iPon Hírek

Xpoint: egyedül a világ ellen

Dátum | 2009. 08. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Ismét retteghet az MS, de most legalább nincs egyedül, sőt, bőven akad társasága. Az Xpoint Technologies ugyanis gyakorlatilag mindenkit, aki csak számít az informatikai és a kommunikációs világban, beperelt a klasszikus "szabadalomsértők!" felkiáltással.

A lista bizony igen hosszú, nem árt hozzá nyugágy, hideg ital és sok mély lélegzet: Microsoft, Intel, AMD, HP, Nokia, nVidia, Dell, Google, Apple, Sony, LG Electronics, Philips, RIM, Motorola, Palm, Qualcomm, Freescale, Texas Instruments, T-Mobile, Sony Ericsson, HTC, AT&T, Verizon, Sprint Nextel, Marvell, QuickLogic, Cellco és Cypress Semiconductor.

Ők tehát állítólag mindannyian, az elsőtől az utolsóig, megsértették az Xpoint 5.913.028-as számú szabadalmi bejegyzését. Ez egy, "a kliensek és a szerverek közti adatátviteli rendszert és metódust" ír le. Állítólag "nagyban fokozza a különböző elektronikai készülékek funkcionalitását, különös tekintettel az adatfeldolgozókra".

Hogy pontosan mekkora kártérítést is követel az Xpoint, az egyelőre még nem derült ki, de ha a temérdek vádlott közül akár csak egyetlen egyre is sikerül rábizonyítaniuk a vádat, nagy valószínűséggel már akkor is szép összegre számíthatnak. Efölött pedig már gyakorlatilag minden újabb bizonyított "szabadalomsértés" bónusz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Hc Toxic
2009.08.27. 17:36
VISSZA A HIRHEZ

Az Derék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lancelot23
2009.08.27. 17:55
Már megint egy csődbe menő cég akar pénz szerezni, mint aki a MS-t vádolja az office miatt most más miatt vádolja. De hogy jönnek ide a CPU és a VGA gyártók vagy a gépgyártók az passz. Az még értem hogy a MS-aki a programokat csinálja vagy a T-Mobile-t vádolják mert ott van ilyen, de a többinek mi a köze az adatok ilyesfajta továbbításában az rejtély. A többiek csak tárolnak vagy csak közvetítést csinálnak nem ők fejlesztették a rendszert. A Linux-t miért nem vádolták ezzel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. arkman
2009.08.27. 18:44
A szabadalom eléggé érdekes
MS-t nem a programok miatt perelték be szerintem, hanem az X-box miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. twollah
2009.08.27. 20:40
Vegul is igy is lehet penzt csinalni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gedezoli
2009.08.28. 08:20
Ez kb. így hangozhatott, amikor a cég összes embere összeült, hogy akkor ki mit csinál, hogy a cég talpon maradjon:
-fejlesztők: fejlesztenek kicsit, másolnak máshonnan kicsit, és valami új nevet adnak, valamilyen eladható nevet
-marketingesek: valamit el kellene adni
-jogászok: hát nekik nincs dolguk, és ha már fizetik őket, akkor dolgozzanak meg a pénzért... pereskednek, írnak egy nagy nevekkel teli listát, és megpróbálnak bíróságon keresztül pénzt szeretni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!