iPon Hírek

YouTube: filmkölcsönzés próbaüzem indul

Dátum | 2010. 01. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Bejelentette a YouTube, hogy egyelőre ugyan csak próba-jelleggel, de elindít egy filmkölcsönző-szolgáltatást, a Sundance filmfesztivállal párhuzamosan. A fesztivál idei és tavalyi választékából, valamint "más amerikai partnerek" felhozatalából lehet majd válogatni.

A filmfesztiválos kínálat holnaptól a hónap végéig lesz elérhető (mivel a fesztivál is addig tart), míg a többi elvileg még további heteken át is. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor (ha egyáltalán) véglegesítenék a szolgáltatást. Feltehetőleg ez a próbaüzem eredményességétől függ majd.


Mivel itt már szükségszerűen pénz is gazdát cserél majd, ennek a kezelésére a Google Checkout-ot fogják felhasználni .Elmondásuk szerint ezzel részben az is a céljuk, hogy a hirdetéseken túl egy újabb bevételi forrást is kiaknázhassanak, ezzel együtt több lehetőséget biztosítva a tartalomszolgáltatóknak is a videóik feletti ellenőrzésre; maguk határozhatják meg a videóik kölcsönzésének árát is éppúgy, ahogy annak az időtartamát, valamint az elérhetőségét is.

A szolgáltatás egyelőre meglehetősen korlátozott, mivel jelenlegi formájában csak Flash-sel működik, így például iPhone-okról és más nem-Flash-képes eszközökről nem hozzáférhető. Tekintve azonban, hogy jelenleg is épp nagyban dolgoznak a HTML5-ös megoldásokon, így nem kizárt, hogy a későbbiekben ez is egy alternatíva lesz majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!