iPon Hírek

YotaPhone: E-Ink és hagyományos kijelző egy telefonban

Dátum | 2012. 12. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oroszországból érkező androidos okostelefon meglehetősen furcsa öszvér, sokaknak talán a gyerekkorból ismerős átfordulós autó juthat eszébe róla, ugyanis a készülék egyik oldalán egy E-Ink panel található, míg a másikat egy TFT-LCD tölti ki.

A főkijelző és az e-papír is 4,3 hüvelykes képátlóval rendelkezik és mindketten Gorilla Glass-szal lesznek védve. Az LCD-t 1280 x 720 képpont alkotja, míg a túloldali E-Ink esetében kb. 200 PPI-s pixelsűrűséget kapunk. A másodlagos megjelenítő nem csak olvasásnál jöhet jól, hanem az értesítéseket is megnézhetjük itt, és ez töredék energiát vesz majd igénybe, így a gép üzemideje a gyártói becslések szerint, akár 50 százalékkal is kitolható.A Yota eszköze két kamerát kapott: az e-papír társa egy 12 megapixeles egység LED villanóval felvértezve, az LCD mellett felett pedig egy 720p-s HD felbontású van, mely a videócsevegések bonyolítására szolgál. A SoC szerepében egy dupla Krait magos Qualcomm Snapdragon S4-es lesz, ami 1,5 GHz-es órajelig skálázódhat, az IGP szerepét pedig egy Adreno 225-ös kapta meg. A chip mellett 2 GB-nyi rendszermemória és 32 vagy 64 GB tárhely lesz. A háttértár méretét nem szabták ugyan szűkre, de ha valakinek így is kevés lenne, nyugodtan megtoldhatja egy microSDHC segítségével. A kapcsolati képességei is ígéretesek, az LTE mobil hálózati modem jelenlétén túl van Wi-Fi, Bluetooth és NFC chip is, a GPS-ről nem esett szó.

A dupla kijelző ellenére igazából nem lett túl vaskos a gépezet, nincs 10 milliméter vastag, és a súlya is csak 140 gramm. Ebben már benne van a 2100 mAh-s kapacitású telep is. Az E-Ink pozitív hatásával kombinálva egészen kellemes futási idővel kecsegtet.

A YotaPhone árazása lesz talán a legnagyobb kérdés - ugyanis már most sokak érdeklődését keltette fel -, de ezzel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkoztak. További részletek a februári MWC során várhatóak egy bemutatóval egybekötve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Balucsek
2012.12.14. 10:41
Érdekes egy szerkezet az tuti...
Én a helyükben szétnyithatóra csináltam volna, mint egy noti és alap esetben az E-ink-es kijelző szolgálna billenytűzetként, teljesen kettéhajtva meg csak az működne vagy user beállítástól és fényerőtől függően csak az egyik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gulupeti
2012.12.14. 11:10
Kéne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kistrojak
2012.12.14. 11:40
Balucsek

A kinyithatóság érdekében zsanért kell alkalmazni, mozgó szalagkábellel vagy többel is akár. Plussz vastagság és hibalehetőség.
JÓ ötlet amit írsz csak még nem csináltak vékony erős anyagokat amit érdemes lenne telefonba alkalmazni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2012.12.14. 12:17
Nagyon jól hangzik így elsőre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!