iPon Hírek

Xperia Z: 40 nap alatt 4,6 millió készülék

Dátum | 2013. 04. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az eladási örökranglista második helyére állhat fel az Xperia Z, a Galaxy S III mögé, ami bizony elképesztően jó teljesítmény ahhoz képest, hogy a Sony milyen elvárásokat támasztott előzetesen. A vállalat állítólag 10 millió Xperia Z értékesítését tűzte ki célul 2013-ban, ami a kialakult helyzetet látva játszi könnyedséggel lesz teljesíthető. Amennyiben a tendencia kitart, akár ennek a háromszorosa sem zárható ki. A "probléma" nem a becsléssel van, hiszen a 10 millió reális cél lett volna, azonban az Xperia Z váratlan sikert ért el.

Az 5 hüvelykes, FullHD felbontással operáló zászlóshajó esetében egyelőre hivatalos adatokat nem kaptunk, ami azért furcsa az állítólagos rekord kereslet tükrében. A mostani információk a kínai HK-Androidtól származnak, akik megbízható forrásra hivatkoznak. A vízálló mobiltelefon az idei év meglepetése lehet, hiszen ezzel a teljesítménnyel a Sony a mobilpiac egyik stabil szereplőjévé válhat, több év sikertelenséget követően. Hogy miért ekkora meglepetés a szereplése? Az Xperia Z azért korántsem annyira összeszedett, mint a legtöbb riválisa - ám tény, hogy talán minden idők legjobb Sonyjáról beszélhetünk. A szoftveres oldala nagyon szerény, a kamera szoftveres gondokkal küzd, és nemrégiben egy másik hiba is érzékenyen érintett több telefont és azok felhasználóját. Ezt mostanra a Sony javította egy gyors frissítéssel. Továbbá első sem volt semmiben, hiszen a HTC Butterflyjal jött az 5 colos, 1080p-s HD panel, az Optimus G-vel pedig a négy Krait magos chip. Az Xperia Z-t mindezek látszólag nem árnyékolták be, hiszen máris több millió ilyen eszköz szaladgál a világban.

Az Xperia Z-nek tehát nincs könnyű dolga, de nagyon jól jött ki neki a lépés. Az ellenfelek táborát olyan eszközök alkotják, mint az LG Optimus G Pro és a HTC One, hamarosan pedig jön a Galaxy S4 is. Viszont a HTC ellátási problémákkal küzdött, és alig néhány százezer példányon tudtak túladni, az Optimus G Pro pedig inkább egy fokkal nagyobb ligában hódít a maga 5,5 coljával. Minden a Sony malmára hajtotta a vizet eddig. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul az idei év első negyedéve a Sony szemszögéből. A hivatalos jelentések és a legfrissebb piaci elemzések a közeljövőben várhatóan nyilvánosságra kerülnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. NorbeArt
2013.04.18. 10:02
Nem vagyok képben, ezért megkérdezném: van még 5" kijelzőméretű, fullHD felbontású, vízálló mobil piacon, vagy csak ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. aAron_
2013.04.18. 10:20
NorbeArt: biztos hogy van, de leginkább Kínában/ázsiai piacon, itthon nincs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. maci
2013.04.18. 10:58
Ilyenre cserélném a Defy+-t, ha fele ennyibe kerülne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Dzsano
2013.04.18. 10:58
Azé' hozzámvághatna egyet valaki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ejcy
2013.04.18. 11:14
nekem "csak" Xperia S van de az is nagyon jó kis masina, SONY most jó úton jár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NorbeArt
2013.04.18. 11:41
Ha nagyobb gyártónak nincs ilyen specifikációjú készüléke, akkor viszont nincs min csodálkozni; a Sony csak észrevett, és betöltött egy piaci rést. Ha nagy sikere lesz, akkor jön majd a konkurencia hasonló cuccokkal.
maci: nekem is Defy+ van, és pont a strapabíró mivolta miatt vettem. Ha ez is úgy bírja, akkor nálam is nagy esélyes utódjelölt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. piter
2013.04.18. 21:44
Azé' hozzámvághatna egyet valaki.

Dzsano ez nem utes allo,hanem csak viz!Engem inkabb az erdekelne mennyi ideig birja viz alatt!vagy csak amolyan cseppallo!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. maci
2013.04.19. 13:05
IP67-es szabvány. 1 méter mélyen fél órát kell kibirnia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!