iPon Hírek

YouTube Leanback: Google TV-re készen, reklámokkal

Dátum | 2010. 10. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az egyes nagyvállalatok, azaz a Logitech és a Sony már bemutatták saját megoldásaikat Google TV témában: a cégek set-top-box készülékkel, televíziókkal és Google TV támogatással ellátott Blu-ray lejátszókkal képviseltetik magukat a piacon. A hardveres újdonságok mellett most már egy szoftveres újítás is napvilágot látott, amely kifejezetten a Google TV szolgáltatás használatára lett optimalizálva.

A szóban forgó megoldás nem más, mint a YouTube Leanback szolgáltatása, amely ezen a nyáron mutatkozott be. Ennek a szolgáltatásnak az a lényege, hogy egy leegyszerűsített, a gyártó szavaival élve "televízió barát" kezelőfelületet biztosít a felhasználók számára, amellyel kényelmesen és gyorsan elérhetőek a népszerű videó megosztón tárolt mozgóképek. A Leanback segítségével a kiválasztott videót azonnal teljes képernyős módban, nagy felbontásban tekinthetjük meg, a kezelőfelületen pedig billentyűzettel navigálhatunk és akár keresgélhetünk is a videók között - áll a hivatalos leírásban.

YouTube Leanback
A Leanback a napokban egy nagyobb frissítésen esett át, így a szolgáltatás most már tökéletesen kompatibilis lesz a Google TV alapú megoldásokkal, sőt, ezzel együtt néhány újítást is elhelyeztek benne a fejlesztők. A frissített Leanback jóvoltából most már bármilyen YouTube videó megtekintésére lehetőség lesz, beleértve a jogvédett tartalmakat is, természetesen reklámokkal.

A YouTube Leanback névre keresztelt weboldala asztali- vagy mobil számítógépről is elérhető, így aki kíváncsi rá, hogy ez a megoldás pontosan mennyiben más, mint a hagyományos YouTube szolgáltatás, az a saját szemével is könnyedén meggyőződhet róla.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. jimday
2010.10.18. 17:23
az istok verje bele a reklamokba, meg amugyis ki nez egesz nap mindenfele random tokkelutott videokat, manikurtol kezdve mas ember parkapcsolataig?
egy izgi hosszabb doku meg elmegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2010.10.18. 19:50
Imádom a reklámokat a gépemen!
Még véletlen se azért szoktam le a TVröl és át a gépre mert tévézés közben éreztem ahogy kúp ként nyomják fel az ánuszomba a reklámokat félóránként. Remélem mostmár itt is átélhetem ezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iteq47
2010.10.19. 10:10
nemkell ezt ennyire tragikusan felfogni.

a hirdető fizet => az van amit ő mond => lesed a reklámot

te fizecc => az van amit te szeretnél => lesed amit akarszpersze nem mindenhol lehet elkerülni. pl itt nemtom van e ilyesmi

amugy sztem jó a kezelőfelület, de a videok közötti böngészés sztem lehetne jobb is. nem csak ott lent sorban..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2010.10.21. 00:24
Az újabb sima tévékkel is lehet már szörfözni a youtube-on. Nem tudom mi ebben akkora szám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2010.10.21. 00:24
Az újabb sima tévékkel is lehet már szörfözni a youtube-on. Nem tudom mi ebben akkora szám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!