla SIM-es változat Xperia E Dual néven debütál majd, és a plusz SIM foglalat mellett szinte minden éppen olyan marad, mint a sima társánál. A szoftveres oldala viszont tartogat egy kellemetlen – és egyben érhetetlen – meglepetést, ezen ugyanis már nem a Jelly Bean fog futni, hanem a több mint egy éve leleplezett Android 4.0 (ICS), és csak frissítés formájában valamikor a későbbiekben jön rá a 4.1-es variáns.
 


Az Xperia E feketében, fehérben és rózsaszínben lesz megvásárolható, míg a Dual esetében a fekete és arany színek közül válogathatunk. A megjelenési dátumot pontosan nem jelölték meg, csak annyit lehet tudni, hogy az év elejére várható. Az ára is tisztázatlan egyelőre, de a Tipo környékére várható, ami jelenleg szolgáltatótól függően 30 ezer körül mozog. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. tixem
2012.12.07. 19:20
de az a vas könyörgöm, 2011-es xperiákba ha tudtak tenni msm8255-öt ezekbe miért nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. myckie2
2012.12.07. 20:34
Ugyan ilyen hardver van az Xperia J alatt, ami az ICS miatt akadt mint a halál. Ezt már el se merem képzelni. (Osztálytársam vett egy Xperia Tipo-t, és nem telt 1 hét és úgy lefagyott a teló, hogy ki kellett venni az aksit. Ráadásul a telefonon csak egy letöltött játék volt. Úgyhogy ezeket a belépő szintű vackokat nem ajánlom senkinek, hiába néz ki jól...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Hellpeter
2012.12.08. 09:38
nekem tipo-m van, picit több odafigyelést igényel, de ha pl a pc-det rendben tartod, erre is automatikusan vigyázni fogsz. szerintem jó kis, gyors teló a tipo, tehát ez is az lesz, főleg az újabb androiddal, csak a beállításokkal okoskodni kell, mert egy csomó marhaságot(alap android betegség) elindítana, meg nem zár be, stb. ez a teló, ahogy nézem ,a + 200mhz procin meg a kicsit laposabb dizájnon kívül semmit nem tud... viszont az atom gépigényü 3d játékok némelyikén kivül visz minden progid, gamet szépen. aki meg cs-ezni meg mmorpg-zni akar, az csattanjon le az asztali pc-je mellé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2012.12.08. 14:32
Azt nem értem, hogyha a Sony már 2011-ben jobb hardverű telefonokat adott ki hasonlóan alacsony áron (Xperia Mini, Live with Walkman), akkor most mi ez a visszafejlődés? Persze a konkurenciához képest még mindig jobb, de a Sony-hoz képest már rosszabb.

A másik amit nem értek, hogyha egy belépőszintű telefont lehet bővíteni SD kártyával, akkor a 100+ ezres telefonokat miért nem? Mintha valami hatalmas technikai bravúr lenne, gondolom azért, hogy +100 dollárért vedd meg a 8 helyett 16 gigásat, amit ha memóriakártyával bővítenél akkor kb 10 dollárból meg lehetne úszni.
Persze az unibody kialakítású telefonoknál egyértelmű, hogy nem megoldható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. warzone12
2012.12.08. 16:23
HUFEUR mivel a Sony nem áll éppen a gazdasági helyzet csúcsán, gondolom a legolcsóbban megkapható dolgokat beleteszik és így is próbálnak az árakon faragni. Egy normál embernek 1ghz az 1ghz, csak akik értenek is hozzá na annak más a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. r-chee
2012.12.08. 16:54
Alja és a teteje igen elcseszetté teszi. Maradhatott volna a szögletesebb formavilág.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!